Nieuwsalert per mail ontvangen

14 zinnen die je aankomende wintersport zeker gaat horen

De klok is een uur terug gezet, wat betekent dat het eerder donker wordt. Pikdonkere avonden, ze zitten er weer aan te komen. Voor mij persoonlijk is dit het signaal dat de zomer echt afgelopen is. Klaar, niet meer over nadenken. Waarover dan wel? Juist, de wintersport! Veelal is dit toch de vakantie waar families nog steeds gezamenlijk naar toe gaan. Hieronder vind je de zinnen die ik dan hoor. Herkenbaar?

1. ‘Nee, gaan jullie maar voor.’
Vaak de moeder van de groep. Heeft broodnodig behoefte aan overzicht en vindt het vréééselijk als iemand in haar nek loopt te hijgen.

2. ‘Jij had toch m’n stokken meegenomen?’
‘Nee, hoezo? Ik zei dat je stokken alvast buiten stonden, niet dat ik ze mee zou nemen.’

3. ‘Even op de anderen wachten, jongens!’ 
Je hebt ze er altijd bijzitten, mensen die constant willen wachten. Niet onderaan de piste. Nee, na vijf bochten skiën. Waarom doen deze mensen dit? Structureel een tekort aan conditie of een hart van goud? Zeg het maar..

4. ‘Staat ‘ie aan?’
Steeds meer wintersporters nemen hun GoPro mee op vakantie. Leuk natuurlijk, maar wanneer weet je nou of dat ding aan staat?

5. ‘Geen sleeplift hoor!’
Toegegeven, een stoeltjeslift is gewoon veel relaxter. Helemaal als er ook nog eens een kap opzit. Maar snowboarders kunnen de sleeplift wel schieten. Helemaal die ouderwetse die je lanceren. Daar zijn overigens mooie filmpjes van te vinden.

6. ‘Vaart houden!’ 
Je skiet bijna onderaan de piste en je ziet voor je dat niemand het pad onderaan haalt zonder te prikken. Wat doe je dan? Nee, niet vol in de hokken, maar iedereen te laat laten stoppen om te zeggen dat je vaart moet houden. Smart thinking.

7. ‘We gaan toch niet van de zwarte piste hè?’
Mijn moeder wil noooit van de zwarte piste. Die kleur schrikt af, ook al weet je dat die ene zwarte afdaling makkelijker is dan de rode piste die je net hebt gedaan. Maar goed, zwart is moeilijk dus mama doet ‘m niet.

8. ‘Kun jij m’n handschoenen even vasthouden?’
Met je dikke handschoenen kun je die telefoon nooit opnemen. Uit die hap, maar niet laten vallen uit de lift, dus geef je ze aan je buurman.

9. ‘Shit, m’n skipas zit nog in m’n andere jas.’ 
En waar kom je daarachter? Onderaan de skilift op 15 minuten van je hotelkamer. Heerlijk. Helemaal als de rest van de groep op je moet wachten.

10. ‘Zullen we deze nog een keer doen?’
Er is altijd één piste die favoriet is en die doe je het liefst 100x per dag. Helaas denkt niet iedereen uit de groep daar zo over.

11. ‘Ik heb het al warm voor ik m’n schoenen aan heb!’
Volledig aangekleed voor -10℃ loop je naar de skikelder toe. Elke dag weer vergeet je dat het daar +50℃ is, dus het zweet zit al in je bilnaad voordat je ook maar een bocht hebt gemaakt.

12. ‘Hoog aanhouden!’
Nope, niet gelukt. Dat wordt omhoog lopen.

13. ‘Neem jij m’n ski’s, dan neem ik je stokken.’
Of het nu je vriendin, je vrouw, je moeder of je kind is, je bent altijd de sjaak als het gaat om het dragen van de ski’s. Waar is die emancipatie als je ‘m nodig hebt?

14. ?
Dit waren er slechts 13, maar de inspiratie blijft maar komen. Welke zinnen hoor jij altijd van je vrienden en familie?

LEES OOK: 10 redenen waarom skiën beter is dan seks

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in