Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

8 redenen waarom jij niet terug naar huis wilt na je wintersportvakantie

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Helaas komt er aan iedere fantastische week wintersportvakantie veel te snel een einde. Omdat je zo geniet gaan de dagen ontzettend snel en voor je het weet verlaat je de Alpen en ben je weer onderweg naar Nederland. Natuurlijk wil je het liefst nog dagen blijven, maar helaas roept de plicht en moet je weer terug naar huis. Dit zijn de meest herkenbare redenen voor iedere wintersporter waarom je absoluut niet naar huis wilt gaan aan het eind van je wintersportvakantie.

1. In Nederland is geen berg of sneeuw te vinden

In Nederland is geen berg te vinden en het beetje sneeuw blijft amper een uur liggen, daarom is het ook zo erg om dat prachtige Alpenlandschap vol met sneeuw achter je te laten. Een goed excuus dus om gelijk je wintersport voor volgend jaar te boeken.

2. Frisse berglucht

Niks is fijner dan iedere dag die gezonde, frisse berglucht op te snuiven. Niks geen uitlaatgassen en fabrieksluchten. Hooguit dat luchtje van die skiër naast je.

3. Iedere dag sporten zonder dat moet gevoel

Je kent het wel, met tegenzin naar de sportschool. Heb jij ooit dat gevoel gehad toen je opstond en buiten dat dikke pak sneeuw zag? Nee precies, want wintersport is altijd leuk!

4. Niet iedere dag hoeven nadenken over wat je aan moet doen

Vooral de vrouwen zullen zich hierin herkennen. Ken je dat gevoel, dat je iedere dag voor je kledingkast staat met de vraag: Wat moet ik in godsnaam vandaag weer aantrekken? Op wintersport heb je dat probleem niet, je staat op trekt je skibroek, pully, sokken en skijas aan en je bent klaar om te gaan. Geen uren voor de spiegel, want die helm maakt je kapsel er toch niet beter op. En in de après-ski ziet toch iedereen er hetzelfde uit.

5. Elke dag drinken zonder schuldgevoel

Wat nou maximaal 12 glazen alcohol per week? Als je op wintersport bent drink je rustig 12 glazen per dag! Het begint bij de lunch en eindigt in de après ski, waarom ook niet, je bent er tenslotte maar 1 week.

6. Geen gezellige mensen meer om je heen

Tijdens de wintersport is iedereen relaxed en heeft niemand last van stress. Lekker samen losgaan, lachen en heel veel grapjes uithalen. Terug op het werk in Nederland is dat wel weer even anders en al snel is de grote glimlach weer verdwenen.

7. Niet meer iedere dag een Apfelstrudel en een schnitzel met pommes

Helaas is begint thuis als eerste weer het gezonde leven. Zeg die schnitzel met pommes en Apfelstrudel maar gedag!

8. Niet meer iedere dag de berg op

En dat is natuurlijk waar het allemaal om draait, eigenlijk de allerbelangrijkste reden! Natuurlijk zijn de gezelligheid en de après-ski een ontzettend belangrijk onderdeel van je wintersportvakantie, maar waar we echt allemaal voor komen zijn die bergen vol met sneeuw! Iedere dag met de lift omhoog, knallen van de piste en genieten van het mooie landschap. Het ultieme wintersportgevoel, waarvan je zou willen dat het nooit ophield.

› Hoe het was in de voorjaarsvakantie? Dat kun je zien in het liveblog met actuele beelden!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in