Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

14 zinnen die je aankomende wintersport zeker gaat horen

Wintersportredacteur

Oh yes, we zijn echt voor meer dan 500% klaar voor skiseizoen 2021/2022. Wat ons betreft mag de zomer net zo hard voorbij vliegen als een vliegtuig, zodat we extra snel weer op de latten kunnen staan. Wat hebben we het gemist! Hoog tijd om er alvast een beetje bij stil te staan. Wedden dat je deze 14 zinnen aankomend seizoen zeker gaat hoeren!?

1. “Wat hebben we dit gemist!”

Wie had dat ooit gedacht… Een heel seizoen zonder wintersport. Niet skiën, geen après-ski en alleen via de webcams naar de besneeuwde bergen kijken. “Wat hebben we dit gemist!” is een zinnetje dat je aankomende winter absoluut gaat horen. Net als “We mogen weer!”, “Eindelijk mogen we weer!”, “Wat lekker dat we weer kunnen skiën he!” en ga zo maar door.

2. “Die rijen voor de skilift heb ik toch niet gemist…”

Hoewel we hadden afgesproken nergens meer over te klagen, doen we dat toch. We blijven tenslotte Hollanders. En ja, rijen voor de skilift zijn gewoon k*t. Zeker na zo’n gemist jaar. Dan wil je gewoon zo snel mogelijk met de lift naar boven. Je moet het toch een beetje inhalen allemaal.

Drukke vakantieweken wintersport rij voor skilift

3. “Even op de anderen wachten jongens!”

Zit je er net lekker in, staat een deel van je vriendengroep alweer ergens halverwege de piste te wachten. Noodgedwongen stop je ook even, want ja “Even op de andere wachten jongens!”. Maar waarom dit niet gewoon onderaan de piste kan? Heeft het iets met een waardeloze conditie te maken of willen we gewoon echt van elke seconde samen genieten? Lekker in elkaars aura.

4. “Shit, m’n skipas zit nog in m’n andere jas.”

Niks geleerd van de afgelopen jaren. Waar kom je daar precies achter? Onderaan de skilift natuurlijk. Op minimaal 15 minuten van je hotelkamer. Daar gaat je waardevolle tijd op de pistes…

Skipas in jas

5. “Tijd voor een fotoooooo!”

Dit jaar maak je er geen 100, maar 1.000. “Het is weer tijd voor een foto!”

6. “Jij had toch m’n stokken meegenomen?”

“Nee ei. Ik zei dat ik alles vast buiten ging zetten. Niet dat ik ze ook voor je zou dragen.”

7. “We gaan toch niet over zwart?”

Zwarte pistes waren al je grootste nachtmerrie, maar zijn dat nu helemaal. Je hebt een jaar niet op de latten gestaan. Van een rode afdaling moet je al slikken. BRRR!

8. “Is het al tijd voor bier?”

Nee je bent echt geen alcoholist, maar op wintersport lust je op elk moment van de dag een biertje. Zelfs ’s ochtends vroeg kun je er zonder moeite eentje wegtikken.

Bier après-ski

9. “Waar gaan we lunchen?”

Skiën maakt hongerig. Al een uur na het ontbijt wordt er gesproken over de lunch. Het is natuurlijk erg belangrijk om vooraf te weten waar jullie gaan lunchen. Een voorbereid mens telt nou eenmaal voor twee. “Mag je dan ook twee curryworsten?”

10. “Eet je nou alwéér een schnitzel?”

En we houden elkaar weer lekker in de gaten. Op de piste, maar al helemaal in een berghut. “Eet je nou alwéér een schnitzel?” is een opmerking die je absoluut gaat horen aankomende winter. Jouw antwoord? “JA, mag ik? En morgen ook weer. Laat me. Ik heb ze een heel jaar moeten missen. Bestel er nou zelf ook maar eentje en stop met nadenken over de hoeveelheid calorieën.”

Schnitzel in berghut

11. “Doen we een spelletje of gaan we de après-ski in?”

Dat laatste natuurlijk!

12. “Ik hoop dat ik nog kan skiën…”

Na een jaartje niet op de latten ben je toch wat onzeker over je eigen skikunsten. Is het misschien tijd voor een paar lessen?

13. “Waar had ik m’n ski’s ook alweer neergezet?”

Na een lekkere lunch is het altijd weer een uitdaging: je ski’s terugvinden. Op de een of andere manier heb je op wintersport altijd last van geheugenverlies. “Want waar had ik m’n ski’s ook alweer neergezet?” Gelukkig heb je altijd een oplettende vriend of vriendin bij je die je er snel naartoe kan loodsen.

Skirek met ski's

14. “Wat is het hier mooi he!”

Absoluut. Er bestaat geen mooiere omgeving dan de bergen!

15. ?

Dit waren slechts 14 zinnetjes, maar je gaat er aankomende winter nog veel meer horen. Welke mis jij in dit lijstje?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in