Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht

Stoeltjeslift in skigebied Winterberg: skigebieden op minder dan 900 km vanaf Utrecht

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De meeste wintersporters gaan met de auto op wintersport. Je kunt bijna alles meenemen en je bent niet gebonden aan een vaste vertrektijd. Toch vind niet iedereen het autorijden even prettig. Gelukkig zijn er genoeg skigebieden waar je niet al te ver voor hoeft te rijden. In dit artikel vind je skigebieden dicht bij Nederland: op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht.

Skigebieden dicht bij Nederland

Een wintersport met de auto betekent echt niet direct dat je heel ver moet rijden om er te komen. Er zijn genoeg skigebieden dicht bij Nederland, op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht. Niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland.

1. Skiliftkarussel Winterberg | 315 km rijden

Eén van de meest populaire bestemmingen voor een wintersport dicht bij huis is Skiliftkarussel Winterberg. Een weekendreis of een week wintersport, beide zijn hier mogelijk. Je hebt hier toegang tot 27 km aan pistes die tot maximaal 820 meter hoogte reiken. Uiteraard kun je ook uitwijken naar het nabijgelegen Willingen. Hier vind je nog eens 16 km aan pistes.

2. Gérardmer | 602 km rijden

Gérardmer is met ruim 40 km aan pistes één van de grootste skigebieden in de Franse Vogezen. Ideaal aan deze wintersportbestemming is dat je slechts 602 km hoeft te rijden vanaf Utrecht. Het centrum ligt op ongeveer 2 km afstand van het skigebied. De pistes reiken tot een maximale hoogte van 1150 meter en zijn ideaal voor beginners en families.

3. Le Lac Blanc | 605 km rijden

Op iets meer dan een half uur rijden van Gérardmer ligt skigebied Le Lac Blanc. Met 14 km aan pistes is dit gebied iets kleiner, maar niet minder leuk. Het piste aanbod is eenvoudig en biedt de mogelijkheid om bij voldoende sneeuw naar je resort te skiën. Le Lac Blanc biedt verder ruim 70 km aan langlaufloipes.

4. Feldberg | 690 km rijden

Feldberg is het grootste en hoogst gelegen skigebied in het Zwarte Woud. De pistes bevinden zich op de bergen Seebuck en Grafenmatt. Middels een brug over de weg zijn beide met elkaar verbonden. Het skigebied telt ruim 60 km aan pistes. Beginners en families voelen zich hier het meest thuis, al zijn er ook voor gevorderden voldoende mogelijkheden.

Skigebied Feldberg Duitsland
© Pixabay

5. Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte | 800 km rijden

Op 800 km rijden vanaf Utrecht ligt Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte. In dit mooie dal vind je meerdere skigebieden die samen goed zijn voor ruim 70 km aan pistes. Druk is het hier vrijwel nooit en dus kun je in alle rust van de afdalingen en omgeving genieten.

6. Oberstdorf Kleinwalsertal | 811 km rijden

Het Duitse Oberstdorf en Oostenrijkse Kleinwalsertal delen samen een skigebied met ruim 130 km aan pistes. Bijzonder is dat het Kleinwalsertal met de auto alleen vanuit Duitsland bereikbaar is. Ook dit skigebied is verdeeld over meerdere deelskigebieden. Wintersporters van alle niveaus vinden hier voldoende uitdaging. De dorpen zijn stuk voor stuk gezellig en hebben allemaal hun eigen kenmerken en karakter.

7. Tiroler Zugspitz Arena | 819 km rijden

Net voorbij de grens met Oostenrijk ligt het skigebied Tiroler Zugspitz Arena. Vanaf Utrecht bereik je het dorp Lermoos na 819 km rijden. De Tiroler Zugspitz Arena telt zo’n 140 km aan pistes, verdeeld over meerdere deelskigebieden. Echt moeilijk wordt het hier niet snel en daarom voelen vooral families en beginners zich hier thuis. Maar ook zonder kinderen en mét ski-ervaring ben je hier aan het juiste adres. Denk aan een aantal uitdagende afdalingen, funparks en off-piste mogelijkheden.

Dorp Berwang in de Tiroler Zugspitz Arena

Andere skigebieden op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht

Naast bovengenoemde skigebieden, zijn er nog een aantal wintersportbestemmingen op minder dan 900 km rijden vanaf Utrecht. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in