Sneeuwkettingen

Als je op wintersport gaat is het verstandig om een setje sneeuwkettingen mee te nemen. Niet alleen zijn kettingen in sommige skigebieden verplicht, ze bieden ook extra grip en veiligheid tijdens winterse omstandigheden. Maar wat zijn het nou precies, hoe moet je ze omleggen en waar en wanneer zijn ze verplicht? Op deze pagina vind je alle informatie over sneeuwkettingen.

Vragen over sneeuwkettingen

Wij kunnen ons voorstellen dat je best wel wat vragen hebt over sneeuwkettingen. Op deze pagina hebben we al die vragen op een rijtje gezet. Klik op de afbeelding of button voor het antwoord.

Wat zijn sneeuwkettingen?

Als je met de auto op wintersport gaat, zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Sneeuwkettingen zijn een onmisbaar item in de standaard wintersportuitrusting van de auto. Maar wat zijn dat nou precies? Wanneer heb je ze nodig en welke verschillende soorten zijn er?

Waar zijn sneeuwkettingen verplicht?

In sommige skigebieden geldt een sneeuwkettingenplicht tijdens winterse omstandigheden. Dit wordt duidelijk aangegeven met een verkeersbord. In de buurt van dit verkeersbord zijn altijd parkeerplaatsen waar je ze om kunt leggen. Waar en wanneer de verplichting geldt, lees je op deze pagina.

Let goed op de borden langs de weg

Hoe moet je sneeuwkettingen omleggen?

Hoe moet je sneeuwkettingen omleggen? Veel wintersporters vinden dit een grote uitdaging. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten. Ga jij binnenkort met de auto op wintersport? Het is verstandig om vooraf altijd even thuis te oefenen op het omleggen van de kettingen. Je hebt ze misschien helemaal niet nodig, maar wanneer dat wel het geval is, kom je niet voor verrassingen te staan. Een voorbereid mens telt voor twee! Op deze pagina lees en zie je hoe het moet. In een video laten we alles stap voor stap zien.

Oefen altijd thuis even met het omleggen van de sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen kopen

Ben jij op zoek naar nieuwe sneeuwkettingen? Lees dan allereerst waar je goed op moet letten bij de aanschaf van sneeuwkettingen. Weet je vervolgens wat voor soort kettingen je wil kopen en wat er bij jouw auto past? Dan kun je gemakkelijk je sneeuwkettingen online bestellen. Onze vertrouwde partner hierin is al jaren Sneeuwkettingenstore. Zij hebben voor nagenoeg elke auto de juiste sneeuwkettingen. Misschien eens een kijkje waard 😉.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in