Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

7 dingen die je in de zomer in een skigebied kunt doen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Op een aantal gletsjers na, kun je in de zomermaanden nergens skiën in Europa. Dit betekent natuurlijk niet dat er zomers niks te doen is in de skigebieden. Hoewel we de bergen het liefst helemaal wit zien, is het groen van de zomer ook prachtig. De koeien staan in de wei, je favoriete berghut is vaak gewoon open en er zijn allemaal gave activiteiten mogelijk. Daarom in dit artikel: 7 dingen die je in de zomer in een skigebied kunt doen.

>>> Bekijk hier accommodaties voor een zomervakantie in de Alpen <<<

1. Downhill mountainbiken

Natuurlijk ski je het liefst de berg af, maar zomers gaat dat helaas een beetje moeilijk. Probeer daarom downhill mountainbiken een keertje uit. Over smalle en uitdagende trails daal je met de mountainbike af naar beneden. Sommige mensen vergelijken het zelfs een beetje met skiën. Je neemt eerst de lift omhoog en daarna ga je in volle vaart (als je dat kan en durft) terug naar het dal. Houding, balans en evenwicht zijn ook hier erg belangrijk. Tip van ons: neem een lesje, ook als je wel eens in Nederland op de mountainbike zit.

2. Wandelen

Wandelen saai? Helemaal niet! Te voet valt er ontzettend veel te zien in de bergen. Van een rustige tocht tot een uitdagende hike naar een bergtop. Om 11.00 even een kop koffie met een Apfelstrudel op het terras van een berghut en ’s middags een uitgebreide lunch met een biertje erbij. Heerlijk en welverdiend!

Dit uitzicht in Lermoos is toch fantastisch?

3. Rodelen

Ga jij in de winter altijd een keert rodelen? Probeer dat dan ook een keer in de zomer. Veel skigebieden hebben speciale zomerrodelbanen aangelegd. Bij de één ga je met een karretje over een soort rails en bij de ander werkt het als een soort bobslee. Ga je bij de laatste variant te hard, dan kun je, net als in de winter, uit de bocht schieten. Op tijd remmen dus!

4. Klimmen

Klimmen langs rotswanden, over hangbruggen en smalle paadjes. Daarna abseilen en tevreden een drankje drinken op het terras. Deze bergsport zorgt voor voldoende adrenaline en uitdaging. Met hoogtevrees is het meestal geen succes, maar als dat niet het geval is, moet je het echt eens proberen. Je bent goed gezekerd, dus echt gevaarlijk is het niet. Kies voor een via ferrata of breng een bezoekje aan een klimbos.

Sporten en genieten voor mensen zonder hoogtevrees in Galtür

Lees ook: redenen waarom skigebieden in de zomer ook leuk zijn

5. Mountaincarten

Nog een leuke manier om van de berg af te dalen: met een mountaincart. Het lijkt een beetje op Mario Kart, maar dan in een groen skigebied. Helemaal geweldig!

Mountainkarten in de bergen
Mario Kart, maar dan in het echt! Bijvoorbeeld op de Muttereralm.

6. Watersporten

Meren, kloven en rivieren, in de Alpen vind je ze alle drie. Je kunt er natuurlijk een frisse duik in nemen op een warme dag, maar er zijn ook allerlei watersporten mogelijk. Canyoning, raften, zeilen, surfen, wakeboarden en ga zo maar door. In het water valt genoeg avontuur te beleven!

Canyoning met BergAktiv in Gerlos: heerlijk verfrissend

7. Kaiserschmarrn eten

Denk je dat je alleen in de winter een Schnitzel of portie Kaiserschmarrn kunt bestellen? Dat heb je helemaal mis! Je favoriete berghut is vaak ook in de zomer open. En als die niet open is, kies je gewoon een ander. Alle wintersportgerechten die jij lekker vindt, staan ook in de zomer op het menu.

Bordje Kaiserschmarrn in de zomer
Lang leve Kaiserschmarrn in de zomer! Deze bij de Achensee smaakte heerlijk!
Booking.com

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in