Nieuwsalert per mail ontvangen

Oostenrijkse recepten: Käsespätzle recept

De geur van de Käsespätzle ruik je al op de piste. De overheersende kaasgeur doet je meteen denken aan je wintersportvakantie. Uiteraard kun je de Käsespätzle ook in je eigen keuken maken, waardoor je weer even terugdenkt aan dat heerlijke moment dat je tijdens je wintersportvakantie beleefde. Wij geven jullie dan ook graag het Käsespätzle recept in dit artikel.

Spätzle is een deeggerecht dat je op allerlei manieren kan bereiden. Helaas is Spätzle niet zo kant en klaar te koop in Nederland dus ben je genoodzaakt om dit zelf te maken. Maakt het ook weer heel leuk toch?

Wat heb ik hiervoor nodig?

– 600 gram bloem
– 0,5 liter water
– 4/5 eieren
– Snufje zout
– Zoutwater
– 250 gram bergkaas
– 1 ui
– 100 gram boter

Ook heb je een speciale Spätzle-zeef nodig, een grote pan, een ovenschaal en 30 minuten de tijd. Heb je geen Spätzle-zeef? Dan is het ook mogelijk om met een mes het deeg in kleine stukjes te snijden of het deeg door een vergiet te drukken.

Hoe maak ik Käsespätzle?

Voeg bloem, eieren en een snufje zout samen en meng dit tot een glad deeg. Pas op dat je niet te lang roert, want anders wordt het deeg taai. Zet ondertussen een grote pan met zoutwater op het vuur. Zodra het water kookt kan je de zogenaamde ‘Spätzle-zeef’ op de pan zetten en het deeg in de zeef doen. Het Spätzledeeg druk je door de zeef in het kokende water. Zodra de Spätzle boven komt drijven kan je het eruit vissen en is het gaar.

Leg de reepjes Spätzle daarna in een ovenschaal om en om met plakjes kaas. Bak de uienringen goudbruin en leg die ook in de ovenschaal op de Spätzle met kaas. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 10 minuten. Laat het gerecht daarna even afkoelen voordat je eraan begint.

Mahlzeit!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in