Wintersporttrends seizoen 2023/2024: gear en kleding

Ieder jaar hangen de wintersportwinkels weer vol met de nieuwste collecties, hoogt tijd voor de wintersporttrends van seizoen 2023/2024! Wat wordt de kleur van dit jaar en welke nieuwe gear is er dit seizoen uitgebracht? Jaarlijks wordt er van alles verzonnen en ook deze winter zijn er een aantal trends die eruit springen. Wij spraken specialist Matthijs van DAKA die ons op de hoogte bracht van de wintersporttrends van seizoen 2023/2024 op het gebied van kleding en gear.

Hij vertelde welke nieuwe dingen we kunnen verwachten en welke trends zich voort blijven zetten. Hieronder lees je meer over de wintersporttrends van seizoen 2023/2024.

Specialist aan het woord over de wintersporttrends 2023/2024

Elke winter gaan wij op zoek naar de nieuwste trends van dat seizoen. De fabrikanten zitten immers niet stil en weten ieder jaar opnieuw te verbazen met handigheidjes en nieuwe trends. Wij spraken met Matthijs, DAKA wintersport ambassadeur. Hij is al 20 jaar werkzaam in de branche als ski- en snowboardspecialist, importeur van het nieuwe materiaal, manager van een aantal wintersportwinkels en specialist op skitestevents. Matthijs praat ons bij over de vernieuwingen op het gebied van ski’s, snowboards, schoenen, accessoires en meer. Hij vertelde ons alles over de wintersporttrends van seizoen 2023/2024.

College style en loshangende broeken

Een interessante ontwikkeling bij de wintersporttrends 2023/2024 is volgens Matthijs de ‘college style’. De bekende college jasjes ga je waarschijnlijk komende winter terugzien op de piste. Waar alles de afgelopen jaren alleen maar erg strak was qua kleding, vooral bij de dames, is dit nu volledig omgedraaid. De loszittende broek keert terug in de skimode. We nemen echter nog niet helemaal afscheid van het strakke eendelige damespak, deze blijft populair.

Van opvallende prints naar opvallende kleuren

De stijl van komend seizoen tijdens de wintersport? Matthijs vertelde dat als je op zoek bent naar nieuwe kleding, je in de winkels veel meer felle en sprekende kleuren zult vinden. De poederkleuren verdwijnen weer uit het pistebeeld en de meer uitgesproken kleuren gaan domineren. Waar de afgelopen jaren de all over prints en kleding hip waren, is dat komende winter veel minder. Er worden wel opvallende combi’s gemaakt met keuren. “Zo worden bijvoorbeeld hardroze en hardblauw met elkaar gecombineerd”.

Kledingtrends: totale outfits

In plaats van alleen een nieuwe broek of jas is het steeds gebruikelijker voor wintersporters om een totale outfit te kopen. Daarbij is matching helemaal hip, het liefst shoppen we een bijpassende pully en jas bij de nieuwe broek.

Mini-me = trending!

Shop je voor jezelf, shop dan ook meteen voor je kleintje! Matthijs vertelt dat het ‘mini-me’ fenomeen steeds meer voorkomt in de wintersportmode en dus niet mag ontbreken in deze lijst met wintersportrends 2023/2024. Dat betekent niet dat papa en zoon dezelfde outfit hebben, maar dat de kinderkleding op de volwassen kleding is gebaseerd. Dit zorgt ervoor dat het kinderachtige van de kinderkleding verdwijnt en de kleding een meer volwassen uitstraling krijgt. Ga jij deze winter de piste op in dezelfde stijl als het hele gezin?

Ski~Mojo, een beetje hulp van buiten

Een product dat Matthijs als interessant beschouwt, is de Ski~Mojo. Dit is een exoskelet voor de benen, dat door middel van aanpasbare vering wel 30 procent van je gewicht kan dragen. Het is een soort e-bike voor wintersporters die problemen kan opvangen. Of je nu een versleten knie, verzwakte ligamenten, spier-problemen of beperk uithoudingsvermogen hebt, dit product kan je net dat beetje extra hulp bieden.

› We hebben het zelf getest, lees de review!

Ski-Mojo van dichtbij

Snowboarden: directional boards

Op snowboardgebied is de trend van directional boards aan het doorzetten. Waar de afgelopen jaren de boards in waren waarmee je beide kanten op kon boarden, is dit nu niet meer zo. Steeds meer boards worden gemaakt met een duidelijke voor- en achterkant. In de praktijk worden de snowboards nu eenmaal veel meer in één richting gebruikt door snowboarders. Daar gaan snowboardmerken nu in mee en er worden dus meer nieuwe directional boards gemaakt.

Wintersporttrends 2023/2024 voor snowboarders

Wintersporttrends seizoen 2023/2024 opvallend qua ski’s

Een paar merken komen met iets nieuws! Zo heeft Elan met de nieuwe Primetime lijn bijvoorbeeld nog meer onderscheid gemaakt tussen de linker- en de rechterski. Dit verschil is nog extremer gemaakt door de kern van de ski in tweeën te splitsen. De binnenkant van de ski is zo dikker dan de buitenkant en dit zorgt voor een meer natuurlijke ski-ervaring. Het laat je onder anderen makkelijker draaien!

Bij Salomon is er gesleuteld aan de achterkant van de ski’s. De nieuwe Addikt ski heeft een inkeping in de achterkant die lijkt op een zwaluwstaart. Doordat die twee delen los van elkaar bewegen, is de ski makkelijker te beïnvloeden qua radius en sturing.

Leestip: deze ski’s worden voor dit seizoen aangeraden

Compressieskisok is hip

Wat ook steeds meer z’n opmars maakt? De compressieskisok! Deze zorgt niet alleen voor betere doorbloeding en dus warmere voeten, maar hierdoor kun je er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat je kuitomvang iets kleiner is. Hier kunnen veel wintersporters baat bij hebben die lastig skischoenen vinden!

Nieuw zijn BOA skischoenen

De BOA-sluiting is dé nieuwe innovatie van de skischoen. Verschillende merken komen met nieuwe versies van hun skischoenen op de markt. De BOA-sluiting is een draaiknop waarmee je een metalen kabel langzaam strakker maakt. Met de draaiknop kun je de skischoen stapsgewijs strakker of losser zetten. Het is een erg makkelijke manier van sluiten of openen van de skischoen. De sluiting zit op de wreef van de voet en controleert alleen de sluiting van de skischoen op de voet. Bovenop de enkel zitten bij de meeste modellen wel nog een of twee schnallen. Je kunt de sluiting herkennen van golf- skeeler- of snowboardschoenen, daarvoor worden ze al jaren gebruikt.

Vernieuwing van de skischoen: alles over de BOA-sluiting
Skischoenen met BOA-sluiting: verschillende modellen en merken

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in