Freeriden

Een unieke afdaling in de onaangetaste poedersneeuw, steeds meer en meer wintersporters dromen ervan. Freeriden is een echt begrip geworden in de wintersportwereld. Maar wat is het nou precies, wat heb je ervoor nodig en waar kun je het het precies allemaal doen? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over freeriden.

Vragen over freeriden

Freeriden is een unieke uitvoering van het traditionele skiën. We kunnen ons daarom voorstellen dat er best wel wat vragen zijn rondom dit begrip. Op deze pagina hebben we al je vragen op een rijtje gezet. Klik op de afbeelding of button voor het antwoord.

Wat is freeriden

Freeriden wint aan populariteit. Steeds meer wintersporters zoeken het off-piste terrein op om hier de mooiste en meest unieke afdalingen te maken. Maar pas op: het lawinegevaar ligt altijd op de loer! Wat is het? Hoe doe je het? En welke risico’s heeft deze vorm van wintersport? Alles daarover lees je op deze pagina.

Uitrusting freeriden

Freeriden is een unieke variant op het traditionele pisteskiën en vraagt daarom ook om een unieke uitrusting. Van speciale ski’s tot een lawine-uitrusting. De sneeuwkwaliteit in het off-pisteveld heeft heel andere eigenschappen dan op de pistes en brengt bovendien ook enkele gevaren met zich mee. Op deze pagina staat alles wat je nodig hebt om te freeriden.

Waar kun je freeriden

Het enige wat je wenst wanneer je gaat freeriden, is een mooi landschap met verse poedersneeuw. Steeds meer skigebieden spelen in op het verlangen van de wintersporters om zich buiten de gebaande paden te begeven. Ze bieden dan ook veel mogelijkheden aan voor de uitvoering van deze unieke wintersport. Van prachtige skiroutes tot indrukwekkende off-piste afdalingen. Op deze pagina vind je de 10 mooiste freeridebestemmingen in de Alpen. Bezoek jij ze allemaal?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in