Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Stomme fouten die je niet moet maken in de après-ski

Apres ski bij de Kuhstall in Ischgl

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Je skidag is natuurlijk niet compleet zonder een drankje in de après-ski. Lekker even met een biertje in de hand losgaan op de beste après-ski hits. Geweldig! Maar hoe onschuldig après-skiën ook klinkt, ook hier kan het één en ander misgaan… Gelukkig zijn wij de beroerdste niet en hebben we een aantal stomme fouten met de après-ski voor je op een rijtje gezet.

Zo ga je dit skiseizoen goed voorbereid de après-ski bar in. En maak je deze fouten toch? Dan is het je eigen schuld. We hebben je gewaarschuwd met dit lijstje stomme après-ski fouten!

1. Denken dat dansen op skischoenen een goed idee is

Dat is het dus niet. We herhalen: dat is het dus niet! De volgende dag kun je niet meer bewegen namelijk.

2. Niet eten

Een biertje is toch gelijk aan twee bruine boterhammen? Qua calorieën misschien wel, maar dat betekent niet dat je verder niks meer moet eten. De volgende dag ben je jezelf echt dankbaar als je wel bent gaan eten.

Schnitzel met patat in Oostenrijk

3. Te veel drinken

Deze wordt heel lastig. Bier smaakt nou eenmaal het lekkerst in de après-ski!

4. Dozen vol Flügel bestellen

Aan het begin van de avond neem je jezelf altijd voor om niet een doos vol Flügels te bestellen. Helaas ben je dat voornemen na 10 bier helemaal vergeten. Daar gaat je zuurverdiende geld (zo’n 80 euro per doos…). Of je deze fout echt kunt voorkomen?

5. Je ski’s laten staan

Als diehard après-skiër duik jij natuurlijk direct van de piste de après-ski in. Je hebt geoefend op de speciale move om indruk te maken. Zelfs dansen op skischoenen is voor jou geen probleem. Vergeet alleen niet om je net nieuwe ski’s mee te nemen. Je weet nooit of ze er de volgende dag nog staan…

Skirek met ski's

6. Vergeten waar je accommodatie ook alweer is

Als je voor het eerst een bepaald skigebied bezoekt, is het terugvinden van je accommodatie een behoorlijke opgave. Vooral tijdens de eerste twee dagen. Met sneeuw ziet alles er praktisch hetzelfde uit. Zeker ’s avonds. Wil je deze fout voorkomen? Zet een marker in je telefoon.

7. Je vrienden kwijtraken

In de après-ski maak je binnen mum van tijd nieuwe vrienden. Verlies alleen je eigen vrienden niet uit het oog. Je wilt elkaar niet kwijtraken!

Twee vrienden in de après-ski

8. Bij die ene skileraar of skilerares in bed belanden

Dat lijkt de avond zelf misschien een ontzettend goed idee, de dag erna denk je daar echt anders over. Duik dus maar gewoon lekker je eigen bedje in.

9. Niet kunnen meezingen

Ken jij de beste– en foutste après-ski hits nog niet uit je hoofd? Begin dan nu maar vast met oefenen. Het is behoorlijk gênant als je in de après-ski geen nummer mee kunt zingen!

10. Onvoorbereid de après-ski in

Après-skiën is net als skiën. Dat gaat beter als je je vooraf goed voorbereidt. Gelukkig zijn wij de beroerdste niet en hebben we een aantal simpele oefeningen voor je op een rijtje gezet. Lees hier hoe je fit naar de après-ski gaat.

Apres ski bij de Kuhstall in Ischgl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in