Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Skigebied uitgelicht: wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal

Wintersportredacteur

Als je op wintersport gaat naar Oberstdorf Kleinwalsertal, dan kun je niet alleen skiën in Duitsland, maar ook in Oostenrijk. Dat is slechts één van de dingen die dit skigebied zo bijzonder maakt. In dit artikel vertellen we je alles over een wintersport in het grensoverschrijdende skigebied Oberstdorf Kleinwalsertal.

Wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal

Het Duitse Oberstdorf en Oostenrijkse Kleinwalsertal vormen samen een skigebied met ruim 130 km aan pistes. De pistekilometers zijn verdeeld over meerdere deelskigebieden en twee landen. Allemaal hebben ze hun eigen kenmerken en karakter. De Nebelhorn, Söllereck en Fellhorn horen bij Duitsland, maar vanaf de top van de 2058 meter hoge Kanzelwand ski je zo het Oostenrijkse Kleinwalsertal binnen. Hier vind je de deelgebieden Ifen, Walmendinger Horn en de Heuberg Arena. Overnachten kan in Oberstdorf, maar ook in de dorpen in het Kleinwalsertal: Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad.

Het leuke aan een wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal is de veelzijdigheid. Het skigebied is ideaal voor families met kinderen, maar ook stellen en rustzoekers kunnen hier genieten van een heerlijke wintersport. De prachtige natuur leent zich niet alleen voor skiën op de pistes, maar ook voor toerskiën, sneeuwschoenwandelen en langlaufen. Kun je nog niet zo goed skiën? Ook dan is dit skigebied ideaal.

Belangrijk: tijdens de winter van 2020/2021 is het skigebied op de Nebelhorn gesloten. Dit heeft alles te maken met de nieuwe Nebelhornbahn die hier wordt gebouwd. Meer daarover lees je hier.

Skiles nodig in Oberstdorf Kleinwalsertal? Boek nu met extra korting!

Tips in Oberstdorf Kleinwalsertal

Ben jij op zoek naar tips voor je wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

1. Skiën in twee landen

Verblijf je in Oberstdorf? Beperk je dan niet alleen tot de pistes in Duitsland. Breng ook een bezoekje aan de skigebieden en dorpjes in het Kleinwalsertal. Uiteraard geldt dat andersom ook!

2. Lunch bij de Obere Alpe of Auenhütte

Zin in een echte lokale specialiteit? Proef dan de Allgäuer Krautkrapfen in de Obere Alpe. Zin in een koud biertje op het terras? Ga dan naar de Auenhütte.

3. Toerskiën of freeriden

Waan jij je graag buiten de gebaande paden? Ga dan zeker een dagje toerskiën of freeriden. Je vindt hiervoor geweldige mogelijkheden in het skigebied. Uiteraard nooit zonder gids en de juiste veiligheidsmaatregelen (Lawinerugzak, lawinepieper, lawineschep, lawinesonde etc.)!

4. Overnacht in KWT lodge

In het Kleinwalsertal vind je in Baad een hele fijne accommodatie: de KWT lodge. Deze wordt gerund door twee Nederlandse eigenaren. Je vindt hier meerdere tweepersoonskamers en twee appartementen. Allemaal met een sfeervolle, maar moderne uitstraling. Bekijk het aanbod hier.

5. Winter- of sneeuwschoenwandelen

Ook te voet valt er veel te ontdekken in Oberstdorf Kleinwalsertal. Bind de sneeuwschoenen onder of trek je wandelschoenen aan. Je vindt hier meerdere prachtige routes.

6. Rodelen

Uiteraard mag een middag of avond rodelen niet ontbreken tijdens je wintersport. Er is niks leukers dan met een slee over een besneeuwde helling naar beneden glijden. Je hebt hiervoor meerdere mogelijkheden. Bijvoorbeeld op de Gaisalpe. Ook leuk is de Allgäu Coaster. Een alpinecoaster die het hele jaar door geopend is voor een afdaling.

Hoe moet je rodelen

Tip voor de winter van 2021/2022: de langste dalafdaling van Duitsland

Vanaf de 2224 meter hoge Nebelhorn vertrekt de langste dalafdaling van Duitsland. De piste is 7,5 km lang en biedt onderweg een schitterend uitzicht op de omgeving. De afdaling is vrij pittig, maar je kunt wel kiezen tussen rood of zwart. Helaas moet je hier even een jaartje op wachten, de Nebelhornbahn wordt namelijk vernieuwd. Zet deze piste daarom maar vast op je bucketlist. Hetzelfde geldt voor het NTC Snowpark dat je hier kunt vinden.

24 UUR IN Oberstdorf Kleinwalsertal

Ook zelf zijn we al een aantal keer in Oberstdorf Kleinwalsertal geweest. In 2018 bezochten we het skigebied voor opnames van 24 UUR IN. De aflevering kun je hieronder bekijken.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in