Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

12 grootste blunders tijdens de wintersport

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De één is nog erger dan de ander, maar als we eerlijk zijn maken we allemaal wel eens een gênante blunder op wintersport. Achteraf kun je er smakelijk om lachen, maar op het moment zelf zak je liever door de grond! Wij hebben speciaal voor jullie een top 12 met grootste blunders tijdens de wintersport opgesteld. Herkenbaar?

1. Je skipas vergeten

Deze komt toch wel op nummer één terecht als je het ons vraagt. Hoe erg is het dat als je eindelijk klaar staat om naar boven te gaan en je tot de conclusie komt dat je skipas niet in je jas zit? Wat een drama! Probeer je daar maar eens soepel uit te praten…

Skipas in jas

2. De laatste (verbindings)lift missen

Je hebt de hele dag heerlijk van de berg afgerost en je kunt er maar niet mee stoppen. Je besluit samen met de laatste bikkels toch nog één afdaling te pakken en komt er tot je grote verbazing achter dat jullie de laatste lift hebben gemist. Nu begint het avontuur pas echt!

3. Je skiet nét de verkeerde kant op

Je kent het wel, je bent met je vrienden aan het skiën en iedereen had het er bovenaan de piste over dat ze naar een bepaalde lift toe wilden skiën. Jij hebt dit hele gesprek gemist, omdat je van het prachtige uitzicht aan het genieten was. Ook op de piste let je niet op. Voordat je het weet ski je helemaal de verkeerde kant op en ben je iedereen kwijt. Zie ze nu maar eens terug te vinden…

4. Je gaat finaal onderuit

Dit is misschien wel de meest spraakmakende van allemaal. De ongekende klappers. Onvergetelijke valpartijen die je je over een aantal jaar nog steeds kunt herinneren. De een doet stoer, terwijl de ander er gewoon niks aan kan doen. Je kunt soms behoorlijk onderuit gaan.

Vallen tijdens het skiën

5. Je vergissen in de taal

Dit is er eentje die als meest gênant de boeken in gaat. Je kent het wel, je zit lekker met je vriend of vriendin in de lift te roddelen. De mensen naast je spreken Frans, dus jullie gaan lekker je gang. Helaas komen jullie er halverwege achter dat ze ook Nederlands spreken… OEPS! Deze Nederlandse woorden betekenen in het Duits iets heel anders

6. Op je kont de berg af

Aangezien wij als Nederlanders altijd zo lekker vol zelfvertrouwen zitten, is dit er eentje die zeker bij ons past. Van zelfoverschatting is ook maar al te vaak sprake en daarom zal ‘zo steil kan het toch niet zijn?’ zeker zo nu en dan bij ons voorkomen. Helaas ziet het er bovenop de berg altijd anders uit. Je durft niet meer verder, klikt je ski’s uit en gaat op je kont de berg af. Hoor je daar nou gelach in de skilift?

7. Je hebt net een slokje te veel op

Après-ski, de favoriet van elke Nederlander op wintersport. Lekker na het skiën een paar borreltjes naar binnen werken bij de après-ski bar op de berg. Maar wat je daarna vergeet, is dat je toch nog een klein stukje naar beneden moet. Oei, daar had niet aan gedacht. Misschien had je dat laatste drankje toch beter kunnen laten staan.

8. Je gaat onderuit op een vol terras

Stoer kom je aan skiën bij het restaurant voor een heerlijke lunch, tot ineens je laatste bocht compleet misgaat. Herstellen gaat niet meer en je gaat me toch een partij onderuit. Gewoon stoer opstaan en je verlies nemen. Niets aan de hand mensen, eet rustig verder!

9. Omvallen als je stil staat

Je wacht even op je vrienden midden op de piste en voordat je het weet lig je onderuit. Hoe bedoel je de balans van een ezel? Had je dan toch maar even doorgeskied.

10. Je neemt de verkeerde ski’s mee

Nadat je heerlijk hebt geluncht is het tijd om weer verder te gaan voor nog een klein middagje skiplezier. Vol overtuiging pak je je ski’s en gaat ervan door. Nadat je twee keer onderuit bent gegaan, kom je er tot je verbazing achter dat je de verkeerde ski’s hebt meegenomen.. Vandaar dat je zo vaak viel! Maar die van jou waren toch ook groen?

Skirek met ski's

11. De sleutel van je skibox vergeten

Hier ga je zeker niet lekker op. Je hebt een half uur gereden van je hotel naar de gondel. Je staat klaar om te gaan, maar dan kom je er tot je verbazing achter dat het sleuteltje van je skibox niet aan je sleutelbos zit. Er zit niks anders op. Je moet teruggaan naar het hotel. Ach, gelukkig liggen ze niet in Nederland. Toch?

12. Je skistokken uit de lift laten vallen

Je zit in de lift naar boven en wil toch nog even snel een fotootje maken van het prachtige uitzicht. Je bent ervan overtuigd dat je je skistokken om je pols hebt gedaan en trekt nietsvermoedend je handschoen uit om je telefoon te pakken. Niet blijkt minder waar en vervolgens zie je opeens een skistok naar beneden vliegen. En tussen die bomen in de dikke sneeuw, daar kom je nooit meer bij. Gelukkig is het je telefoon niet.

In de skilift met ski's in de Zillertal Arena

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in