Nieuwsalert per mail ontvangen

Hoe krijg je de vieze geur uit je skischoen? Reinigen!

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. De ongekende vieze geur die uit je skischoenen kan komen aan het einde van een heerlijke dag skiën. De geur is vaak al te ruiken als je een verhuur bedrijf binnen loopt van skimateriaal. Er zijn verschillende manieren om de vieze geur uit je skischoenen te krijgen. Wij geven je graag tips hoe je dit voor elkaar krijgt.

Er zijn tegenwoordig veel soorten skisokken op de markt die zwetende en stinkende voeten doen voorkomen. Alleen liggen stinkende voeten niet altijd aan de skisokken en voeten. Tijdens het skiën bewegen de voeten constant waardoor de voeten gaan transpireren en er bacteriën in de schoenen ontstaan. Deze bacteriën zorgen voor een stink lucht in de schoen. De bacteriën houden van een vochtige omgeving en is daarom een ideale leefruimte voor hen. Om de geur uit de schoen te halen is het dus noodzakelijk om al deze bacteriën te doden.

Hoe kun je deze bacteriën weg krijgen
Uiteraard heeft iedereen wel is gehoord van het doden van bacteriën doormiddel van invriezen. Je legt de skischoen in de vriezer en alle bacteriën zullen verdwijnen. Toch is dit niet helemaal waar. Met het invriezen van de schoen blijven er altijd bacteriën in leven waardoor de lucht voor een korte periode uit de skischoen zal verdwijnen, maar snel weer terug zullen komen.

Dettol is wel een middeltje waarbij de bacteriën voor een lange periode dood gemaakt worden. Doe een halve liter Dettol in een emmer lauw water. Zorg dat de hele schoen nat is gemaakt en zet de binnenschoen dan 2 dagen op zijn kop in de badkuip. Na die twee dagen moeten de binnenschoenen rechtop gezet worden en een week drogen.

Uiteraard zullen de bacteriën terug komen, maar met Dettol zullen zij langere periode weg blijven.

Succes!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in