Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Goedkoop tanken in Duitsland: deze app helpt je

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Of je nu naar Duitsland gaat om voor minder geld je auto te voorzien van een gevulde tank, of dat je op vakantie gaat met de auto deze zomer of tijdens de wintersport… Onze oosterburen hebben een handige app: die laat zien waar je in Duitsland het goedkoopst kunt tanken. Deze app toont de literprijzen van de door jou ingestelde brandstof en locatie. Zo kun je eenvoudig zien waar je heen moet om goedkoop te tanken Duitsland.

Met deze app weet je waar je goedkoop kunt tanken in Duitsland

Tanken langs de snelwegen in Duitsland is net zoals in Nederland vrijwel altijd duurder dan in een klein dorpje net naast de snelweg. Dus mocht je wat geld willen besparen op je brandstof in Duitsland, download dan de clever-tanken.de app. Deze app weet precies waar alle tankstations zijn en wat de literprijs per brandstof is. Je kunt zelf zoeken waar je ongeveer wil tanken, maar je kunt ook je locatie delen. In dat geval zoekt de app welke tankstations allemaal bij jou in de buurt zitten, direct aan de snelweg of een paar kilometer er vanaf. De app toont de literprijs van de brandstof die jij nodig hebt. Het enige wat je hiervoor moet doen is je brandstofsoort instellen.

Lees ook: Tanken in Duitsland: tips en informatie en Goedkoop tanken tijdens een wintersport in de Alpen

Grote verschillen

In de app kun je zien dat de literprijs nogal kan verschillen. Bijvoorbeeld: binnen een straal van 20 kilometer rondom München zitten bijna 200 tankstations. De goedkoopste literprijs voor diesel is rond de € 1,67 en de duurste € 2,14. Dat is een flink verschil per liter! En qua afstand scheelt het ook niet veel, soms maar enkele kilometers. Dus, mocht je bijna moeten tanken, check even de app en je vind het goedkoopste tankstation bij jou in de buurt.

Voor iedereen die deze handige app wil downloaden: klik hier voor de download in de App Store en klik hier voor de download in de Google Play.

Andere handige tips: tanken op weg naar de wintersport

  • De app ANWB Onderweg, geeft naast tankadressen ook actuele flitsers en werkzaamheden aan. Deze app is ook geschikt voor elektrische rijders, binnen mum van tijd weet je waar een plekje is om te laden.
  • In Oostenrijk en Duitsland is tanken aan het begin van de dag en op zondag en maandag het goedkoopst. De prijzen stijgen meestal in het weekend en zijn dus ook afhankelijk van het tijdstip op de dag. Als je voor de middag tankt, betaal je minder. Prijsverhogingen worden om 12.00 uur doorgevoerd in Oostenrijk.

  • Tanken in een dorpje is goedkoper dan bij een station aan de snelweg. In Duitsland zie je vaak bordjes met ‘Autohof’, deze liggen op zo’n kilometer van de snelweg, dit is een tussenoplossing. Deze plekken zijn vaak iets goedkoper, rustiger en bieden veen keuze qua aanbod aan eten en drinken.
  • Goedkoopste tankopties in de wintersportlanden zijn vaak bij grote supermarkten. De prijzen zijn hier vaak lager om klanten te trekken.
  • Tankstations op tolroutes zijn vaak duurder dan langs ‘normale’ wegen.
  • Probeert te vermijden dat je moet tanken bij een hooggelegen skigebied, hier is weinig tot geen concurrentie en daarom kan de prijs per liter flink oplopen.
  • Pompstations met zelfbediening zijn doorgaans goedkoper dan tankstations waar je geholpen wordt door een medewerker.
  • Luxemburg staat bekend om de goedkope tankstations. Kom je hier langs, plan dan zeker een stop om te tanken. Kies tijdens de zwarte zaterdagen/zondagen liever voor de tankstations die niet aan de snelweg liggen, veel wintersporters willen profiteren van de prijzen in Luxemburg en het kan dus druk zijn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in