Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

De lekkerste wintersportgerechten (en drankjes) die je met pasen kunt maken

Wintersportredacteur

Dit weekend staat in het teken van Pasen. Lekker ongegeneerd paaseieren eten en je volproppen met overheerlijke broodjes en andere lekkernijen. Natuurlijk kun je kiezen voor het gebruikelijke recept, maar waarom kook je dit jaar niet een typisch wintersportgerecht? Om je een handje te helpen, hebben we de lekkerste wintersportgerechten (en drankjes) die je met pasen kunt maken op een rijtje gezet.

Wintersportgerechten Pasen

Het is dit jaar rustiger dan anders aan de paastafel, maar dat betekent niet dat je er geen feestje van kunt maken. Verras je huisgenoot, geliefde of het gezin met een paasontbijt, paasbrunch of paasborrel. Dit keer geen standaardvariant, maar eentje die in het teken staat van de wintersport!

Kaiserschmarrn!

Pancakes for breakfast? Saaaaaai! Wedden dat je iedereen blijer maakt met een pannetje vers gebakken Kaiserschmarrn? De kinderen zijn je de hele dag dankbaar en je geliefde is de rest van het weekend vrolijk. Natuurlijk kun je aan de slag gaan met een kant en klaar zakje dat je nog ergens in de voorraadkast hebt liggen, maar ze 100% zelf maken is veel lekkerder! Bekijk hier het recept voor Kaiserschmarrn.

Wintersportgerechten Pasen recept Kaiserschmarrn

Aperol Spritz

Zin in een lekker drankje met Pasen? Kies voor Aperol Spritz. Kleurt niet alleen leuk op tafel, maar is ook nog eens ontzettend lekker. Gooi nou niet zomaar alles door elkaar, maar volg dit recept voor Aperol Spritz. Dan smaakt ‘ie perfect!

Chocolademelk ijsjes met slagroom (en rum)

De zon laat zich op dit moment van haar beste kant zien. Tijd voor wat verkoeling. Op wintersport drink je het liefst elke dag een warme choco met slagroom. Soms zelfs met een beetje rum erin. Waarom tover je dit drankje niet om tot ijsje? Het is niet alleen ontzettend makkelijk, maar ook erg lekker. Ideaal tijdens warme dagen! Bekijk hier het recept voor chocolademelk ijsjes met slagroom.

Tiroler Gröstl

Dit jaar geen gebakken piepers met gebraden kip, maar een overheerlijk pannetje Tiroler Gröstl. Makkelijk en ontzettend lekker. Traditionele koolsalade erbij en de maaltijd is compleet. Niet alleen de perfecte lunch, maar ook een overheerlijk diner. Het recept voor Tiroler Gröstl vind je hier.

Pannetje Tiroler Gröstl met krautsalat

Apfelstrudel met vanillesaus

Gek op bakken? Ga dan aan de slag met dit recept voor Apfelstrudel met vanillesaus. Je moet er een paar uur voor uittrekken, maar dan geniet je wel van een traditionele Apfelstrudel. Uiteraard met een flinke schep vanillesaus en een toefje slagroom. Heerlijk voor bij de koffie of als nagerecht.

Käsespätzle

Kaas, kaas en nog eens kaas. Na één hap Käsespätzle beland je regelrecht in de kaashemel. Zeker als je het gerecht helemaal zelf gemaakt hebt. Bestel online een Spätzle rasp en maak dit recept voor Käsespätzle.

Wintersportgerechten Pasen recept Käsespätzle

Knödels

Niet iedereen is dol op knödels. Zonde, want zeker de hartige variant is ontzettend lekker. Zelf heb ik laatst Spinazie Knödels ontdekt. Heerlijk! Helemaal met wat gesmolten boter en een berg parmezaanse kaas. Wil jij ze ook eens maken? Het recept voor Spinazie Knödels vind je hier.

Hugo

Nee dit is niet die ene leuke buurman, maar een overheerlijk wintersportdrankje! Ooit ontstaan in Italië, maar inmiddels ook populair in eigen land. Een prima alternatief voor de hierboven genoemde Aperol Spritz. Meng voor 1 glas Hugo 120 ml prosecco, 30 ml bruiswater, 30 ml vlierbloesemsiroop, 5 blaadjes verse munt, een schijfje limoen en 5 ijsblokjes in een groot wijnglas. Even rustig doorroeren en genieten maar!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in