Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tanken in Frankrijk: tips en tricks om goedkoper uit te zijn

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Je ontkomt er niet aan… Als je met de auto op wintersport gaat zal je altijd wel een keertje moeten stoppen om te tanken. Eén voordeel van tanken in Frankrijk is dat de brandstofprijzen hier een stukje lager liggen dan in Nederland. Altijd mooi meegenomen als je daarheen wilt op vakantie. Maar je wilt natuurlijk sowieso niet te veel betalen! Dus, dit zijn handige tips voor tanken in Frankrijk.

Tanken in Frankrijk

Tanken in het buitenland is altijd een stukje anders dan in Nederland. Waar moet je op letten en wat zijn handige trucjes? We helpen je er een handje bij! Het eerste wat belangrijk is om te vertellen is hoe de brandstoffen heten in Frankrijk. In Frankrijk zijn er namelijk net weer andere namen dan in Nederland voor de brandstof.

NederlandEuro95 E5/E10Euro 98 E5/E10Diesel (B7)
FrankrijkSans Plomb 95-E10
of SP95-E10
Super Sans Plomb 98
of SP98 E5
Gazole of
Diesel of Gasoil

Wat ook handig is om te weten, is dat de meeste tankstations op zondag (en soms ook zaterdag) gesloten zijn. Behalve langs de autoroutes die zijn dag en nacht open. Bekijk hier de huidige en gemiddelde brandstofprijzen in Frankrijk.

Deze tips kun je gebruiken

  • Tanken in Frankrijk is over het algemeen het goedkoopst bij onbemande tankstations. Met tankautomaten kun je dan zelf tanken.
  • Goedkoop tanken doe je ook bij tankstations die verbonden zijn aan grote supermarktketens. Zoals bijvoorbeeld: Auchan, Carrefour, Cora, Géant, Intermarché en Super U – deze vind je bij borden ‘centre commercial’. De prijzen bij dit soort tankstations kunnen sterk verschillen met de tankstations op de snelwegen.
  • Gebruik handige websites zoals: carbeo.com of prix-carburants.economie.gouv.fr en apps als Essence & Co. Vergelijk de tankprijzen, misschien is het wel slimmer om nog een stukje door te rijden.
  • Als je over tolwegen rijdt is de kans groot dat je een beetje meer moet betalen voor je brandstof. Tanken in Frankrijk is sowieso duurder op de snelwegen. Het beste kun je een klein uitstapje maken richting een dorp.

Lees ook over goedkoop tanken in de andere Alpenlanden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in