Nieuwsalert per mail ontvangen

7 redenen waarom vrouwen het langer volhouden in de après-ski

Wintersportredacteur

Je gaat gezellig met een groep vrienden op wintersport, mannen en vrouwen gemengd. Uiteraard mag de après-ski met de nodige borrels niet worden overgeslagen. Je kent het wel, met zijn allen de après-ski tent in voor een biertje of een wijntje en een shotje tussendoor. Maar wie houdt dat het langst vol? Jullie mannen denken zeker dat jullie de echte diehards zijn? Mooi niet, deze 7 redenen bewijzen maar weer dat wij vrouwen nog steeds tot het sterkere geslacht behoren, ook in de après-ski.

1. Mannen zijn macho’s.
Vijf bier opdrinken in 15 minuten kan ook nooit goed gaan. Om 16.00 uur de après-ski in gaan om vervolgens twee uur later strontlazerus het pand te verlaten is de normaalste zaak bij mannen. Maar ach, de volgende dag aan je vrienden vertellen hoe dronken je was is gewoon heel cool. Onderlinge wedstrijdjes over wie het meest en het snelst kan drinken zorgen er alleen wel voor dat ze er snel af liggen. Wij staan liever met een groep vriendinnen lekker te dansen.

2. Wijn ‘atten’ is zóóó goor
Kijk een biertje in één keer achterover slaan is nog wel te doen. Maar heb je ooit wel eens een glas wijn geprobeerd te atten? Dan weet je vast dat dit niet te doen is, zo ranzig! Ik doe liever rustig aan en geniet van mijn wijntje. Laat die mannen elkaar maar opfokken! Zij 10 bier en dronken, wij 4 wijn en erg gezellig!

 

3. Het aantal toiletbezoeken van de vrouw ligt een stuk hoger
Als je beste vriendin gaat moet je namelijk mee, zo hoort dat. En als je andere beste vriendin meegaat ga je ook mee. En als die chick naast je die je net kent naar de wc gaat, dan is het ook wel gezellig om mee te gaan. Minder effectieve drinktijd dus.

4. Halve liters bij het middag eten brengt ze al op achterstand
Je staat nog geen uur op de piste in de ochtend en je ziet de eerste halve liters al langskomen. Mannen, het is pas half 11 ’s ochtends! De alcohol van de vorige avond is nog niet eens verwerkt, of jullie gooien de nieuwe promillages alweer door het lichaam. Vind je het gek dat je om 17.00 uur in de middag niet meer op je benen kunt staan?

5. Dat ‘potje’ vol met geld op tafel doet ze ook geen goed
Dat ‘potje geld’ bij elkaar doen in een (uiteraard leeg) bierglas op de bar doet ook niet veel goeds bij de mannen. Glas half leeg? Snel een rondje halen, want stel je voor dat je glas nog voor een kwart gevuld is. Daarnaast vliegen de schnaps en vliegend hert ook om je oren, het lijkt af en toe net een marathon!

6. Met skischoenen après-skiën, dat kan niemand lekker vinden
Skischoenen zitten verschrikkelijk, dat weten we inmiddels wel. Mannen denken dit na 10 bier niet meer te voelen, maar waarom denken jullie dat wij altijd eerst onze skischoenen wisselen voor schoenen? Precies, daardoor houden wij het minstens 2 uur langer uit.

7. Vrouwen offeren zich altijd op
Wanneer er teruggereden moet worden, zijn wij de Bob. Waarom? Gewoon omdat wij onze mannen niet vertrouwen met het wettelijk toegestane promillage.

Heb jij nog meer inspiratie of ervaring over dit onderwerp? We zien je opmerking graag op Facebook tegemoet.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in