Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

10 lange indoor skipistes in Europa

cadeaubon snowworld

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Skiën en snowboarden doen we in de bergen. Gelukkig kunnen we bij tekort aan bergen ook terecht in een skihal. Het is de skibeleving die het meest in de buurt komt een echte wintersport in de bergen. Alleen jammer dat de pistes in een skihal altijd zo kort zijn, één keer knipperen en je staat alweer beneden. Er ook genoeg skihallen met langere afdalingen dan gemiddeld. Daarom in dit artikel: 10 lange indoor skipistes in Europa.

Klaarstomen voor het echte werk

De wintersportvakantie is er eentje waar de meesten onder ons lang naar uitkijken. Overdag actief op de pistes en ’s avonds nog actiever in de après-ski. Dit gaat vaak gepaard met zere voeten, verzuurde benen, spierpijn en stevige katers. Nu leent een skihal zich er perfect voor om fit en goed voorbereid op wintersport te gaan. Je kunt hier naast je ski’s en schoenen ook je lichaam testen en klaarstomen voor de wintersport. Dit zijn lange indoor skipistes in Europa waar je dat kunt doen!

10 lange indoor skipistes in Europa

10. Alpenpark Neuss | 300 meter

Vlakbij Düsseldorf ligt Alpenpark Neuss, onderdeel van SnowWorld. Dit park heeft niet alleen een skihal van 300 meter, ook is hier een klimpark en nog veel meer. De skihal heeft een stoeltjeslift en een rodelbaan. Een super fijne hal om eens een kijkje te nemen! Met een lengte van 300 meter deelt deze piste eigenlijk de 9e en 8ste plaats met SnowWorld Zoetermeer en Snow Dome Binspringen. Deze behoren allemaal tot de top 10 lange indoor skipistes in Europa.

9. Snow Dome Bispingen | 300 meter

Niet ver van Hamburg verwijderd ligt Snow Dome Bispingen. Hier heb je ook geen last van kramp in de sleeplift, dankzij de aanwezigheid van een stoeltjeslift. De piste in Binspringen is 100 meter breed en er is ook een funpark in de hal. Springen kun je oefenen over een paar obstakels en over rails.

8. SnowWorld Zoetermeer | 300 meter

SnowWorld Zoetermeer heeft dan wel niet de langste indoor piste van Europa, maar wel de steilste. De lange piste in deze skihal is rood en heeft een hellingspercentage van 21%. Met twee verschillende sleepliften kun je omhoog om van vier pistes af te dalen. De twee blauwe pistes hebben een lengte van 140 meter. De groene piste voor de allerkleinsten is 30 meter lang.

7. Alpincenter Hamburg | 330 meter

Deze skihal ligt ook in Duitsland. Mocht je nou in de buurt van Hamburg zijn, leef je dan uit op deze 330 meter lange witte helling. De lange piste is 40 meter breed en voor de beginners zijn er ook nog extra pistes. Ook hier kun je lekker relaxed met de stoeltjeslift omhoog.

6. Snow Valley Peer | 350 meter

Ook onze zuiderburen hebben een lekkere indoor skihal en die ligt op slechts 140 km rijden vanaf Utrecht. Ben je al vaak genoeg in de Nederlandse hallen geweest? Raas dan eens van deze 350 meter lange piste naar beneden. Het hoogteverschil in de hal bij deze lange piste is 64 meter. Naast de 350 meter lange piste is er ook nog eentje van 100 meter en een funpark van 30 meter lang.

5. SnowWorld Landgraaf | 400 meter

Daar is hij dan: de langste indoor skipiste van Nederland. 400 meter lang is deze ‘witte berg’ in ons kikkerlandje. Het wintersportstulpje ligt bijna in het zuidelijkste puntje van het land. Voor de ski-liefhebbers uit het Noorden van het land is het nog wel even een stukje rijden, maar dan heb je ook wel wat. Wat de piste in Landgraaf zo bijzonder maakt, is dat je niet met een sleeplift of lopende band naar boven hoeft. Je kunt lekker chillen in de 6-persoons stoeltjeslift. Er zijn 5 pistes die je kunt gebruiken in deze skihal.

4. Snow Arena Druskininkai | 460 meter

Snow Arena Druskininkai is nog verder reizen dan de meeste wintersportgebieden en blijft dus voornamelijk besteed aan de lokale bevolking. De piste van 460 meter ligt in Litouwen, vlakbij de grens met Polen en Wit-Rusland. Mocht je nou een keer op vakantie gaan naar Litouwen, raden wij deze zeker aan!

3. SNØ | 500 meter

Met een piste van 500 meter lang, staat de skihal in Noorwegen op plaats nummer drie van langste indoor skipistes. Hiervoor moet je wel naar Oslo…

2. SnowWorld Amneville | 620 meter

Vlakbij de grens met Luxemburg ligt in het Franse plaatsje Amnéville de op één na langste skipiste van Europa. Met een lengte van 620 meter doet deze piste nauwelijks af aan die van Bottrop. Verschil is wel dat de piste in één rechte lijn naar beneden loopt. Je wordt hier naar boven vervoerd door middel van een sleeplift.

1. Alpincenter Bottrop | 640 meter

Vlak over Duitse grens ligt in het Ruhrgebied de langste indoor skipiste van Europa. Deze unieke piste loopt niet rechtdoor naar beneden, maar bevat, in tegenstelling tot de meeste skihallen, enkele speelse bochten. Je gaat met een lopende band omhoog, om vervolgens aan een afdaling van 640 meter te beginnen. Bottrop ligt op slechts 162 km vanaf Utrecht. Een prima bestemming voor een dagje weg!

Lees ook: De beste indoor skihallen van Nederland om te oefenen voor je wintersport

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in