SnowWorld tickets kopen: skiën en snowboarden in Nederland

Wil jij skiën in de Nederlandse sneeuw? SnowWorld tickets kopen is dan haast onontkoombaar. Het bedrijf heeft al lang geen twee banen meer en is inmiddels flink uitgebreid. Voor een paar uurtjes in de sneeuw kun je dus heel goed hier terecht. Of je nou beginner bent en skiles nodig hebt of als gevorderde een paar bochten wil draaien. Koop tickets bij SnowWorld en maak een paar fijne afdalingen!

Op deze pagina vind je informatie over wintersporten in de indoor skihallen van SnowWorld. Je leest over hoe dat is, wat onze ervaringen zijn en hoe je SnowWorld tickets kunt kopen bij de vestigingen.

››› Direct naar SnowWorld tickets kopen per locatie

Echte Nederlandse sneeuw in SnowWorld

Ben je nog nooit in SnowWorld geweest? Dan wordt het hoog tijd om tickets te boeken, zodat je ook de Nederlandse sneeuw eens kunt ontdekken. Op de locaties van SnowWorld is het mogelijk om in de echte sneeuw te staan. De hallen zijn zo gekoeld, dat het er altijd een paar graden onder nul is en dat sneeuw blijft liggen. Die sneeuw wordt niet vanuit de Alpen hierheen gehaald, maar wordt met behulp van sneeuwkanonnen geproduceerd. In tegenstelling van hoe ze dit vroeger deden met toegevoegde chemicaliën, maakt SnowWorld de sneeuw van alleen water. Een bezoekje aan SnowWorld is dus een bezoekje aan de echte sneeuw.

Ga jij SnowWorld tickets kopen?

Skiën en snowboarden in SnowWorld: vragen en antwoorden

Voor wintersporters die naar SnowWorld willen afreizen en dit niet zo vaak doen, proberen we hieronder antwoord te geven op vragen die we vaker horen. Zelf zijn we regelmatig in de indoor sneeuwhallen te vinden, dus de antwoorden zijn uit eigen ervaring.

1. Wat is de temperatuur in SnowWorld?

Hoe koud is het in SnowWorld? Dat is een vraag die wel handig is om te bepalen welke kleding je aan moet in de hal. SnowWorld houdt de temperatuur in de hallen stabiel op -5˚C, wat betekent dat je jezelf goed warm aan moet kleden. En misschien klinkt dat voor de meeste wintersporters niet heel koud, vergeet niet dat er in de hal geen zon naar binnen schijnt die je op kan warmen. Als het in het voorjaar in de bergen -5˚C is en de zon schijnt, dan kun je soms in een t-shirtje op het terras zitten uit de wind, maar in SnowWorld moet je jezelf goed aankleden.

2. Hoe is de sneeuwkwaliteit in SnowWorld?

Omdat de sneeuw echt is, is het skiën en snowboarden in SnowWorld te vergelijken met de sneeuw in de skigebieden in de Alpen. Vanwege de vrij constante condities in de hal is de sneeuw ook vrij contant. Soms is de sneeuw wat ijziger dan anders, soms zijn er kleine heuveltjes, maar over het algemeen is de sneeuwkwaliteit zeer goed en biedt SnowWorld een perfecte sneeuwkwaliteit voor de wintersporter. Een afdaling met papsneeuw op een warme dag is dus niet mogelijk. Een goede reden om SnowWorld tickets te kopen, toch?

3. Hoe steil zijn de pistes in SnowWorld?

Elke vestiging van SnowWorld heeft meerdere pistes. Zo kunnen wintersporters van elk niveau hier naar beneden glijden. Niet overal zijn de pistes even steil. Zo heeft SnowWorld Zoetermeer bijvoorbeeld de steilste piste van allemaal. Hier is de maximale steilheid 21%. Er zijn pistes voor beginners, gemiddelde en gevorderde skiërs. Verder zijn er ook nog funparks, voor de waaghalzen. Je kunt het beste op de website van SnowWorld kijken welke pistes er zijn in de vestiging waar je heen wilt.

4. Moet ik een helm dragen in SnowWorld?

Het dragen van een helm is altijd een goed idee, hoe goed je ook kunt skiën. Een ongeluk zit in een klein hoekje en jij hoeft het ongeluk niet zelf te veroorzaken om ernstig gewond te raken. Ook in SnowWorld kan een harde botsing voorkomen, met iemand anders of met een obstakel. SnowWorld hanteert bij alle vestigingen een helmplicht, melden zij zelf op de website.

5. Hoe snel kun je gaan in SnowWorld?

Afhankelijk van de lengte en de steilheid van de baan, kun je op de pistes van SnowWorld een aardige snelheid bereiken. De snelste indoor skiër ooit in SnowWorld skiede er met meer dan 100 kilometer per uur naar beneden en de snelste snowboarder tikte net de 70 kilometer per uur net aan. Wij raden dit natuurlijk af, zeker aangezien het best druk kan zijn in de hallen.

6. Is skiles of snowboardles in SnowWorld nuttig?

Skiles is altijd nuttig en ook nog eens ontzettend leuk. Het maakt niet uit of je in de echte bergen, op een borstelbaan, op een rollerbaan of in een indoor sneeuwhal les neemt. Natuurlijk kleven er wel voor- en nadelen aan elke locatie. Zo heb je op een borstelbaan en op een rollerbaan geen echte sneeuw onder je voeten. In SnowWorld heb je dat wel en dat is toch echt het echte gevoel dat je op wintersport hebt. Bij een rollerbaan heb je ‘oneindige pistes’, wat weer een voordeel daarvan is. Neem je skiles op wintersport, dan kun je weer niet met je vrienden of familie op pad. Echter ski je dan wel met mensen van hetzelfde niveau. Dus het korte antwoord: ja, ski- of snowboardles nemen in SnowWorld is nuttig. Je moet zelf bepalen of het voor jou de beste keuze is.

>>> Voordelen van skiles in een indoor skihal op een rijtje

Skiles in een indoor skihal

SnowWorld tickets kopen

SnowWorld heeft lange tijd twee vestigingen gehad, maar is ondertussen gegroeid naar vijf locaties in Nederland. Dat zijn SnowWorld Amsterdam, Zoetermeer, Landgraaf Rucphen en Terneuzen. Wil jij SnowWorld tickets kopen? Dat kan via de onderstaande links. Wij wensen je veel plezier!

SnowWorld cadeaubon

Wil je niet zelf naar de Nederlandse sneeuw, maar vind je het wat voor iemand anders? Dan kun je ook een SnowWorld waardebon kopen. Dat is een super leuk cadeau voor de wintersporter of de aankomende wintersporter. Wij hebben meer informatie hierover geschreven op de pagina over de SnowWorld cadeaubon.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in