Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De 10 beste skigebieden van 2023

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het winterseizoen van 2022/2023 is bijna afgelopen en dat betekent dat we alweer op zoek gaan naar nieuwe bestemmingen voor volgende winter. We nemen de skigebieden onder de loep. Bij deze taak nemen we de Snowplaza Awards als leidraad. Ook dit jaar is er weer een enquête gehouden waarbij Nederlanders en Belgen konden stemmen. Hier is een top 10 beste skigebieden van 2023 uitgekomen. Je vindt de top 10 hieronder. 

Top 10 beste skigebieden 2023

Elk jaar doen onze wintersportcollega Snowplaza een onderzoek naar de beste skigebieden onder Nederlanders en Belgen. Het skigebied dat de meeste stemmen krijgt, komt op nummer 1. Hieronder vind je de top 10 die hieruit is gekomen.

  1. Zillertal Arena
  2. Serfaus-Fiss-Ladis
  3. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
  4. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental
  5. Silvretta Arena Ischgl – Samnaun
  6. Val Gardena
  7. KitzSki
  8. Sölden
  9. Ski Arlberg
  10. Snow Space Salzburg

Een nieuwe winnaar in 2023

Het beste skigebied van 2023 is volgens de Nederlandse wintersporter de Zilllertal Arena. Daarmee neemt het de koppositie over van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, dat bij de vorige Snowplaza Awards op de eerste plek stond. Dit jaar eindigt dat skigebied op de derde plek.

Andere opvallende veranderingen zijn bijvoorbeeld de stijging van Val Gardena. In 2020, toen de laatste Snowplaza Awards werden gehouden, stond dit skigebied nog op plek 9. Nu is Val Gardena geklommen naar plek 6. Snow Space Salzburg is helemaal nieuw in de top 10.

Meer uitslagen van de Snowplaza Awards

Ben je benieuwd welke skigebieden, familieskigebieden en après-ski bars nog meer hoge ogen scoren? De beste skigebieden en bars hebben we ook voor je op een rijtje gezet. Zit jouw favoriet hier ook tussen?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in