Wanneer je met de bus op wintersport gaat, kies je voor een milieuvriendelijkere en goedkopere manier van reizen. Bovendien profiteer je vaak van een of twee extra skidagen, aangezien de meeste bussen ’s nachts rijden. Wil jij met de bus op wintersport en ben je op zoek naar meer informatie over dit vervoersmiddel en handige tips voor een comfortabele busreis? Op deze pagina lees je daar alles over.
De meeste mensen zijn wel eens met de bus op wintersport geweest. Voor de een is het een geweldige manier van reizen, maar voor de ander is het ‘Eéns maar nooit weer’ ervaring. Net zoals de auto en het vliegtuig heeft ook een wintersport met de bus voor- en nadelen. Ga jij aankomende winter met de bus op naar de sneeuw?
Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over een wintersport met de bus. Van handige tips tot aantrekkelijke aanbiedingen. Ben je op zoek naar een specifiek onderwerk over een wintersport met de bus? Klik dan op een van de links hieronder om er snel naartoe te gaan. Gewoon naar beneden scrollen kan natuurlijk ook.
Een wintersport met de bus kun je eenvoudig zelf regelen. Natuurlijk kun je kiezen voor een compleet pakket van een reisorganisatie, maar de reis los boeken bij een touringcarbedrijf behoort ook tot de mogelijkheden. Onder andere bij Bakker Travel ben je daarvoor aan het juiste adres. Je kunt hier terecht voor een retourtje, maar ook voor een enkele reis. Bagage is inclusief, maar check wel vooraf de voorwaarden voor het aantal kilo’s en het meenemen van skimateriaal.
Diverse reisorganisaties bieden de mogelijkheid om ook vervoer bij te boeken. Naast het vliegtuig behoort bij veel bestemmingen ook de bus tot de mogelijkheden. Je boekt dan een complete pakketreis, waarbij naast de bus vaak ook de skipas inclusief is en soms zelfs ook de maaltijden. Dat is niet alleen makkelijk, maar je bespaart er ook flink mee. Reisorganisaties hebben goede deals in de skigebieden, waardoor jij profiteert van een aantrekkelijke prijs. Bij de volgende reisorganisaties kun je een wintersport met de bus boeken:
Op wintersport naar Oostenrijk, Frankrijk, Tsjechië, Duitsland, Zwitserland of Italië? Al deze landen zijn met de bus te bereiken. Hieronder vind je meer informatie per wintersportland.
Oostenrijk, het land van Kaiserschmarrn, uitgestrekte skigebieden, sfeervolle dorpjes en feestelijke après-ski is ook eenvoudig per bus te bereiken. Je kunt kiezen voor een buspendel die je zelf los bij een touringcarbedrijf boekt of voor een compleet pakket van een reisorganisatie. Voor beide opties kun je bij verschillende organisaties terecht en dat biedt de mogelijkheid om de prijzen met elkaar te vergelijken. Groot voordeel van een wintersport met de bus naar Oostenrijk is dat je niet hoeft na te denken over een vignet en allerlei andere zaken onderweg. Qua bestemmingen is er ontzettend veel mogelijk. Van Zell am See – Kaprun tot Kaltenbach, Niederau, See, St. Johann im Pongau, Fiss, Königsleiten, Mayrhofen en ga zo maar door.
In La douce France vind je een aantal van de grootste skigebieden ter wereld, maar ook kleine en gemoedelijke bestemmingen. De meeste wintersportdorpen in Frankrijk zijn eenvoudig met de bus te bereiken. De reis is vaak ’s nachts en onderweg hoef je je geen zorgen te maken over tol en hoe het ook alweer zit met de tolpoortjes. Busreizen naar Frankrijk kun je losboeken als buspendel, maar ook als pakket bij een reisorganisatie. Bestemmingen voor een wintersport met de bus naar Frankrijk zijn onder andere: La Plagne, Châtel, Val Thorens, Morzine en Bourg St. Maurice.
Voor prijsbewuste wintersporters is Tsjechië een goede keus. De prijzen voor accommodaties, skipassen en maaltijden liggen hier een stuk lager dan in veel populaire skigebieden in de Alpen. Wil jij extra goedkoop naar de sneeuw? Kies dan voor een wintersport met de bus naar Tsjechië. Boek of een pakketreis of kies voor een pendelbus waar je zelf een enkele reis of retourtje boekt. Je kunt met de bus onder andere naar Pec pod Snezkou, Spindleruv Mlyn, Harrachov en Janské Lázně.
Wintersporters die op zoek zijn naar een skibestemming dichtbij Nederland, kiezen al snel voor een wintersport in Duitsland. Qua bestemmingen kun je hier ontzettend veel kanten op. Van het Sauerland tot de Harz, het Zwarte Woud en de Duitse Alpen. Aan skigebieden geen gebrek. Houd er wel rekening mee dat de sneeuwcondities nog wel eens wisselend kunnen zijn, zeker in het Sauerland. Wil jij met de bus op wintersport naar Duitsland? Daar zijn genoeg mogelijkheden voor. Wel geldt dat je de reis beter los kunt boeken. Niet veel reisorganisaties bieden complete pakketten aan.
Zwitserland, het land van de machtige drie- en vierduizenders, de beroemde Matterhorn, zakmessen en chocolade, heeft ontzettend veel te bieden voor een fijne wintersport. Waarschijnlijk denk je hier eerder aan een wintersport met de trein, maar ook de bus behoort tot de mogelijkheden. Wel zijn er maar weinig reisorganisaties en touringcaroperators die busreizen aanbieden, dus je zult even moeten zoeken. Een wintersport met de bus naar Zwitserland is wel ideaal. Je hoeft niet zelf te sturen en ook alle regels omtrent het vignet Zwitserland kun je vergeten.
Op wintersport naar La Dolce Vita, Italië? Het land van heerlijke pistes, dito maaltijden, gezelligheid en schitterende landschappen? Dat kan ook prima met de bus. Diverse reisorganisaties bieden complete pakketreizen aan waarbij je de wintersport inclusief busreis kunt boeken. Liever de reis losboeken? Ook dat is mogelijk. Er zijn verschillende touringcaroperators die busreizen naar Italië aanbieden.
Ga je met de hele familie of een groep vrienden naar de sneeuw? Er bestaat ook de mogelijkheid om een complete bus te huren om mee op wintersport te gaan. Je huurt dan als het ware een bus inclusief chauffeurs voor je eigen gezelschap, wat betekent dat er geen andere onbekende passagiers aanwezig zijn. In Nederland zijn er verschillende touringcarbedrijven die hier de mogelijkheid toe bieden. Onder andere Bakker Travel. Zij bieden de mogelijkheid om een complete touringcar met chauffeur te huren.
De busreis is in de meeste gevallen inclusief bagage. Houd er wel rekening mee dat ook het touringcarbedrijf een maximum aantal kilo’s hanteert. Er is namelijk een beperkte ruimte voor bagage. Heb je eigen skimateriaal? Check vooraf altijd even welke voorwaarden er gelden, zodat je bij de opstapplaats niet voor verrassingen komt te staan. Houd er rekening mee dat bagage onderin het ruim wordt opgestapeld. Pak eventuele breekbare spullen goed in. Vergeet geen tas voor handbagage in te pakken. Hierin kun je alle spullen stoppen die je onderweg bij de hand wilt hebben. Van een tandenborstel met tandpasta tot een powerbank, iPad/tablet/laptop, snacks, een kussentje en een leesboek.
Een skivakantie met de bus heeft voor- en nadelen. Twijfel je? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. Weeg beide tegen elkaar af en maak aan de hand daarvan de keuze om voor dit type vervoersmiddel te kiezen.
Reizen met de bus is een stuk duurzamer en milieuvriendelijker dan met bijvoorbeeld de auto of het vliegtuig.
De meeste bussen rijden ’s nachts en komen ’s ochtends al op tijd aan in de skigebieden. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor de terugweg. Je profiteert dus van een of twee extra dagen op de latten. Probeer ’s nachts een paar uur te tukken, zodat je de eerste dag al volop van de pistes kunt genieten.
Groot voordeel van een skivakantie met de bus is dat je niet zelf hoeft te sturen. Professionele buschauffeurs zorgen ervoor dat je veilig aankomt op je eindbestemming. Ze rijden er om de beurt naartoe en leggen de sneeuwkettingen om als dit nodig is. Twee voordelen in een klap dus!
Ga je met een grote groep naar de sneeuw? Dan is zo’n busreis hartstikke leuk. Stippel alvast een paar mooie tochten uit en ga op zoek naar de beste berghutten en leukste bars. Tussendoor lekker lachen en kletsen en voor jullie het weten is de reis alweer voorbij.
En ga je alleen of met z’n tweeën op wintersport? In de bus heb je altijd aanspraak. Wie weet ontmoet je wel een paar gezellige vakantievrienden!
Niet iedereen kan goed slapen in de bus. Hoe luxe de stoelen ook zijn, de houding die je aanneemt is verre van comfortabel. Tel daar de luidruchtige medepassagiers bij op en je bent verzekerd van een nachtje doorhalen.
Gemiddeld ben je 12 tot 14 uur onderweg en dat is best lang. Zeker als je stilzit.
Op locatie heb je geen auto tot je beschikking. Je bent dus afhankelijk van de skibus of een taxi. Iets om rekening mee te houden als je voor dit type voervoer kiest.
De busmaatschappij bepaalt wanneer er onderweg wordt gestopt. Meestal is dat om de paar uur. Vooral voor kleine kinderen niet ideaal. Ze moeten lang stilzitten. En dan het toilet. Die is wel aanwezig, maar piepklein.
Bussen vertrekken vanaf vaste opstaplocaties in Nederland. Het kan dus zijn dat je om daar te komen eerst nog een stuk moet rijden of afhankelijk bent van het OV. Je kunt wel kiezen tussen noorden, midden en zuiden van Nederland, maar het blijft een gedoe als je daar ver vanaf woont.
De meeste busreizen naar de Alpen duren minimaal 12 uur en eigenlijk ben je bijna altijd langer onderweg dan met de auto. Een behoorlijk lange rit die niet door iedereen als even prettig wordt ervaren. Natuurlijk kun je niks doen aan de zitting en neksteun van de stoel of de gekregen beenruimte, maar met een aantal simpele tips kun je er toch een comfortabele reis van maken.