Wintersport accessoires

Naast de noodzakelijke wintersportuitrusting, zoals skikleding, ski’s en skischoenen, zijn er nog een aantal andere wintersport accessoires die onmisbaar zijn tijdens je vakantie. Denk aan skiwax, materiaal voor de lawine-uitrusting, een slotje voor je ski’s, rugprotectors en ga zo maar door. Een overzicht van onmisbare wintersport accessoires vind je op deze pagina.

Onmisbare wintersport accessoires

Naast het gebruikelijke skimateriaal, zijn er een aantal andere onmisbare wintersport accessoires. Producten die het leven van elke wintersporter een stuk makkelijker maken, of je nou skiet of snowboard! Wel hangt of je het echt nodig hebt af van je wensen en behoeften tijdens het skiën. Een overzicht van de wintersport accessoires vind je hieronder, inclusief linkjes naar producten die je bij onze partner DAKA kunt kopen.

Rugzak

Een rugzak hoort absoluut thuis in dit lijstje met onmisbare wintersport accessoires. Je kunt er alles instoppen: van een flesje water tot een flaconnetje Jägermeister, een appeltje, een extra laagje kleding en een mueslireep. Rugzakken kun je tegenwoordig kopen in alle soorten en maten. Van kleine, handzame modellen tot grote rugzakken met veel inhoud. Er zijn verschillende merken waaruit je kunt kiezen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

››› Ortovox vanaf € 96,-
››› Dakine vanaf € 95,-

Protectors

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op wintersport. Ga daarom nooit zonder skihelm de piste op. Maar daar houdt het niet bij op. Ook je rug, billen en polsen kun je beschermen. Dit is vooral aan te raden als je bijvoorbeeld veel in het funpark te vinden bent.

››› Rug-, bil-, en armprotectie vanaf € 29,-

Producten om zelf je ski’s mee slijpen

Ski’s slijpen is ontzettend belangrijk. Met goed geslepen staalkanten presteren je ski’s beter en heb je een betere kantengrip op harde, ijzige pistes. Dit moet je regelmatig laten doen. Om je een idee te geven, over het algemeen geldt dat er na één week wintersporten nog maar 40% van de oorspronkelijke scherpte over is. Als je de hele week op harde, ijzige pistes skiet, kan dit zelfs nog harder achteruit gaan. Ski’s kun je laten slijpen, maar je kunt het ook zelf doen. Dat klinkt misschien spannend, maar het valt allemaal best mee. Je bespaart niet alleen geld, ook je staalkanten gaan langer mee. Wat je nodig hebt om zelf je ski’s te slijpen?

Producten om zelf je ski’s mee te waxen

Net zoals slijpen is ook waxen ontzettend belangrijk. Tijdens het skiën ontstaat er wrijving tussen het belag van de ski en de sneeuw. Deze wrijving resulteert in warmte, waardoor de sneeuwkristallen smelten onder je ski’s. Zonder een verse laag wax blijft de sneeuw makkelijk aan de onderkant van je ski’s kleven. Door regelmatig te waxen voorkom je dit effect en zorg je ervoor dat het belag niet uitdroogt. Ook de waxlaag is niet voor eeuwig. Doorgaans merk je na 3 tot 4 dagen dat het glijvermogen van de ski afneemt. Wax je ski’s daarom lekker zelf. Dat is helemaal niet moeilijk en je bespaart flink wat geld. Welk materiaal je daarvoor nodig hebt?

››› Complete waxset voor starters vanaf € 179,99

Skislot en snowboardslot

Je gaat er natuurlijk niet van uit, maar helaas zijn er altijd mensen die niet van andermans spullen af kunnen blijven. Elk jaar verdwijnen er ski’s, skischoenen, snowboards en snowboardschoenen uit de berging. En dat niet alleen, omdat veel ski’s op elkaar lijken, kan het ook voorkomen dat iemand anders er na de lunch met jouw ski’s vandoor gaat. Bescherm je materiaal daarom tegen dieven en schaf een slot aan voor je ski of snowboard. Tegenwoordig zijn er allerlei handzame modellen die je gemakkelijk mee kunt nemen in je rugzak.

››› Amplifi Wire Lock vanaf € 22,99
››› DAKA skislot met cijfercombinatie vanaf € 14,99

Lawine-uitrusting

Ga jij freeriden tijdens je wintersport? Ga dan nooit op pad zonder de juiste lawine-uitrusting. Mocht jijzelf of iemand anders in een lawine terecht komen, dan kun je met behulp van deze uitrusting levens redden. Het gaat hierbij om een lawinerugzak, lawineschep, lawinesonde en lawinepieper.

››› Lawineschep vanaf € 69,99
››› Lawinesonde vanaf € 31,99

BELANGRIJK: Wees je altijd bewust van de risico’s van het off-piste skiën. Ga nooit alleen op pad en bij voorkeur altijd met gids. Je skiet buiten de gemarkeerde en geprepareerde pistes, in het ongerepte en ongecontroleerde terrein. Dat is geweldig, maar niet zonder gevaar!

Hand- en voetwarmers

Natuurlijk ben je op wintersport, maar het is echt niet nodig om koude handen en voeten te hebben. Tegen de kou kun je je kleden, maar toch blijven er altijd mensen met koude handen en tenen. Tegenwoordig kun je speciale hand- en teenwarmers kopen. Onmisbare wintersport accessoires voor iedere koukleum.

››› Handwarmers vanaf € 2,99
››› Teenwarmers vanaf € 3,49

Riem of bretels

Zakt jouw skibroek altijd af? Of koop je ‘m bewust te groot? Dan is een riem of bretels je beste vriend. Met deze wintersport accessoires hoef je er niet meer onbedoeld bij te lopen als een stoere snowboarder. Je kunt de leukste modellen kopen!

››› Rehall riem in verschillende kleuren, vanaf € 19,99
››› Protest riem zwart-wit gestipt vanaf € 19,99

Wasmiddel

Na een week fanatiek skiën of snowboarden is het wel zo fris om je skikleding te wassen. Pully’s, fleecevesten en thermo-ondergoed kun je vaak gewoon met de andere was meewassen, maar skibroeken en ski-jassen vragen om een speciale behandeling. Voor ski-jassen en skibroeken bestaat er speciaal wasmiddel. Daarnaast heb je vaak een impregneermiddel nodig om ze na de wasbeurt weer waterdicht te maken.

››› Impregneerspray, Hey Sport, voor het waterdicht maken van skikleding vanaf € 17,99
››› Duopack met wasmiddel én impregneermiddel, Hey Sport, vanaf € 24,99
››› Wasmiddel voor donsjassen, Hey Sport, vanaf € 10,99

Schroevensetje

Bij de meeste liftstations vind je schroevendraaiers die je gratis mag gebruiken. Helaas ben je niet altijd in de buurt van dit materiaal op het moment dat je het nodig hebt. Een schroevensetje in je rugzak biedt dan uitkomst. Zo kun je waar je maar wilt iets aanpassen aan je binding o.i.d..

››› Dakine schroevensetje vanaf € 10,99

Tassen voor ski’s, skischoenen, snowboards en snowboardschoenen

Om je ski’s, skischoenen, snowboard of snowboardschoenen netjes te vervoeren en op te bergen, bestaan er speciale tassen. Deze onmisbare wintersport accessoires mogen niet ontbreken bij je wintersportspullen. Je materiaal blijft niet alleen netjes, je voorkomt ook dat er iets beschadigt onderweg.

››› Skitas / skihoes vanaf € 14,99
››› Snowboardtas vanaf € 49,99
››› Skischoentas vanaf € 20,99
››› Tas voor snowboardschoenen vanaf € 20,99

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in