Nieuwsalert per mail ontvangen

Skiinformatie.nl

5 sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk

Wintersportredacteur

Sneeuw is natuurlijk de allerbelangrijkste factor voor een geslaagde wintersport. Niemand zit te wachten op bruine pistes waar het gras al in tevoorschijn komt. Maar waar moet je naar toe voor een sneeuwzekere wintersport? Om het iets makkelijker te maken hebben we in dit artikel 5 sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk op een rijtje gezet.

Sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk

Sneeuwzekerheid is afhankelijk van een aantal factoren. Niet alleen de hoogte is daarop van toepassing, maar ook de ligging. Sommige skigebieden liggen in een zogeheten ‘Schneeloch’, waardoor er gemiddeld meer sneeuw valt dan elders in de regio. In Oostenrijk vind je veel sneeuwzekere skigebieden.

1. Silvretta Arena Ischgl – Samnaun

Maar liefst 90% van alle pistes van skigebied Silvretta Arena Ischgl – Samnaun ligt boven de 2000 meter. Dat maakt dit één van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Wintersporters hebben hier toegang tot 239 km aan pistes. Laat Koning Winter het toch afweten? Dan zijn er 1100 sneeuwkanonnen die het op kunnen vangen. Overnachten kan in het Oostenrijkse Ischgl of in het Zwitserse Samnaun. Ischgl is het meest levendige dorp van de twee en biedt naast een heerlijk skigebied ook uitbundige après-ski en goede restaurants.

Skigebied Silvretta Arena Ischgl Samnaun

2. Ski Arlberg

Ski Arlberg ligt op de grens van Vorarlberg en Tirol, in een zogeheten ‘Schneeloch’. Om die reden valt er bovengemiddeld veel sneeuw in het skigebied. Ski Arberg telt ruim 300 km aan pistes en behoort daarmee tot de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het piste aanbod is gevarieerd en biedt mogelijkheden voor ieder type wintersporter. In Ski Arlberg kun je elke dag een andere mooie tocht skiën. De wereldberoemde Weiße Ring mag je zeker niet overslaan! Zin in een borrel na afloop? Ski naar de Mooserwirt in Sankt Anton am Arlberg voor een gezellig feestje aan de piste.

3. Sölden

Met twee gletsjers en drie toppen boven de drieduizend meter, hoort Sölden zeker thuis in deze lijst. Vanuit dit gezellige dorp in het Ötztal heb je toegang tot een modern skigebied met ruim 150 km aan pistes. Je kunt hier mooie tochten skiën (zoals de BIG 3 Rally), een bezoek brengen aan de drie uitzichtplatformen, lunchen in de vele berghutten en nog veel meer. Aan het einde van de skidag is het altijd weer gezellig in het dorp. Feesten kan van vroeg in de middag tot diep in de nacht.

Meer tips? Bekijk 24 uur in Sölden.

Regels en coronamaatregelen Sölden

>>> Bekijk hier aanbiedingen voor Sölden <<<

4. Obertauern

Obertauern wordt gezien als één van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Jaarlijks valt hier meer dan 8 meter sneeuw. Obertauern ligt aan het eind van de Tauernpas, tussen de 1630 en 2313 meter hoogte. Het skigebied telt 100 km aan pistes. Het merendeel daarvan is blauw en slechts 4 km is zwart. Beginners kunnen oefenen op de brede blauwe pistes, terwijl gevorderden de rest van het skigebied verkennen, met bijvoorbeeld de Tauernrunde skitocht. Het dorp is gezellig en biedt veel accommodaties aan de piste. Après-skiën kan bij de Lürzer Alm, Hochalm en Edelweissalm.

5. Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer Gletscher is maar liefst 365 dagen per jaar geopend. Je vindt hier een skigebied met zo’n 48 km aan pistes (+/- 20 km in de zomer). De gletsjer is onderdeel van Ski Zillertal 3000, waar ook Mayrhofen toebehoort. Combineer je beide, dan heb je ruim 200 km aan pistes tot je beschikking. Aan de voet van de gletsjer ligt het kleine en rustige dorpje Hintertux. Je vindt hier slechts een handjevol accommodaties. Wel kun je hier bij het dalstation een drankje drinken in de après-ski. Bijvoorbeeld bij de Hexenkessel.

Genieten van het uitzicht vanaf de Hintertuxer Gletscher
© Hintertuxer Gletscher

Sneeuwzekere skigebieden in de Alpen

Ga je graag naar Oostenrijk, maar wil je ook een keer iets anders? Niet alleen in Oostenrijk, maar ook in Frankrijk, Italië en Zwitserland vind je sneeuwzekere skigebieden. Benieuwd welke dat zijn?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in