Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

12 grootste blunders tijdens de wintersportvakantie

De één is nog erger dan de ander, maar een blundertje hier en een blundertje daar komt altijd wel voor tijdens je wintersportvakantie. Achteraf kan je er smakelijk om lachen, maar het moment zelf zak je liever door de grond! Wij hebben speciaal voor jullie een top 12 grootste blunders tijdens de wintersportvakantie opgesteld. Enjoy!

1. Je skipas vergeten

Deze komt toch wel op nummer één terecht als je het ons vraag. Hoe erg is het dat als je eindelijk klaar staat om naar boven te gaan en je tot de conclusie komt dat je skipas niet in je jas zit? Wat een drama. Probeer je daar maar eens soepel uit te praten. Dat wordt ongezien over het poortje heen kruipen. Niet iedereen heeft daar problemen mee trouwens, bekijk deze video maar eens.

2. De laatste (verbindings)lift missen

Je hebt de hele dag heerlijk van de berg afgerost en kan eigenlijk toch niet stoppen. Je besluit samen met de laatste bikkels toch nog één afdaling te pakken en komt er tot je grote verbazing achter dat jullie de laatste lift hebben gemist. Nu begint het avontuur pas echt!

Archiefbeeld gondel

3. Je skiet nét de verkeerde kant op

Je kent het wel, je bent een leuk groepje aan het skiën en iedereen begon boven aan de piste al dat ze naar een bepaalde lift toe wilden. Jij hebt dit hele gesprek gemist omdat je van het prachtige uitzicht aan het genieten bent en voordat je het weet ben jij weer de volledig verkeerde kant op geskied en ben je de rest kwijt. Dit gaat leuk worden, heeft iemand bereik op zijn telefoon?

4. Je gaat finaal onderuit

Dit is misschien wel de meest spraakmakende van allemaal. De ongekende klappers. De onvergetelijke valpartijen die je je over een aantal jaren nog steeds kan herinneren. De een doet stoer terwijl de ander er gewoon niks aan kan doen. Je kan soms behoorlijk onderuit gaan, en waar het bij jou net goed gaat zien we bij de ander al een banaan aan komen. Bekijk hieronder een paar (toch wel grappige) bloopers tijdens de wintersport!

5. Je vergissen in de taal

Dit is er eentje die als meest gênant de boeken in gaat. Je kent het wel, zit je in de skilift met je vriend of vriendin en vervolgens komen er twee mensen naast je zitten met de meest afschuwelijkste skipakken ooit. Je hoort dat ze Frans praten en gaat er vervolgens vanuit dat jullie kunnen doen en laten wat je maar wilt. Maar jouw gevatte opmerkingen over hun spuuglelijke skipakken met jaren 80-vibes lijken ineens een stuk minder grappig als je buren bij het uitstappen tweetalige Belgen blijken te zijn. Oeps!

 

6. Op je kont de berg af

Aangezien wij als Nederlanders altijd zo lekker vol zelfvertrouwen zitten is dit er eentje die zeker bij ons past. Van zelfoverschatting is ook maar al te vaak sprake en daarom zal ‘zo steil zal het toch niet zijn?’ zeker vaak bij ons voorkomen. Eenmaal boven op de piste blijkt het opeens een wereld van verschil met die fijn uitziende blauwe piste en opeens ben je alles vergeten wat je weet. Er zit niets anders op dan de ski’s uitklikken en op je kont de berg af! Hoor ik daar nou gelach vanuit de skilift?

7. Je hebt net een slokje te veel op

Après-ski, de favoriet van elke Nederlander op wintersport. Lekker na het skiën een paar borreltjes naar binnen werken bij de après-skibar op de berg. Maar wat je daarna vergeet is dat je toch nog een klein stukje naar beneden moet. Oei, daar had niet aan gedacht. Misschien had je dat laatste drankje toch beter kunnen laten staan.

8. Je gaat onderuit voor een vol terras

Stoer kom je aan skiën bij het restaurant voor een heerlijke lunch, tot ineens je laatste bocht compleet misgaat. Herstellen gaat niet meer en je gaat me toch een partij onderuit. Gewoon stoer opstaan en je verlies nemen. Niets aan de hand mensen, eet rustig verder!

Even je ski’s wegzetten – hoe het niet moet

9. Omvallen als je stil staat

Je wacht even op je vrienden midden op de piste en voordat je het weet lig je onderuit. Hoe bedoel je balans van een ezel? Had je dan toch meer even doorgeskiet.

10. Je neemt de verkeerde ski’s mee

Nadat je heerlijk hebt geluncht is het tijd om weer verder te gaan voor nog een klein middagje skiplezier. Vol overtuiging pak je je ski’s en gaat ervan door. Je komt bij de gondel aan en nadat je twee keer onderuit bent gegaan kom je er tot je verbazing achter dat je de verkeerde ski’s hebt meegenomen.. Vandaar dat je zo vaak viel! Maar die van jou waren toch ook groen?

Top 10 grootste blunders tijdens de wintersportvakantie

11. De sleutel van je skibox vergeten

Hier ga je zeker niet lekker op. Je hebt een half uur gereden van je hotel naar de gondel, staat klaar om te gaan en komt tot je verbazing er achter dat je het sleuteltje van je skibox niet aan je sleutelbos hebt zitten. Dat wordt weer terug gaan. Ach, gelukkig liggen ze niet in Nederland. Toch?

12. Je skistokken uit de lift laten vallen

Je zit in de lift naar boven en wil toch nog even snel een fotootje maken van het prachtige uitzicht. Je bent ervan overtuigd dat je je skistokken om je pols hebt gedaan en trekt nietsvermoedend je handschoen uit om je telefoon te pakken. Niet blijkt minder waar en vervolgens zie je opeens een skistok naar beneden vliegen. En tussen die bomen in de dikke sneeuw, daar kom je nooit meer bij. Gelukkig is het je telefoon niet.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in