Sneeuwkettingen

Als je op wintersport gaat is het verstandig om een setje sneeuwkettingen mee te nemen. Niet alleen zijn sneeuwkettingen in sommige skigebieden verplicht, ze bieden ook extra grip en veiligheid tijdens winterse omstandigheden. Maar wat zijn het nou precies, hoe moet je ze omleggen en waar en wanneer zijn ze verplicht? Op deze pagina vind je alles over sneeuwkettingen.

Vragen over sneeuwkettingen

Om de informatie over de sneeuwkettingen overzichtelijk te houden, hebben we die onderverdeeld in vragen. Klik op de button met de vraag om jouw antwoord te vinden.

Button met wat zijn sneeuwkettingen
Wat zijn sneeuwkettingen, wanneer heb je ze nodig, zijn er verschillende soorten en waar moet je op letten als je ze gaat kopen of huren? Als je met de auto op wintersport gaat, is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Sneeuwkettingen zijn een onmisbaar item in de standaard wintersportuitrusting van de auto. Op deze pagina bieden we antwoord op al deze vragen.

Button met waar zijn sneeuwkettingen verplicht
Waar en wanneer zijn sneeuwkettingen verplicht? In sommige skigebieden geldt een sneeuwkettingenplicht tijdens winterse omstandigheden. Dat wordt duidelijk aangegeven met een verkeersbord. In de buurt van dit verkeersbord zijn altijd parkeerplaatsen waar je ze onder kunt leggen. Waar en wanneer de verplichting geldt, lees je op deze pagina.

Button met hoe moet je sneeuwkettingen omleggen
Hoe moet je sneeuwkettingen omleggen? Veel wintersporters vinden dit een grote uitdaging. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten. Ga jij binnenkort met de auto op wintersport? Het is verstandig om vooraf altijd even thuis te oefenen op het omleggen van de kettingen. Je hebt ze misschien helemaal niet nodig, maar wanneer dat wel het geval is, kom je niet voor verassingen te staan. Een voorbereid mens telt voor twee! Op deze pagina lees en zie je hoe het moet. In een video laten we alles stap voor stap zien.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in