Nieuwsalert per mail ontvangen

De 10 lekkerste gerechten die je op wintersport kunt bestellen

Wintersportredacteur

Op wintersport kun je ontzettend lekker eten. Tijdens de lunch bij een gezellige berghut of ’s avonds in een fijn restaurant. Het maakt niet uit of je in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland of Italië skiet, ieder land heeft zo haar eigen specialiteiten. Benieuwd wat het allerlekkerst is?

1. Kaiserschmarrn

Een pannetje Kaiserschmarrn gaat er altijd wel in. Helemaal als ze zo’n gekarameliseerd korstje hebben en een dikke laag poedersuiker.

2. Tiroler Gröstl

Gebakken aardappeltjes, spekjes, vlees, ui en een eitje. Dat is de hemelse combinatie die Tiroler Gröstl heet. Bijna alle Oostenrijkse berghutten hebben wel een eigen variant op het menu staan.

3. Schnitzel met patat

Heb je een avondje flink doorgezakt in de après-ski? Dan is een schnitzel met patat meer dan welkom. Helemaal als het zo’n grote krokante jongen is. Dan is je kater zo voorbij!

Benieuwd wat de beste plek is voor een XXXL schnitzel? Lees het hier.

4. Käsespätzle

Ben je in Oostenrijk op wintersport en gek op kaas? Bestel dan een bordje Käsespätzle. Daarna kom je met moeite nog de berg af, maar je kaasbehoefte is hemels vervuld.

5. Raclette

Nog zo’n kaastopper in dit rijtje is Raclette. Populair in Frankrijk en Zwitserland. Als je gaat racletten, dan smelt je kaas in een pannetje of op open vuur. Dat eet je dan weer met spek, kaas en tafelzuur (augurkjes). Vet lekker!

 

6. Apfelstrudel

Is het tijd voor koffie of warme choco? Bestel er dan een Apfelstrudel bij! Uiteraard met vanillesaus en als je het helemaal bont maakt, ook met slagroom.

7. Knödels

Knödels, you hate them or you love them… In de Alpen eet je ze zoet en hartig, met of zonder vulling. Onze favoriet? Kaspressknödel!

8. Curryworst met patat

Nog zo’n fantastische maaltijd na een wilde avond in de après-ski: curryworst met patat. Een dikke braadworst met currysaus, kerriepoeder en uiteraard patat. Overigens ook ontzettend lekker als je niet gedronken hebt!

9. Goulashsoep

Een kommetje goulashsoep gaat er altijd wel in. Zeker als het buiten koud is. Deze soep komt officieel uit Hongarije, maar is helemaal ingeburgerd in Oostenrijk.

10. Rösti

Ben je in Zwitserland op wintersport? Bestel dan eens een bordje Rösti. Dit gerecht bestaat uit een soort krokante aardappelpannenkoek en deze wordt nog lekkerder gemaakt met kaas, spek, een spiegeleitje of groenten. Er zijn veel variaties.

Wat is jouw favoriete wintersportgerecht? 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in