Wintersport in november

Een wintersport in november is voor velen één van de eerste mogelijkheden om tijdens het nieuwe skiseizoen in de sneeuw te staan. Veel mensen moeten dan nog niet aan skiën denken, maar een groep fanatiekelingen reist al graag af naar de Alpen. In de hoger gelegen skigebieden en gletsjers ligt op dat moment al voldoende sneeuw. Daarnaast is het lekker rustig en kun je dus optimaal van je eerste afdalingen van het seizoen genieten. Wil jij op wintersport in november? Op deze pagina lees je daar alles over.

Vanaf september openen de eerste skigebieden hun liften en pistes voor het nieuwe skiseizoen. De eerste sneeuw is inmiddels gevallen en het wintersportvlammetje wordt langzaam aangewakkerd. Wil jij in november op wintersport? Dan profiteer je niet alleen van bijna lege skigebieden, maar ook van aantrekkelijke aanbiedingen en goedkope wintersportvakanties. Kortom, redenen genoeg om het skiseizoen knallend te beginnen!

Waar kun je skiën in november?

In november kun je al in best wel wat skigebieden skiën. Een aantal skigebieden is (bijna) het hele jaar door geopend en daarna openen de eerste gletsjerskigebieden in september en oktober. In november kun je ook al skiën in een aantal niet-gletsjerskigebieden, zoals Gurgl en Ischgl. Benieuwd waar je allemaal kunt skiën in november? Dat kun je lezen in het overzicht: start skiseizoen skigebieden.

Aanbiedingen wintersport november

November is nog erg vroeg in het skiseizoen. Accommodaties willen ook in deze maand graag hun bedden vullen. De prijzen liggen een stuk lager, dan bijvoorbeeld tijdens de kerstvakantie of voorjaarsvakantie. Reisorganisaties stunten met goedkope wintersportaanbiedingen en aantrekkelijke last minute deals. Vaak boek je je wintersport inclusief skipas. Kies je ervoor om je wintersport in november rechtstreeks bij een hotel, chalet, pension of appartement te boeken? Ook dan profiteer je vaak van hoge kortingen.

Summit Travel logo
Summit Travel heeft aanbiedingen vanaf € 326,- per persoon met skipas voor een wintersport!Sunweb wintersportaanbiedingen vanaf € 324,- per persoon met skipas!

Sneeuwzeker op wintersport in november

Een wintersport in november is nog erg vroeg in het seizoen. De sneeuwcondities kunnen dan enorm wisselen. Het ene jaar ligt er veel sneeuw, het andere jaar ligt er bijna niks. Kies daarom voor een sneeuwzeker skigebied. Bij voorkeur een gletsjer of een skigebied met veel hoog gelegen pistes. Ook als de sneeuwcondities tegenvallen, ben je in een sneeuwzeker skigebied verzekerd van fijne pistes waar je heerlijk op kunt skiën of snowboarden.

Top 5 sneeuwzekere skigebieden in november

Wil jij op wintersport in november, maar weet je niet welk skigebied je moet kiezen? Om je een handje te helpen hebben we onze top 5 met favoriete sneeuwzekere skigebieden voor je op een rijtje gezet.

1. Hintertuxer Gletscher

Aan het eind van het Tuxertal, een zijdal van het Zillertal, ligt de Hintertuxer Gletscher (Ski Zillertal 3000). Dit machtige gletsjerskigebied reikt tot een maximale hoogte van 3250 meter en is maar liefst 365 dagen per jaar open voor wintersportpubliek. Zomers is het aantal pistes beperkt tot +/- 20 km, maar naarmate de winter dichterbij komt, komen er steeds meer bij. Dan heb je toegang tot zo’n 60 km aan afdalingen voor alle niveaus. In november kun je heerlijk skiën op de gletsjer. Er zijn fijne berghutten en in het plaatsje Hintertux kun je na het skiën prima een drankje drinken in de après-ski.

2. Sölden

Het skiseizoen van Sölden gaat doorgaans half september van start. Dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers en meerdere drieduizenders kun je hier al vroeg in het seizoen op de latten staan. Tijdens je wintersport in november ben je verzekerd van heerlijke afdalingen, gezellige berghutten en feestelijke après-ski. Traditiegetrouw vindt in deze maand ook de Winteropening plaats. Voor veel wintersporters is dit event het officiële startsein van het skiseizoen. Je kunt tijdens de Winteropening clinics volgen, ski’s testen en de feestavond bijwonen.

3. Gurgl

Aan het eind van het Ötztal vormen de plaatsen Obergurgl en Hochgurgl samen het skigebied Gurgl. Als één van de weinige niet-gletsjerskigebieden opent Gurgl begin november haar eerste liften en pistes. Dat heeft alles te maken met de ligging op een noordhelling én pistes tussen de 1800 en 3082 meter hoogte. Je vindt hier heerlijke afdalingen en veel authentieke berghutten. Ook hier ben je in november aan het juiste adres voor een feestje. Niet alleen in de après-ski, maar ook tijdens de seizoensopening.

4. Davos Klosters

Davos Klosters ligt op iets meer dan 900 km rijden vanaf Utrecht. Vanwege de vignetvrijstellingen in Oostenrijk heb je alleen het vignet Zwitserland nodig. Ideaal! Davos ligt op 1560 meter hoogte en is daarmee de hoogste wintersportstad van Europa. Het skigebied telt ruim 300 km aan pistes, verdeeld over meerdere deelskigebieden. Die zijn niet allemaal verbonden zijn met liften en pistes, maar met de skibus kun je makkelijk pendelen. Ruim 80% van de pistes ligt boven de 2000 meter en dat maakt dit skigebied ontzettend sneeuwzeker. De afdalingen zijn veelal lekker breed, er zijn fijne berghutten aanwezig en ook na het skiën is er genoeg te doen. Van luxe winkels bekijken tot après-skiën en rodelen.

Skiërs op de piste in Gurgl tijdens wintersport november
In november kun je heerlijk skiën! Ook in deze maand kan het flink dumpen.

Veel voordelen

Een wintersport in november heeft veel voordelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

  • Voordeel: De grote massa heeft deze periode nog niet ontdekt, waardoor rijen bij de liften en drukke pistes niet voorkomen. Vaak geniet je tot laat in de middag van strakke pistes.
  • Voordeel: Je gaat vroeg in het seizoen op wintersport. Iedereen is dan super enthousiast. Geen chagrijnige en overwerkte gezichten, maar vrolijkheid en opwinding.
  • Voordeel: Rond lunchtijd hoef je niet uren te zoeken naar een vrij tafeltje. Ook in de après-ski sta je niet hutjemutje op elkaar. De gezelligheid is gewoon aanwezig, alleen dan met minder mensen.
  • Voordeel: Een wintersport in november is niet duur. Als je op zoek gaat naar de beste deals, kun je voor een fijne aanbieding naar de sneeuw. Zo houd je geld over en kun je nog een keer op vakantie gaan!
  • Nadeel: Het is vroeg in het seizoen en dat betekent dat de sneeuwcondities wisselend kunnen zijn. Het kan gigantisch dumpen, maar er kan ook net genoeg sneeuw liggen om de pistes te kunnen openen.
  • Nadeel: Nog niet iedereen is in november in de wintersportstemming. Je moet dus flink je best doen om je vrienden over te halen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in