Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

5 erg steile pistes in de Alpen

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Als echte skifanaat is geen uitdaging je te groot. Voor jou ziet de zwarte piste er net zo makkelijk uit als de blauwe piste. De perfecte wintersportbestemming vinden is dan ook nog een hele kunst. Je wilt er natuurlijk wel een steile piste bij hebben zitten. Maar waar vind je nu eigenlijk de steilste pistes van de Alpen?

De muur – Avoriaz

De piste Le pas de Chavanette staat beter bekend als de muur of Le Mur Suisse en ligt in Avoriaz (Les Portes du Soleil). Dit is natuurlijk niet voor niks. Het eerst stuk begint smal en steil. Dit zorgt dan ook voor een lastige start, zeker op het moment dat je ook andere wintersporters in de gaten moet houden. Als je halverwege de piste bent, dan heb je de grootste uitdaging al overwonnen. De gemiddelde helling van de piste is 37°, daarbij is er een hellingspercentage tot 76%. Al met al is deze piste zeker een aanrader voor goede skiërs. De piste wordt niet geprepareerd, wat betekent dat het een waar buckelfestijn is. Bekijk de video hieronder maar.

Le tunnel – Alpe d’Huez

De naam zegt het al: Le tunnel begint in een tunnel, gevolgd door een van de steilste pistes van de Alpen. Nadat je ogen zijn gewend aan het felle zonlicht kun je je opmaken voor deze absolute uitdaging. Le Tunnel is een van de meest uitdagende pistes in L’Alpe d’Huez en de Alpen en dat komt niet alleen omdat hij zo steil is. De piste wordt namelijk ook niet geprepareerd, wat ervoor zorgt dat zelfs de meest ervaren skiër hier even moet slikken. Vooral de eerste 500 meter is lastig, daarna vlakt de piste weer een beetje af. Durf jij hem aan met een helling van 35°!

Harakiri – Mayrhofen

Een van de steilste pistes van Europa vinden we toch echt in het Oostenrijkse Mayrhofen: de Harakiri. Hier staat een hellingspercentage tot 78% op je te wachten, een getal waar zelfs de beste skiërs even bij moeten slikken. Vroeg op de dag is de baan ijzig en een valpartij resulteert gegarandeerd in een meterslange glijpartij… Het is dus niet alleen oppassen voor jezelf maar ook voor andere wintersporters!

Harakiri in Mayrhofen

Gamsleiten 2 – Obertauern

Voor wie Le Mur Suisse liever in Oostenrijk pakt zal naar Obertauern moeten, waar je de Gamsleiten 2 kunt bedwingen. Het is een beroemde, of beter gezegd, beruchte afdaling in het gebied en een absolute uitdaging voor ervaren skiërs. De Gamsleiten 2 heeft op sommige plekken een hellingspercentage van 100% en dus 45°. Een goede skitechniek is een must!

Langer Zug – Lech-Zürs

De laatste in dit rijtje met de steilste pistes van de Alpen is ook een echt begrip: de Langer Zug in Lech-Zürs. De Langer Zug staat op de pistekaart als skiroute, maar toch wordt deze geprepareerd. Echter, dit is geen makkelijk klusje, want alleen met behulp van een lier komt de pistebully boven. Deze piste in het bekende Ski Arlberg begint met een hellingspercentage van 77% die nog verder oploopt naar 80%, wat neerkomt op 373 hoogtemeters in 852 meter. Indrukwekkende cijfers van deze niet te onderschatten afdaling!

Nog meer steile pistes in de Alpen

Natuurlijk kun je dit lijstje nog langer maken, want veel meer skigebieden hebben steile pistes. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Wat is jouw favoriete steile piste?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in