Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Typisch wintersportdrankje: Jägerbomb

Wintersportredacteur

Iedereen heeft zijn favoriete drankje op de wintersport. Misschien is dat wel de Jägerbomb, een drankje dat zorgt voor een lekkere energieboost. Drink je er echter te veel, dan loopt dat niet altijd goed af. Er zijn een aantal drankjes die echt bij de wintersport horen. Wil je de bekende geur die wordt gevormd door een combinatie tussen Red Bull en Jägermeister weer naar voren halen, maak de Jägerbomb dan zelf! Zoals je al verwacht is dat niet heel moeilijk.

Energieboost voor in de après-ski

De Jägerbomb behoort tot de populairste drankjes om te bestellen in de après-ski. Een combinatie tussen de energieboost en alcohol vormt namelijk een leuk effect. In het begin althans. De smaak is mierzoet en je moet ervan houden. De barmannen in Oostenrijk schenken het drankje iedere après-ski avond veelvuldig in. Het ziet er dan ook leuk uit als je de shots Jägermeister in de glazen gevuld met Red Bull ziet vallen. Alleen daarom zou je het al bestellen.

Maak de Jägerbomb zelf

Wil je de Jägerbomb zelf maken, dat kan makkelijk! Je hebt de onderstaande spullen nodig voor één Jägerbomb.

  • Een groot glas
  • Een shot glas
  • Een half blikje Red Bull
  • Eén shot Jägermeister

Een Jägerbomb drink je natuurlijk niet alleen. Haal je barkunsten naar boven en kom met je vrienden in de wintersportsfeer. Zet de glazen Red Bull in een lange rij. Zorg dat er een goede afstand tussen de glazen staan. Plaats vervolgens de shotglazen gevuld met Jägermeister op de randen van deze glazen. Nu komt het leukste en spannendste gedeelte. Tik het eerste shotglas om en creëer een domino-effect. Vallen de shots in de Red Bull, dan heb jij de perfecte Jägerbomb geschonken. Oefen nog wel even van tevoren. Het ziet er makkelijker uit dan dat het is. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen het shotglas gewoon in het pint glas te leggen.

Nog meer typische wintersportdrankjes

Ben je niet zo’n fan van de Jägerbomb en drink je liever iets anders op de piste? Dan staat jouw favoriet misschien wel in het onderstaande bericht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in