Ski’s waxen en slijpen

Om lekker te kunnen skiën is het onderhoud van je ski’s ontzettend belangrijk. Waxen en slijpen is van essentieel belang voor een veilige en comfortabele afdaling in de sneeuw. Niet alleen op, maar ook naast de piste. Dat kun je laten doen, maar je kunt het ook makkelijk zelf thuis doen. Natuurlijk snappen we dat je daar vragen over hebt. Het antwoord op hoe je zelf ski’s moet waxen en slijpen vind je op deze pagina.

Vragen over ski’s waxen en slijpen

Hoe moet je zelf waxen en slijpen? Waar moet je op letten en welke producten heb je nodig? Klik op de button of afbeelding voor het antwoord op al je vragen.

Hoe moet je zelf ski's slijpen?

De staalkanten van een ski (de ijzere randen) zorgen voor een goede kantengrip en een betere sturing in de sneeuw. Vooral op ijzige, harde pistes. Staalkanten slijten makkelijk. Na een week wintersport is er vaak nog maar 40% van de originele scherpte over. Daarom moet je de ski’s na een week wintersport altijd slijpen. Zo sta je zeker op je ski’s en dat is veel veiliger. Slijpen kun je laten doen, maar je kunt het ook makkelijk zelf thuis doen. Hoe dat moet en wat je daarvoor nodig hebt?

Hoe moet je zelf ski's waxen?

Ook de waxlaag op het belag (de onderkant van de ski) is niet van eeuwige duur, vaak wens je na 3 à 4 dagen al een verse waxlaag. Wax bevordert het glijvermogen van de ski en zorgt ervoor dat het belag niet uitdroogt. Zonder presteren je ski’s niet goed. Je wilt tijdens het skiën niet het gevoel hebben dat je ski’s afremmen of ‘blijven kleven’ aan de sneeuw. Waxen is helemaal niet moeilijk. Wel zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Benieuwd hoe je zelf ski’s moet waxen en wat je daar voor nodig hebt?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in