Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

8 dingen die altijd gebeuren met vrienden of vriendinnen op wintersport

sneeuwdouche van een van je vrienden op wintersport

© Skiinformatie.nl

Een wintersport met vrienden of vriendinnen is geweldig. Het begint allemaal met de voorpret en na afloop kijk je terug op een onvergetelijke week in de sneeuw. Natuurlijk gebeurt er altijd wel wat als je samen op wintersport gaat. De nodige borrels zorgen voor verhalen die je jaren later nog graag aan iedereen vertelt. En waarom zou je je inhouden, toch?

Foute avondjes in de après-ski, gênante momenten in de supermarkt en spannende avonturen op de piste. Als je met je vrienden of vriendinnen op wintersport gaat, gebeurt er altijd wel wat. Komen de punten in dit blog je ook bekend voor?

1. Lekker pesten op de piste

Natuurlijk neem je elkaar regelmatig in de maling. Ski’s uitprikken in een lange wachtrij voor de skilift of iemand een sneeuwdouche geven. Al na dag 1 heb je pijn in je buikspieren van het lachen!

Lees ook: onbegrijpelijke dingen die wintersporters op wintersport doen

sneeuwdouche van een van je vrienden op wintersport

2. Hoezo eten? 1 bier staat toch gelijk aan 2 boterhammen?

Na een uitgebreide lunch skiën jullie nog twee uurtjes door. Daarna is het tijd voor de après-ski. Voordat de klok 4 uur heeft geslagen, klokken jullie je eerste biertje achterover. Daarna volgen er nog meer, inclusief de nodige shotjes. Het avondeten in het hotel slaan jullie over, het is veel te gezellig! Misschien een pizza achteraf, maar ook zonder maaltijd kun je prima slapen. 1 bier staat toch gelijk aan 2 boterhammen? Reken zelf maar uit hoeveel ‘bammetjes’ je op een avond eet!

3. Lepeltje-lepeltje in bed met je beste vriend of vriendin

Samen met een vriend of vriendin op de kamer is wel zo gezellig! Een eigen kamer is veeeel te duur! Maar als je eenmaal lekker ligt te tukken, word je ineens wakker van je vriend of vriendin die wel erg dicht tegen je aan is gekropen. Daar lig je dan, met ze tweeën, lepeltje-lepeltje in een ouderwets Oostenrijks kraakbed. Lig je als man ineens tegen die behaarde billen van je beste vriend…

4. Kinderspelletjes voor volwassenen

Stef Stuntpiloot en het Krokodillenspel zijn favoriet bij jong en oud. Daar waar kleuters zich normaal gesproken met deze spelletjes vermaken, zijn ze op wintersport echt alleen voor volwassenen. Beide veranderen in verschrikkelijke shotmonsters. Keer op keer hoop je dat jij niet zo’n goor glas Schnapps weg hoeft te tikken.

Tip: de beste spelletjes met wintersport als thema

5. Dááág borg!

Jullie zitten met z’n allen in een appartement. Uiteraard met borg. Natuurlijk zit er altijd wel iemand in je vriendengroep die door de drank verandert in een bulldozer. Lampen van de muur, kapot servies en een doorgezakt bed. Als echte vrienden draaien jullie met z’n allen op voor de schade. Volgend jaar calculeren jullie deze kosten vooraf in.

6. In je eentje de skilift in

Super leuk met een groep vrienden op vakantie, want dan kun je lekker bijpraten in de skilift. Nou, dat denk je misschien! Eenmaal bij de poortjes aangekomen merk je dat je vrienden iets aan het bekokstoven zijn. De poortjes gaan open, jij gaat in volle vaart naar voren en je vrienden blijven lachend staan. Daar zit je dan in je eentje in de skilift… Thanks gasten, ik hou ook van jullie!

In de skilift met ski's in de Zillertal Arena

7. Huh, waar is…?

En uiteraard raak je altijd wel iemand kwijt. Op de piste, in een berghut en na afloop van een avondje stappen. Van een verkeerde afslag tot een wilde avond met een skileraar of skilerares. Je raakt er inmiddels aan gewend.

8. Verkleed de piste op

Een wintersport met vrienden of vriendinnen is niet compleet zonder een teamoutfit. Jullie bijnamen op een shirtje en een of andere gekke tekst erbij. Uiteraard gaan jullie ook een middag verkleed de piste op. In een berenpak of als superman. Zonde van je nieuwe skipak… Maar ach, je moet er iets voor over hebben!

Groep op wintersport met dezelfde skipakken

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in