Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

8 redenen waarom skigebieden in de zomer ook leuk zijn

Wintersportredacteur

Gisteren is de zomer officieel van start gegaan. Een periode in het jaar die altijd weer pijn doet in het hart van menig wintersporter, want het duurt nog maanden voordat je weer op wintersport gaat. Toch kunnen de skigebieden in de zomer ook erg leuk zijn. Benieuwd waarom? Je leest het in dit artikel.

1. Vaak ligt er sneeuw hoog in de bergen

In de dorpen is het natuurlijk hartje zomer. Alles is groen en de pistes zijn onherkenbaar zonder sneeuw. Wel ligt er hoog in de bergen vaak nog sneeuw. Ook al kun je er niet komen, dat kleine witte wonderlaagje op een bergtop is genoeg om je wintersporthart sneller te laten kloppen.

Sneeuw in de zomer op een berg in de Alpen

2. Leuke feestjes

Sta je op wintersport altijd elke dag in de après-ski? Ook in de zomer kun je leuke feestjes bijwonen in de Alpen. Weliswaar geen uitbundige après-ski, maar wel dorpsfeesten, een Almabtrieb en bijvoorbeeld de Sonnewendefesten. Maak onder het genot van een biertje kennis met de lokale bevolking, de tradities en gebruiken.

3. Groene bergen kunnen ook mooi zijn

En is dat witte wonderlaagje niet aanwezig? Niet getreurd! Bergen zijn eigenlijk altijd mooi. Het liefst natuurlijk met sneeuw, maar zo’n groene Alpenweide met klingelende koetjes erop is ook wel heel erg leuk.

Wandelen over een bergweide

4. Je favoriete berghut is vaak ook zomers open

Ga jij altijd lunchen bij dezelfde berghut? Die is vaak ook zomers open. Uiteraard met al je lievelingsgerechten op het menu. Neem gezellig plaats op het terras en denk bij iedere hap terug aan al die heerlijke wintersportdagen die je hier al hebt doorgebracht.

Ook interessant: XXXL Schnitzels eet je hier.

5. Je kunt gave sporten beoefenen

Turkije, Curaçao, Griekenland en Spanje zijn vaak bestemmingen waar je heerlijk dagen met een boek op het strand kunt liggen. In de Alpen is dat een ander verhaal. De drang die je ’s winters altijd hebt om lekker actief bezig te zijn in de buitenlucht, heb je ’s zomers ook. Ook in de zomer kun je hele gave sporten beoefenen. Downhill mountainbiken, hiken, klimmen, raften op wild water, canyoning en ga zo maar door. Je zult je hier niet snel vervelen.

 

6. Kaiserschmarrn, Tiroler Gröstl, Kaasfondue…

Kun jij vol verlangen denken aan pannetjes Käsespätzle, porties Kaiserschmarrn, Apfelstrudel met vanillesaus, kaasfondue, Tartiflette, Tiroler Gröstl en Germknödel? Goed nieuws: al deze lekkere dingen (en nog heel veel meer) kun je ook zomers in de Alpen eten. En omdat je dan dus lekker actief bezig bent, zal het je ‘summerbody’ ook niet snel aantasten!

Lees ook: de lekkerste wintersportgerechten op een rijtje.

Tiroler Gröstl in een berghut in de zomer

7. Lekker rustig

Tijdens de drukke vakantieweken ski je vaak met duizenden anderen in een skigebied. Wachten in de rij voor de skilift, bezette tafeltjes en opgepropt met z’n allen dansen in de après-ski. In de zomer is dat absoluut niet het geval. In de bergen kun je uren achter elkaar niemand tegenkomen en op het terras van je favoriete berghut is altijd plek. Ideaal!

8. Verkoeling is aanwezig

Neem je ’s winters altijd een verkoelende duik in de sneeuw of heb je zelfs meegedaan aan de diepsneeuwduikchallenge? Probeer dan’s zomers eens een frisse duik in een bergmeer. In Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Italië vind je stuk voor stuk prachtige bergmeren. Sommige ijzig koud, anderen aangenaam van temperatuur.

Liggen aan een bergmeer in de Alpen

9. Zomerskiën

Baal je dat je nog maanden moet wachten voor je weer op wintersport kunt gaan? Niet getreurd, een aantal skigebieden zijn alleen ’s zomers open en sommige skigebieden zijn niet alleen ’s winters, maar óók in de zomer of het hele jaar door open. Ideaal voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen.

Lees ook: exotische wintersportbestemmingen op een rijtje.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in