Coronamaatregelen Oberstdorf Kleinwalsertal winter 2020/2021

Belangrijk: deze pagina wordt niet meer ge-update. Voor het actuele nieuws over het coronavirus verwijzen we je door naar ons liveblog. Alle algemene regels per land kun je hier bekijken.

Als de liften en pistes van skigebied Oberstdorf Kleinwalsertal geopend zijn, kun je weer genieten van heerlijke afdalingen. Wel moet je tijdens de winter van 2020/2021 rekening houden met coronamaatregelen in Oberstdorf Kleinwalsertal. Een overzicht van de coronaregels die in Oberstdorf Kleinwalsertal gelden, vind je op deze pagina.

Coronamaatregelen Oberstdorf Kleinwalsertal

Skiseizoen 2020/2021 wordt anders dan alle andere jaren in Oberstdorf Kleinwalsertal. Door COVID-19 moet je rekening houden met aangepaste regels en veiligheidsvoorschriften. Het skigebied heeft voor deze winter coronamaatregelen opgesteld. Deze regels en veiligheidsvoorschriften zijn in heel het skigebied geldig. Een overzicht van de coronamaatregelen in Oberstdorf Kleinwalsertal vind je hieronder. Voor de meest actuele informatie ga je naar de website van het skigebied.

5 zuilen

Oberstdorf Kleinwalsertal werkt deze winter met 5 zuilen (categorieën) die de coronamaatregelen aangeven die gelden in het skigebied. Deze maatregelen zijn voor alle deelgebieden en in beide landen gelijk. De 5 zuilen zijn: mond- en neusbescherming, registratie, COVID-19 tests, desinfectie en rangers. Die maken samen de basis mogelijk: beweging in de buitenlucht. We lichten ze per zuil toe.

Zuil 1: mond- en neusbescherming

 • Mond- en neusbescherming is verplicht in alle gebouwen, liftstations, restaurants (behalve aan tafel), sanitaire voorzieningen, wachtruimtes en in de skilift.
 • Personeel dat met gasten in aanmerking komt, draagt mond- en neusbescherming.
 • Als je geen afstand kunt houden, dan draag je mond- en neusbescherming.

Zuil 2: registratie in de horeca

 • Iedereen die een horecagelegenheid bezoekt, moet verplicht zijn of haar contactgegevens achterlaten. Mocht er een coronabesmetting plaatsvinden, dan kunnen ze contact met je opnemen.
 • De registratie kan snel en eenvoudig online plaatsvinden middels een QR-code. Doe dit vooraf om eventuele wachtrijen voor het restaurant te voorkomen. Heb je dit niet gedaan, dan kan dit op locatie met een tablet van het restaurant. Er wordt uiteraard zorgvuldig met deze gegevens omgegaan.
 • Het dragen van mond- en neusbescherming is verplicht als je niet aan tafel zit.

Zuil 3: coronatests voor personeel

 • Personeel wordt regelmatig getest op het coronavirus.
 • Medewerkers die veel met gasten in aanmerking komen, worden extra vaak getest.

Zuil 4: desinfectie

 • Was regelmatig je handen.
 • In de skigebieden vind je voldoende mogelijkheden om je handen te desinfecteren met handalcohol.
 • Openbare ruimtes, zoals restaurants, berghutten, etc., worden regelmatig gedesinfecteerd met speciale vernevelaars. Zorg zelf altijd voor goede ventilatie in gondels en stoeltjesliften.
 • Naast verneveling wordt er ook op zeer regelmatige basis goed en grondig schoongemaakt.

Zuil 5: rangers

 • In alle skigebieden vind je speciale corona-rangers. Zij zien erop toe dat de coronaregels worden nageleefd.
 • Zie de rangers niet als politieagenten, maar als personen die jou herinneren aan de maatregelen. Rangers dragen speciale kleding en zijn goed herkenbaar. Mocht je verdere vragen hebben, dan kun je bij ze terecht.

Algemeen

 • Mond- en neusbescherming is verplicht voor iedereen vanaf 5 jaar in Beieren en vanaf 6 jaar in Oostenrijk.
 • Bergliften kunnen niet volledig worden bezet.
 • Kom je met de auto? Zet dan een mondkapje op in de auto als je gaat parkeren. Houd je aan de aanwijzingen van het personeel.
 • Houd voldoende afstand (1,5 meter), schud geen handen, knuffel niet en hoes/nies in je elleboog of in een papieren zakdoekje (dat je daarna weggooit).
 • Wachtrijen worden gecoördineerd, volg de aanwijzingen van de medewerkers en volg de wegwijsborden.
 • Accommodaties hebben eigen veiligheidsconcepten. Mond- en neusbescherming is verplicht in alle openbare ruimtes, behalve aan tafel of in je accommodatie.
 • Vakantiegangers uit risicogebieden (door Duitsland bestempeld als), mogen alleen overnachten in Duitsland als zij een negatieve coronatest kunnen laten zien die niet ouder is dan 48 uur.

* Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied. Houd daarnaast de website van het ministerie van Gezondheid van Duitsland in de gaten. Check ook altijd voor vertrek het actuele reisadvies vanuit de Nederlandse overheid.

Nebelhorn niet open tijdens skiseizoen 2020/2021

Het skigebied op de Nebelhorn zal tijdens skiseizoen 2020/2021 niet opengaan. Niet door corona, maar vanwege de bouw van de nieuwe Nebelhornbahn I&II. De oude lift was al ruim 90 jaar in gebruik en daarom was het hoog tijd voor een update. In de zomer van 2019 is er al een begin gemaakt met de eerste werkzaamheden. Door corona kon het skigebied eerder starten met de bouw, waardoor de nieuwe lift op 26 maart 2021 al in gebruik wordt genomen.

Nebelhornbahn
De oude gele lift is straks verleden tijd!

Wintersport in Oberstdorf Kleinwalsertal

Skiën in Duitsland én Oostenrijk tijdens je wintersport? Het kan als je kiest voor een skivakantie naar het grensoverschrijdende skigebied Oberstdorf Kleinwalsertal. De Fellhorn en Nebelhorn horen bij Duitsland, maar na de top van de Kanzelwand ski je zo het Oostenrijkse Kleinwalsertal binnen. Het skigebied is ontzettend afwisselend en biedt mogelijkheden voor wintersporters van alle leeftijden en niveaus.

Oberstdorf Kleinwalsertal biedt ruim 130 km aan pistes, verdeeld over meerdere deelskigebieden. Die zijn niet allemaal onderling met elkaar verbonden, maar je kunt uiteraard wel gemakkelijk pendelen met de skibus. Naast skiën op de pistes kun je hier ook goed freeriden en freestylen. Er zijn goede skischolen aanwezig en ook qua knusse berghutten heb je voldoende keuze. Zin in iets anders dan skiën? Wat dacht je van snowtuben, snowfoxen of rodelen? Je vervelen is hier onmogelijk!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in