Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

De lekkerste drankjes op de piste en daarnaast

Wintersportredacteur

Op wintersport is het nooit te vroeg voor een lekker drankje. Van een kop koffie bij het ontbijt tot een warme choco om een uur of 11 en de eerste halve liter tijdens de lunch. De hele dag door kun je de lekkerste drankjes nuttigen. Van alcoholische versnaperingen tot alcoholvrije dorstlessers. Maar wat zijn nou de lekkerste drankjes op de piste en daarnaast?

Of je nou gaat skiën in Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland of Zwitserland, je kunt tijdens je wintersport de lekkerste drankjes bestellen. Van klassiekers die overal beschikbaar zijn tot lokale verassingen. Benieuwd welke je niet mag overslaan?

1. Bier, bier en nog eens bier

Bestaat er een wintersport zonder bier? Niet echt. Nou ja, alleen als je het niet lust misschien. Van een halve liter bij de lunch tot zo’n perfect getapte rakker in de après-ski. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de variaties. Een radlertje voor de dorst of een witbiertje als afwisseling. Lang leve bier!

Bier op wintersport
Geen fluitjes, maar pullen!

2. Schiwasser

Wintersportdrankjes hebben echt niet altijd alcohol nodig. Skiwasser, of Schiwasser, is daar het bewijs van. Wie deze geniale limonade ooit heeft bedacht, zijn wij eeuwig dankbaar. De friszure, zoete siroop smaakt het best met bruiswater (Gespritzt dus). Vooral als je een gigantische kater hebt van de avond ervoor.

3. Warme choco mit Sahne

Er gaat niks boven een grote beker met warme chocolademelk en slagroom. Eventueel met een shotje Stroh Rum erin. Vooral op een koude dag met veel sneeuw is dit drankje meer dan welkom. Met je handen om de mok gevouwen, kun je even helemaal opwarmen. Uiteraard mag een Apfelstrudel met vanillesaus niet bij dit ritueel ontbreken.

drankjes piste warme choco met slagroom
In Zwitserland zijn ze het lekkerst!

4. Glühwein

Ook Glühwein is een perfecte opwarmer. Tijdens een après-ski feestje in de openlucht vriezen je vingers er soms bijna af door al dat bier. Een Glühweintje doet wonderen. Heerlijk! Ook na een avondje rodelen is dit drankje een topper.

5. Aperol Spritz

Zijn het de Oostenrijkers of toch de Italianen? Over de herkomst van Aperol Spritz gaan veel verhalen. Wat wij vooral belangrijk vinden is de smaak. De combinatie van prosecco, bruiswater en Aperol is geweldig. Dit drankje smaakt heerlijk in de zon op het terras, maar ook in de après-ski. Zelf maken? Check hier het recept voor Aperol Spritz.

Aperol Spritz drankjes piste
Vooral in het zonnetje smaakt Aperol Spritz geweldig!

6. Bombardino

Warme advocaat met slagroom. Klinkt eerder als iets dat je oma zou bestellen. Toch mag je een Italiaanse Bombardino niet onderschatten. Zoals de naam al doet vermoeden, slaat de warme likeur in als een bom.

7. Schnapps

Schnapps, you hate it or you love it. Nou zijn er echt lekkere varianten, maar die met het peertje in de après-ski kun je beter overslaan. Puur vergif! Zeker de dag daarna… Helaas komt er van het voornemen ‘Ik ga vanavond niet aan de Schnapps!’ bijna nooit iets terecht.

Willy mit Birne drankjes piste

8. Jägerbomb

Bij de lunch komen de eerste bladen op tafel, later in de après-ski volgen er meer. Een wintersport in Oostenrijk is niet compleet zonder Jägerbombs. De combinatie van Jägermeister met RedBull geeft een echte kick. Die heb je af en toe gewoon nodig na een lange dag op de latten! Zelf maken? Bekijk hier het recept voor Jägerbomb.

TIP: In de zomer kun je ook Jägerbomb ijsjes maken!

8. Génépi

Tijdens je wintersport in Frankrijk mag je een glaasje Génépi echt niet overslaan. Deze typische kruidenlikeur is eeuwenoud en smaakt overal anders. Dit komt omdat iedereen er een eigen recept voor heeft. Génépi wordt gemaakt van een speciaal en zeldzaam bergplantje, genaamd Genus Artemisia.

9. Flügel

In de après-ski mag een Flügeltje niet ontbreken. Schroef het flesje open, plaats het gele dopje op je neus en shot het drankje achterover. Heerlijk!

10. Jägertee

Hoewel de naam anders doet vermoeden, heeft Jägertee niks te maken met Jägermeister. Jägertee, ook wel Jagatee genoemd, komt uit Oostenrijk en bestaat uit zwarte thee met Schnapps en/of Stroh Rum. Tegenwoordig kun je zelfs kant-en-klare varianten in de supermarkt kopen. Jägertee heeft niks met een traditioneel kopje thee te maken, wel word je er heerlijk warm van!

11. Almdudler

Nog zo’n heerlijke dorstlesser in dit rijtje! Ook Almdudler doet wonderen na een avondje doorzakken in de après-ski. Maar niet alleen dan, ook als je gewoon ontzettend veel dorst hebt na een fanatieke ochtend op de latten.

drankjes piste almdudler

En, staat jouw favoriet drankje op de piste er ook tussen of heb je nog aanvullingen?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in