Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn open

Wintersportredacteur

Skiën in de zomer? Dat klinkt best bijzonder, maar het is heel goed mogelijk. In de zomermaanden zijn meerdere skigebieden geopend. Weliswaar met minder pistes dan in de winter, maar sneeuw is sneeuw en bergen zijn bergen. Zet gewoon je wekker extra vroeg en ga ervoor. In dit artikel hebben we skigebieden op een rijtje gezet waar je in de zomer kunt skiën.

Skiën in de zomer

Iedereen met een kloppend wintersporthart baalt van de zomer. Het skiseizoen is voorbij en het duurt maanden voordat er weer geskied kan worden. Skiën in indoor skihallen is leuk voor een paar keer, maar het haalt het lang niet bij echte sneeuw en bergen. Gelukkig kun je ook in de zomer skiën op echte bergen en sneeuw. In de Alpen, maar ook daarbuiten zijn een aantal skigebieden en gletsjers open in de zomermaanden. Dus, waar wacht je nog op?

1. Hintertuxer Gletscher

Op de Hintertuxer Gletscher kun je niet alleen in de zomer skiën, maar ook de rest van het jaar. De gletsjer is maar liefst 365 dagen per jaar geopend. ’s Winters heb je hier toegang tot ongeveer 60 km aan pistes. In de zomermaanden is dat aantal iets beperkter, maar met +/- 20 km is er nog meer dan genoeg om van te genieten. Ook vind je hier dan een leuk speelpark waar de kinderen kunnen spelen. Verder kun je gletsjerwandelingen maken of ijsklimmen. Ook kun je een grot bezoeken. Kortom: genoeg winterplezier in de zomer!

2. Matterhorn Glacier Paradise

Het tweede skigebied dat 365 dagen per jaar geopend is, is het Matterhorn Glacier Paradise in Zermatt. Geniet van iets meer dan 20 km aan pistes en een schitterend uitzicht op de indrukwekkende Matterhorn. De afdalingen zijn erg breed en zeer populair onder skiteams die hier zomers komen trainen. Meer dan 100 skiteams uit 22 verschillende landen zijn hier op de pistes te vinden. Na het skiën kun je het sfeervolle Zermatt verkennen. Uiteraard met een lekker koud biertje op het terras.

Matterhorn in Zermatt skiën zomer

Geniet van het uitzicht op de bekende Matterhorn!

3. De Stilfserjoch-gletsjer

Het bijzondere aan de Stilfserjoch-gletsjer is dat je hier alleen in de zomer kunt skiën. De Stelviopas, waarmee je dit gebied bereikt, ligt in de wintermaanden bedolven onder een dik pak sneeuw. Om die reden is de gletsjer niet bereikbaar. Zodra de pas sneeuwvrij gemaakt is, gaan de pistes open. Je hebt hier toegang tot ongeveer 10 km aan pistes. Tijdens het skiën geniet je van prachtige uitzichten op de Ortlergroep en 14 drieduizenders.

 

4. Les Deux Alpes

In Les Deux Alpes kan van 22 juni t/m 25 augustus geskied worden op de gletsjer. Het skigebied is dan dagelijks open van 7.00 uur tot 12.30 uur. Je skiet tussen de 3200 en 3600 meter hoogte. Er zijn 12 liften geopend en ook kun je van het snowpark gebruik maken.

Lees ook: deze skigebieden zijn alleen zomers open.

5. Fonna Glacier Ski Resort

Het Fonna Glacier Ski Resort is vanwege hevige sneeuwval alleen zomers geopend. Dit Noorse skigebied ligt op 1250 meter hoogte en bereikt een maximale hoogte van 1530 meter. Je kunt je dus bijna niet voorstellen dat je hier in de zomer kunt skiën. Toch ligt dit skigebied voor Noorse begrippen erg hoog. Er valt hier ’s winters extreem veel sneeuw, waardoor de bergweg naar het gebied afgesloten is. Van eind april tot september/oktober kun je hier skiën op +/- 5 km aan pistes.

6. Galdhøppiggen Sommerskisenter

Net zoals Fonna en de Stilfserjoch-gletsjer is ook het Galdhøppiggen Sommerskisenter alleen zomers geopend. Het skigebied bevindt zich op de Juvbreen gletsjer, net onder de 2469 meter hoge top van de Galdhøppiggen (hoogste berg Noorwegen). Het uitzicht is prachtig en dat is één van de redenen om hier echt een keer naartoe te gaan. Van mei tot november kun je hier skiën op +/- 2 km aan pistes. Dat is ideaal te combineren met een frisse duik in de Fjorden na afloop.

7. Stryn

Van begin juni tot eind juli kan er geskied worden in het Noorse skigebied Stryn. Dit skigebied opent wanneer alle andere skigebieden hun liften hebben gesloten. Je hebt hier toegang tot 2 skiliften en zo’n 4 km aan pistes. De omgeving rondom Stryn is prachtig en meer dan de moeite waard om te verkennen. Zo ben je hier vlakbij de Geirangerfjord die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elton (@life_of_elton) op


8. Mölltaler Gletscher

De Mölltaler Gletscher ligt in Karinthië en is bijna het hele jaar door geopend. Je skiet hier zomers tussen de 2800 en 3122 meter hoogte, op iets meer dan 10 km aan pistes. Bijzonder is dat de afdalingen op de Schareck bekendstaan als de meest sneeuwzekere van de Alpen. Gemiddeld ligt hier zo’n 2 meter sneeuw. Het skiseizoen van de Mölltaler Gletscher gaat 20 juni van start en duurt tot 10 mei 2020.

Ook interessant: skigebied zonder gletsjer opent al op 4 oktober.

9. Tignes

De gletsjer van Tignes biedt van 22 juni tot 4 augustus zo’n 20 km aan pistes. Deze bevinden zich tussen de 2724 en 3456 meter hoogte. Er is een snowpark en ook kun je er terecht voor een hapje en een drankje bij berghut Panoramique. Het skigebied is dagelijks open van 7.15 uur tot 13.00 uur.

10. Saas-Fee

Op 13 juli gaat het zomerskigebied van Saas-Fee weer open. Je hebt hier toegang tot 20 km aan pistes en een indrukwekkend snowpark. Het zomerskiseizoen duurt tot 31 oktober. Zet de wekker extra vroeg, want van 13 juli t/m 1 september kun je maar van 7.00 uur tot 12.00 uur skiën. De openingstijden in de maanden daarna zijn anders. Deze zijn hier te bekijken.

Zomer skiën in Saas-Fee

11. Kitzsteinhorn

De Kitzsteinhorn is de gletsjer van Kaprun. Het skigebied is weliswaar niet de hele zomer geopend, maar skiën kan hier nog tot 21 juli. Zomers is de gletsjer wel geopend, maar niet voor wintersportpubliek. Breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan het uitzichtpunt Top of Salzburg, ga sleeën in de Ice Arena of maak een tocht met een Nationaal Park Ranger.

Gegarandeerd sneeuw tijdens skiseizoen 2019/2020? Bekijk de top 10 sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in