Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Recept: Aperol Spritz

Aperol Spritz

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Aperol Spritz is één van mijn favoriete wintersportdrankjes. Heerlijk op een terras in het zonnetje, maar ook perfect in de après-ski. Het skiseizoen is dan wel voorbij, dit drankje smaakt ook prima tijdens de vrijmibo, thuis op het terras of tijdens Koningsdag. Lees snel verder voor het recept voor Aperol Spritz.

Nederland kleurt weer oranje vandaag en wat past daar nou beter bij dan ons favoriete oranje drankje? Precies, niks! Dus haal die oranjetompoucen maar uit de koelkast, schenk een Aperol Spritz in en geniet van dit welverdiende feestje vandaag!

Italiaans of Oostenrijks?

Veel Italianen beweren dat zij het drankje hebben uitgevonden. Toch is de oorsprong Oostenrijks. Vroeger, in de tijd van de Oostenrijkse bezetting in het noordoosten van Italië, dronken Oostenrijkse soldaten wijn gemengd met bruiswater. Dat deden ze omdat ze de normale wijn veel te sterk vonden. Vandaar ook de naam spritz, dat afstamt van ‘spritzen’ (sproeien). In de jaren daarna begon men hier Aperol aan toe te voegen. Zo ontstond uiteindelijk de Aperol Spritz. Aperol is natuurlijk Italiaans, maar wie beide ooit samen is gaan mixen, is niet bekend. Wie het ook was, wij zijn je dankbaar!

Een typisch wintersportdrankje

Aperol Spritz is een typisch wintersportdrankje dat je in Oostenrijkse en Italiaanse skigebieden kunt bestellen. Wat mij betreft is een wintersport zonder een Aperol Spritz niet compleet. Zeker niet in Italië. Leuk weetje: in Italië wordt Aperol Spritz ook wel Veneziano genoemd.

Ook lekker: een Jägerbomb!

Recept Aperol Spritz

Ingrediënten (1 glas)

  • 1/3 deel Aperol
  • 1/3 deel Prosecco
  • 1/3 deel spuitwater, soda of Spa rood
  • Schijfje sinaasappel
  • 5 ijsklontjes

Zo maak je het

Aperol Spritz is volgens de Italianen net als koffiezetten. Dat doe je met gevoel, niet met een recept. Toch is niet iedereen daar fan van, dus bij deze een recept dat het meest gangbaar is. Voel je vrij genoeg om het aan te passen naar je eigen perfectie. Neem een groot wijnglas. Doe ijs in het glas en voeg Aperol, Prosecco en bruiswater toe. Schijfje sinaasappel erin en klaar is kees. Tip: voeg niet meteen al het bruiswater toe, maar proef even of je de sterkte van de Aperol oké vindt.

Proost!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in