Nieuwsalert per mail ontvangen

10 redenen waarom wintersport leuker is dan zomervakantie

Wat ons betreft mag de zomer soms wel overgeslagen worden. Het hele jaar door sneeuw, lekker skiën en genieten van een overheerlijke Wiener Schnitzel in een oude traditionele berghut. Wij zijn fan van de winter en hebben daarom 10 redenen opgeschreven waarom wintersport leuker is dan zomervakantie. Mee eens?

1. Er is geen après-ski op zomervakantie
Na een heerlijke dag op de pistes heb je wel een drankje verdiend. De après-ski in Oostenrijk is legendarisch en zorgt voor onvergetelijke avonden. Heerlijke schnaps, Jägermeister, bier en wijntjes in combinatie met Duitse of Nederlandstalige meezingers maakt de wintersport uniek! Bovendien is de temperatuur er net zo hoog als op Ibiza, dus dat is ook geen pro van de zomervakantie.

2. De kilo’s vliegen eraf (of toch niet?)
In de zomer stap je rond 10.00 uur uit je bed, je loopt naar het zwembad en bent daar de hele dag niet meer weg te slaan. Bruin bakken met een cocktailtje in je hand en alles eten waar je zin in hebt. Na de vakantie ben je dan ook een paar kilo’s aangekomen die je bij thuiskomst er allemaal weer af moet sporten. Met de wintersport is dat helemaal niet nodig. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je tijdens een dag skiën flink wat calorieën verbrandt. Hoeveel lees je hier. Uiteraard moet je dan ’s avonds niet te veel biertjes drinken en iedere dag schnitzel en patat eten, want anders kom je terug met hetzelfde effect.

 

3. Je kunt je dag beginnen met een Heiße Choco mit Sahne
Je staat nog geen uur op de lange latten of je vindt dat je al een drankje hebt verdiend. Bij de eerste berghut stop je en bestel je traditiegetrouw een heerlijke Heiße Choco met een flinke hoeveelheid slagroom (en rum). Bij koude weersomstandigheden vorm je je handen langs het kokendhete glas zodat je weer lekker opwarmt. Zie jij jezelf op zomervakantie al een warme choco met slagroom bestellen? 

heisse choco chocolademelk

4. Je hebt geen last van de kids
Om half 9 wacht de lieve skileraar of skilerares onder aan de gondellift op de kleine dreumesen. In een treintje lopen de kleintjes strompelend naar de skilift. Als ouders hoef je je geen zorgen meer te maken, want de kids beleven de tijd van hun leven. Niet alleen maar achter ze aanrennen naar het zwembad en de speeltuin, maar jezelf lekker de hele dag opladen om er rond een uur of 4 weer helemaal klaar voor te zijn. Bovendien heb je ‘s nachts ook geen kind aan ze, want de bengels slapen als een roos.

5. Je wordt sneller bruin
In de bergen hoef je nauwelijks moeite te doen om een heerlijke bruine kleur op te doen. De hoogte in de bergen in combinatie met de weerkaatsende sneeuw zorgen ervoor dat je een stuk sneller bruin wordt. Gaat dit je nog niet snel genoeg? Gebruik dan snelbruiner Latschenkiefer op je gezicht en eindig met hetzelfde gezicht als een gemiddelde skileraar.

latschenkiefer zalf bruin wintersport

6. Je kunt de hele week in dezelfde kleding rondlopen
In de ochtend hoef je weinig tijd te besteden aan je outfit. Je pakt je skibroek van de stoel, trekt een frisse pully en eventueel een paar schone skisokken aan en de dag kan beginnen. Geen issues over een outfit, want je draagt de hele week hetzelfde pak. Ideaal, zeker voor de vrouwen onder ons!

Wintersport groepsreis

7. Een bad hair day maakt niet uit
‘s Ochtends je haar doen? Ben je gek! Je hebt toch de hele dag en skihelm, muts of een pet op je hoofd. Iedereen in het skigebied of skidorp loopt met een kapsel waar zij normaal gesproken niet heel trots op zouden zijn. Met wintersport hoef je je hier totaal geen zorgen over te maken!

8. Je bent zo van je kater af
Wij weten ook niet wat er in de bergen voor lucht hangt, maar eenmaal in de eerste skilift ben je meteen af van ja kater. Perfect, want hierdoor kun je elke dag om 16.00 uur de après-ski inrollen en de volgende dag gewoon fit op de piste staan. Zijn het de dennennaalden, de sneeuw of is het gewoon de zuivere berglucht dat als medicijn fungeert? Zeg het maar! Van de zon op het strand hebben we nog nooit gehoord dat ‘ie de kater helpt verminderen.

bier wintersport apres-ski

9. Geen zand op plekken waar het niet hoort
Toegegeven, een dagje op het strand is heerlijk. Maar er is één ding dat verre van fijn is en dat is het zand dat overal komt waar je het niet wil hebben. In je zwembroek, in de auto, in je bed en af en toe ook nog in je oog. Doe mij dan maar een keertje sneeuw in je broek na een val.

10. Je kunt schaamteloos mee met je ouders op vakantie
Als je na je 16e nog op zomervakantie gaat met je ouders word je gek aangekeken door je vrienden, maar wintersport is voor velen nog echt een familievakantie. En het is stiekem ook wel makkelijk als papa de wintersport betaalt, want goedkoop is de vakantie niet.

WIST JE DIT:

7 redenen waarom vrouwen het langer volhouden in de après-ski

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in