Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

10 tekenen dat je niet kunt wachten tot het skiseizoen weer begint

Wintersportredacteur

Nog heel even en dan is de zomervakantie officieel voorbij. Dat betekent dat iedereen z’n slippers weer lekker in de kast zet en de voorpret voor skiseizoen kan beginnen. Sommige mensen gaan daar eerst eens rustig over nadenken, terwijl anderen er al weken (of maanden) mee bezig zijn. Wat ons betreft kan het allemaal niet snel genoeg gaan. Is dat bij jou ook het geval? Dan herken je jezelf vast in deze 10 tekenen!

1. Je kijkt dagelijks naar je wintersportfoto’s

Met een opgewonden gevoel denk je elke dag aan het skiseizoen dat voor de deur staat. Elke dag kijk je verlangend naar al je wintersportfoto’s die je in een speciaal mapje in je telefoon hebt opgeslagen. Deze winter ga je er 10 keer zoveel maken! Je kunt niet wachten om weer in de sneeuw te staan.

Skiën in de poeder op de piste in Kitzbühel2. Dag zomerhits! Hallo après-ski muziek!

Shakira, Justin Bieber en Shawn Mendes zijn verleden tijd. Het is tijd voor dj Ötzi, Helene Fischer en Mickie Krause. Cowboys en Indianen, Atemlos durch die Nacht en Anton aus Tirol klinken iedere dag uit de speakers. Je moet toch alvast oefenen! TIP: de Skiinformatie après-ski hits op Spotify

 

3. Je brengt wekelijks een bezoek aan een indoor skihal

Afgelopen zomer heb je een aantal keer geskied in een zomerskigebied, nu bezoek je bijna wekelijks een indoor skihal. Je moet toch in vorm blijven voor aankomend skiseizoen?

4. Je kookt regelmatig een wintersportgerecht

Kaiserschmarrn, Tiroler Gröstl, kaasfondue of Tartiflette, bij jou staat het regelmatig op het menu. Je hebt het helemaal gehad met al die skinny salads en hippe Açai bowls. Wintersportvoedsel, dat is wat je wil eten!

Pannetje Kaiserschmarrn5. De kamerindeling is het gesprek van de dag

Jij en je vrienden hebben de wintersport geboekt. Maar wie gaat deze keer met de grootste snurker op één kamer? Als de knoop eenmaal is doorgehakt, gaan jullie over op het volgende onderdeel van de lijst: de outfit en de boodschappenlijst. Je kunt er maar beter vroeg genoeg mee beginnen.

6. Je droomt ’s nachts over ribbeltjespistes

Geen hagelwitte stranden met palmbomen en een zee vol tropische vissen, maar ribbeltjespistes. Elke nacht ski je er in volle vaart van af. De grote glimlach waarmee je wakker wordt is alleen snel vergeten als je bedenkt dat je nog even moet wachten.

7. Koffie wissel je voor warme choco

Normaal drink je rond een uur of 10 een kop koffie, nu een warme choco. Uiteraard met slagroom.

Warme chocolademelk met slagroom8. Elke dag trek je je skischoenen even aan

Met het excuus ‘alvast even inlopen’ trek jij elke dag je skischoenen aan. De waarheid vertel je aan niemand en dat is dat je ze deze zomer gewoon heel erg hebt gemist.

9. Je organiseert elke maand een wintersportfeestje

Een après-ski feestje, een wintersport kookclubje, blind schnaps proeven of een wintersport videoavond. Elk feestje heeft bij jou een wintersportthema.

10. Je checkt dagelijks of er sneeuw gevallen is

Bijna elke dag bekijk je de webcams van je favoriete skigebieden. Zou er al sneeuw gevallen zijn? Bij het nieuwsbericht met ‘verse sneeuw in augustus‘ maakte je hart een sprongetje.

Königsleiten, dorp in de Zillertal Arena

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in