Nieuwsalert per mail ontvangen

Zo maak je een Kaiserschmarrn volgens traditioneel recept

Wintersportredacteur

Een van de populairste gerechten in de Oostenrijkse keuken is de Kaiserschmarrn. Dit traditionele gerecht wordt ieder jaar weer veel gegeten tijdens de wintersportvakantie en elk bergrestaurant heeft dit wel op de menukaart staan. Heb je al bedacht wat je gaat eten vanavond? Dit op een pannenkoek lijkende gerecht is zeker een aanrader. Een beetje compote of appelmoes erbij en voilà! Zo maak je een Kaiserschmarrn volgens traditioneel recept.

Hoewel een aantal skigebieden in oktober al openen duurt waarschijnlijk nog even voordat de meeste wintersporters de Alpen weer gaan bezoeken. In deze skigebieden openen in oktober lees je welke skigebieden dit zijn. Wil je alvast wegdromen naar de frisse lucht, sneeuw en bergrestaurants? Maak de Kaiserschmarrn binnen no-time klaar.

Kaiserschmarrn volgens traditioneel recept

De Kaiserschmarrn is niet meer weg te denken uit de Oostenrijkse keuken. Het is een zoet gerecht dat het echte wintersportgevoel weer naar boven brengt. Het water loopt je direct in de mond als je de zoete geuren ruikt. De Kaiserschmarrn is een eeuwenoud gerecht. Gezond is het niet te noemen, maar na urenlange inspanning op de pistes is het zeker welverdiend. De onderstaande video werd door ORF gepubliceerd en komt uit 1966. Niets is beter dan een klassiek gerecht zoals moeder hem vroeger maakte toch?

Ingrediënten voor de Kaiserschmarrn

  • 90 gram meel
  • 120 gram boter
  • 190 milliliter melk
  • 4 eieren
  • 30 gram poedersuiker
  • 50 gram rozijnen
  • Vanillesuiker
  • Een beetje zout

Een eigen draai aan het gerecht

De Kaiserschmarrn kan op tal van manieren worden bereid. Ze zijn dan ook bijna altijd anders in ieder restaurant. Met of zonder rozijnen en compote of toch appelmoes? Geef het een moderne draai of volg het klassieke gerecht van de video hierboven.

De Wiener Schnitzel jouw grote favoriet?

De Wiener Schnitzel is ook een wereldberoemd gerecht uit de Oostenrijkse keuken. Dit grote lap vlees wordt vaak geserveerd met frietjes of een salade. Lees hieronder hoe je de Wiener Schnitzel volgens traditioneel recept maakt.

Zo maak je een Wiener Schnitzel volgens traditioneel recept

Liever iets anders?

Oostenrijk heeft een uitgebreide keuken en dus veel verschillende, traditionele gerechten. Bekijk hieronder de lekkerste Oostenrijkse wintersportgerechten.

De 11 lekkerste Oostenrijkse wintersportgerechten

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in