Materiaal

Klik op een van de onderstaande onderwerpen om te navigeren. Op deze pagina vind je een overzicht van de informatie over skimateriaal, skikleding, snowboard materiaal en wintersport gadgets. Zo weet je voordat je vertrekt naar de besneeuwde bergen precies wat je nodig hebt en wat wellicht nog handig kan zijn. Hoe fijn is het als je helemaal perfect voorbereid bent?!

Skimateriaal

Welke soorten ski’s zijn er?

Ski’s zijn er in allerlei soorten en maten. Van piste ski’s tot off-piste ski’s en wedstrijdski’s. Welke ski het beste bij jou past, hangt af van verschillende factoren. Omdat er zoveel verschillende soorten en modellen zijn, is de keuze voor een geschikt paar niet altijd even makkelijk. Klik op de button voor een overzicht van de verschillende soorten ski’s, inclusief kenmerken en eigenschappen. 

Skihelm kopen: tips en informatie

Een skihelm is een onmisbaar voor iedereen die op wintersport gaat. Of je nou skiet of snowboard, met een helm minimaliseer je de kans op letsel bij een ongeval en is je hoofd optimaal beschermd. Maar waar moet je precies op letten als je een skihelm gaat kopen? Hoe zit het met de pasvorm en wat zijn nou de beste skihelmen? Lees alles over het kopen van een skihelm, inclusief handige tips.

Skischoenen kopen: tips en informatie

Skischoenen, ze zullen nooit je beste vrienden worden. Toch is het belangrijk dat je een goed paar hebt voor je wintersport. Ze zijn de ‘verbinding’ tussen je voeten en je ski’s en dus moeten ze goed passen. Wil jij skischoenen kopen? Dan zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Skischoenen die bij je skistijl en voeten passen zorgen voor meer plezier en comfort op de piste. Ook voorkom je hiermee pijnlijke en/of koude voeten.

Hulp bij ski’s kopen

Heb je de stap genomen en wil je nieuwe ski’s kopen? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk informatie opdoen voordat je de knoop qua merk en type doorhakt. Om je daar een handje bij te helpen publiceren we jaarlijks een skitest op Skiinformatie. Elk jaar worden de nieuwste modellen onder de loep genomen en beoordeelt per categorie. De toppers van elk jaar vind je op een rijtje. Daarbij staat er veel uitleg over het paar en eigenlijk alles wat je wilt weten. Tijdens je oriëntatie voor een nieuw paar ski’s is het misschien ook handig om terug te kijken. Welke ski’s staan al jaren op rij bij de besten?

Terug naar boven

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in