Nieuwsalert per mail ontvangen

Top 10 uitspraken van ‘niet-wintersporters’

Niet-wintersporters, we kennen ze allemaal wel. Zij krijgen het al koud bij de gedachte aan de mooiste vakantie van het jaar. Een week lang in de sneeuw, brrrrr. Eenmaal in gesprek met zo’n ‘ikzoekinjanuariweerdezonop’ type, kom je er al snel achter dat zij TOTAAL niet weten wat wintersport precies inhoudt. De onderstaande uitdrukkingen kennen wij wel-wintersporters allemaal!

10: “Ik ga niet op wintersport, want wil bruin worden tijdens mijn vakantie.”
De niet-wintersporters denken altijd dat je alleen bruin wordt als je op het strand van de Costa Brava ligt te bakken. Ik weet niet of jullie het weten, maar de zon in de bergen is door de weerkaatsende sneeuwvlakte vaak nog sterker dan in de zomer. En waar denk je anders dat die goggleface aan het einde van de wintersportvakantie vandaan komt? Toegegeven, om ook de rest van je lichaam bruin te laten worden moet je van goede huize komen.

zonnebrand

9: “Ik houd die twee lange latten nooit recht.”
Je ziet ze al verschrikt kijken bij de gedachte dat zij twee lange latten onder moeten binden. Hoe ga je die twee in vredesnaam netjes naast elkaar houden terwijl je met topsnelheid van de piste afraast. Misschien weet je het niet, maar er zijn ook scholen waar je kan leren skiën. Ook wel SKISCHOLEN genoemd!

skiles

8: “Skiën? Dat kan toch iedereen?”
Het omgekeerde van de vorige uitspraak herken je natuurlijk ook. We hebben allemaal die ene vriend of vriendin die al pro skiër is voordat hij of zij ook maar een keer op de latten heeft gestaan. Maar de woorden ondersteunen met daden, ho maar.

7:  “Als ik aan die steile hellingen denk, krijg ik al hoogtevrees.”
De niet-wintersporters denken altijd dat skigebieden alleen de beschikking hebben over zwarte pistes. Bij de gedachte dat zij boven aan de helling moeten staan zorgt al spontaan voor buikpijn. Niet nodig. Echt niet.

6: “Pizzapunt maken? Laat dat de Italiaanse pizzeria in het dorp maar doen!”
Dat vind ik een top idee. Neem daarom eerst een paar lesjes voordat je de berg afraast zonder controle.

Skilerares skileraar skiles

5:  “Een banaan op de piste? Dacht dat die alleen in de fruitmand lagen!”
Deze misvatting kan ik nog wel begrijpen. Een banaan op de piste blijft een gekke naam voor de felgekleurde oranje brancard waar gewonde mensen mee worden afgevoerd op de pistes. Toch blijft het leuk dat veel niet-wintersporters totaal niet begrijpen wat je bedoelt als je het hebt over een banaan op de piste.

Banaan

4:  “Ik ben niet zo’n sneeuwpersoon.”
Ja, als echte wintersportliefhebber kan er niet genoeg sneeuw vallen in een seizoen. Uiteraard is een lekker zonnetje heerlijk, maar zonder sneeuw kun je niet zo veel. Een veel gehoord argument van niet-wintersporters is dan ook: “Nee ik ben niet zo een sneeuwpersoon.” Onzin, iedereen houdt van de sneeuw. Elke omgeving is namelijk mooier met sneeuw.

DCIM101GOPRO

3: “Ik ben als de dood om iets te breken.”
Veel niet-wintersporters denken dat het aantrekken van skischoenen al een botbreuk oplevert. Lieve mensen, het is de bedoeling dat je blijft staan tijdens het skiën en stel dat je valt, dan heb je niet meteen een blessure. Er skiën dagelijks duizenden mensen waarvan een heel klein percentage iets overkomt. En laten we eerlijk zijn, dit kan ook gebeuren als je de pindakaas uit het hoogste schap in de supermarkt wil pakken. Niet zo piepen dus!

helikopter

2. “Een lawinepieper? Is dat een aardappel in een lawine?”
Mwoah… ongeveer. Dit is overigens wel een opmerking die we ook wel-wintersporters af en toe nog horen zeggen. Behoor je tot die groep? Blijf dan lekker op de piste.

lawinepieper

1. “800 euro? Daarvoor kan ik drie weken all inclusive op Tenerife zitten.”
Ja, wintersport is duurder dan de meeste zonvakanties, maar wat je ervoor terugkrijgt is ook veel meer waard. Maar hoe ga je hen daarvan overtuigen? Wintersport is de mooiste vakantie die er bestaat. Punt.

Bonus: “Ik hou niet van de kou”
Deze uitspraak willen wij gewoon niet horen! Je kunt je tegen kou kleden en als je genoeg skiet krijg je het vanzelf warm. Niet piepen, want wintersport is gewoon het allerleukste wat er is. PUNT UIT!

Krijg je ook al zin in de wintersport? Bekijk hier de top 10 Duitse après-ski hits.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in