Wintersporttrends seizoen 2022/2023: gear en kleding

Ieder jaar hangen de wintersportwinkels weer vol met de nieuwste collecties. Wat wordt de kleur van dit jaar en welke nieuwe gear hebben ze dit seizoen uitgebracht? Jaarlijks wordt er van alles verzonnen en ook deze winter zijn er een aantal trends die eruit springen. Wij spraken specialist Mathijs van DAKA die ons op de hoogte brachten van de wintersporttrends van seizoen 2022/2023 op het gebied van kleding en gear. Hij vertelde welke nieuwe dingen we dit seizoen kunnen verwachten en welke trends zich voort blijven zetten. Hieronder lees je meer over de wintersporttrends van seizoen 2022/2023.

Specialist aan het woord over de wintersporttrends seizoen 2022/2023

Elke winter gaan wij op zoek naar de nieuwste trends van dat seizoen. De fabrikanten zitten immers niet stil en weten ieder jaar opnieuw te verbazen met handigheidjes en nieuwe trends. Wij spraken met Matthijs, DAKA wintersport ambassadeur. Hij is al 20 jaar werkzaam in de branche als ski- en snowboardspecialist, importeur van het nieuwe materiaal, manager van een aantal wintersportwinkels en specialist op skitestevents. Matthijs praat ons bij over de vernieuwingen op het gebied van ski’s, snowboards, schoenen, accessoires en meer. Hij vertelde ons alles over de wintersporttrends van seizoen 2022/2023.

Hip dit jaar: een rugtas

Een interessante ontwikkeling van seizoen 2022/2023 is volgens Matthijs de rugtas. Dit accessoire wordt steeds populairder. Misschien is het je zelf ook al opgevallen op de piste? Volgens Mathijs is er steeds meer vraag naar rugtassen.  “Geen enorme rugzakken, maar juist de kleinere, compacte varianten zie je meer en meer over de toonbank vliegen. Een uitkomst als je meerdere lagen aan hebt getrokken en het toch warmer blijkt te zijn dan je dacht, of voor het meenemen van eigen broodjes.” Eigenlijk best handig als je er zo over nadenkt!

Zachte kleuren matchen

De stijl van komend seizoen tijdens de wintersport? Mathijs vertelde: “Hoewel zwart altijd koploper blijft, is de mode momenteel behoorlijk uitgebreid. Veel mutsen in de huidige collectie zijn in dezelfde stijl als de skipakken: veel zachte tinten. Ook rugtassen worden in die kleuren verkocht. Je kunt er dus helemaal gematcht bij lopen, iets wat je veel terug gaat zien aankomend skiseizoen!”

Snowboarden met meer gemak

Als we kijken naar het snowboarden, zien we een interessante ontwikkeling: onderweg met een snowboard wordt namelijk steeds comfortabeler. Geen gehannes meer met bindingen. Er komen namelijk steeds meer innovaties op dat gebied. Bijvoorbeeld de step-on binding van Burton. Nu komen ook steeds meer merken die de pasvorm van hun schoenen aanpassen aan de binding. Volgens Mathijs is de grootste vernieuwing de Nidecker Supermatic binding. “Deze nieuwe binding werkt bij alle soorten schoenen. Een wereld van verschil voor de snowboarder, want die kan met elke schoen zo in zijn of haar board klikken. Hoeven we eindelijk niet meer op de snowboarders te wachten!”

Steeds bredere ski’s

Ook op het gebied van ski’s is er de laatste decennia flink wat veranderd. De twee meter plus lange ski’s zijn inmiddels (bijna) helemaal verdwenen en de wintersporttrend voor ski’s is dat ze steeds breder worden. Matthijs ziet een duidelijke verandering waarbij wintersporters steeds minder vaak kiezen voor de voorheen populaire raceski en de all mountain ski een geschiktere keuze lijkt te worden. “Wintersporters hebben tegenwoordig een ski nodig voor alle omstandigheden. ’s Ochtends vroeg is een slalomski lekker op een strak geprepareerde piste, maar het grootste gedeelte van de tijd die je aan het skiën bent heb je te maken met andere omstandigheden. Je moet een ski hebben waar je elke dag van de week en elk moment van de dag goed op kunt skiën. Een brede ski waar je goed op glijdt bij verschillende condities, zoals een all mountain ski, is daarom tegenwoordig veel meer in trek. Dat zien we terugkomen in het ski-aanbod.”

Leestip: deze ski’s komen het beste uit de skitest 2022/2023

Skiën Hochkönig

Vele laagjes over elkaar

Aankomende winter heb je waarschijnlijk niet het voordeel van een stoelverwarming. Mathijs raadt je dus aan om vele laagjes over elkaar aan te trekken als je gaat wintersporten. Dat is de truc van dit jaar! “Grote kans dat je aankomende winter geen warme kont krijgt tijdens je rit in de stoeltjeslift, dus het is een aanrader om laagjes aan te trekken. Een thermoshirt van merinowol is altijd lekker, maar je kunt ook gewoon meerdere lagen over elkaar aantrekken van ander materiaal.”

Kledingtrends: volledige skipakken en poederkleuren

In tegenstelling tot vorig jaar zullen de skipakken op de piste aankomend jaar rustiger zijn. Vorig jaar ging het om gek, printjes en veel kleur. Dit jaar zijn de pakken in één kleur helemaal in. “Een broek en jas van dezelfde kleur is iets wat je veel terugziet in de nieuwe collectie bij DAKA. Poederkleuren zijn hot dit jaar, zoals zachtblauw, -roze of lichtgroen. Ook opvallend is dat de eendelige skipakken weer terug van weggeweest zijn. Voorbeeld zijn de skipakken van Oneskee, een cool merk met een eigentijdse stijl. Daarnaast zijn leren accenten op skipakken in de mode.”

Een tip van Mathijs om in de gate te houden zijn merken zoals Goldbergh, KELLY en High Society. Deze high fashion merken worden steeds bekender!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in