Sneeuwkettingen

Als je op wintersport gaat is het verstandig om een setje sneeuwkettingen mee te nemen. Niet alleen zijn kettingen in sommige skigebieden verplicht, ze bieden ook extra grip en veiligheid tijdens winterse omstandigheden. Maar wat zijn het nou precies, hoe moet je ze omleggen en waar en wanneer zijn ze verplicht? Op deze pagina vind je alle informatie over sneeuwkettingen.

Vragen over sneeuwkettingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je best wel wat vragen hebt over sneeuwkettingen. Op deze pagina hebben we al die vragen op een rijtje gezet. Klik op de afbeelding of button voor het antwoord.

Button wat zijn Sneeuwkettingen

Als je met de auto op wintersport gaat, zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Sneeuwkettingen zijn een onmisbaar item in de standaard wintersportuitrusting van de auto. Maar wat zijn dat nou precies? Wanneer heb je ze nodig en welke verschillende soorten zijn er?

Button waar zijn sneeuwkettingen verplicht

In sommige skigebieden geldt een sneeuwkettingenplicht tijdens winterse omstandigheden. Dit wordt duidelijk aangegeven met een verkeersbord. In de buurt van dit verkeersbord zijn altijd parkeerplaatsen waar je ze om kunt leggen. Waar en wanneer de verplichting geldt, lees je op deze pagina.

Button hoe moet je sneeuwkettingen omleggen

Hoe moet je sneeuwkettingen omleggen? Veel wintersporters vinden dit een grote uitdaging. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten. Ga jij binnenkort met de auto op wintersport? Het is verstandig om vooraf altijd even thuis te oefenen op het omleggen van de kettingen. Je hebt ze misschien helemaal niet nodig, maar wanneer dat wel het geval is, kom je niet voor verrassingen te staan. Een voorbereid mens telt voor twee! Op deze pagina lees en zie je hoe het moet. In een video laten we alles stap voor stap zien.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in