Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Recept: Skiwasser ijsjes

Wintersportredacteur

Eindelijk is het weer eens ouderwets ‘blafheet’ in Nederland. Heerlijk, al mag de winter wat mij betreft ook snel beginnen. Lekker skiën, goed eten én genieten van de lekkerste wintersportdrankjes. Uiteraard mag het kater-wondermiddel Skiwasser daar niet bij ontbreken. Wist je dat dit drankje ook in de zomer geweldig is? Dan wel in de vorm van een ijsje. Daarom speciaal voor jou: het recept voor Skiwasser ijsjes!

Supersimpel, maar zo lekker!

Ingrediënten Skiwasser ijsjes

Met dit soort temperaturen wil je niet te lang in de keuken staan. Daarom weet ik zeker dat je ontzettend blij wordt van dit recept. Je hebt er – echt waar, ik heb het getimed – niet meer dan 5 minuten voor nodig. Dit recept voor Skiwasser ijsjes is op basis van 4 ijsjes. De volgende ingrediënten heb je nodig:

  • 400 milliliter water
  • 75 milliliter frambozen limonade (die van Belvoir is het lekkerst!)
  • 1 citroen

Bereiding Skiwasser ijsjes

Zelf Skiwasser ijsjes maken is ontzettend simpel. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een maatbeker, vriezer en ijslollyvormpjes (€ 7,99 Bol.com). Heb je nou geen ijslollyvormpjes, maar wil je wel nú ijsjes maken (zoals in mijn geval)? Gebruik dan plastic of papieren koffiebekertjes, ijsstokjes als je die hebt en anders 4 toetjeslepels. Zo maak je de ijsjes:

1. Meng het water met siroop. Proef of je eventueel nog meer toe moet voegen. Pers een halve citroen uit en voeg ongeveer 2 eetlepels toe aan het mengsel. Roer goed door.

2. Snijd de andere helft van de citroen in dunne plakjes. Doe in elk vormpje 1 of 2 schijfjes citroen. Die eet je uiteindelijk niet op, maar ze zijn wel leuk voor de decoratie en geven een extra frisse smaak. Giet de siroop er bovenop, steek de stokjes er in en stop de ijslollyvormpjes minimaal 5 uur in de vriezer.

Eet smakelijk!

TIP: Flügelijsjes van 24 ICE! Lees hier waar je ze kunt kopen.

Recept Skiwasser ijsjes

Ook lekker

Uiteraard hebben we ook een heerlijk ijsje voor bij de borrel. Wat dacht je van Aperol Spritz ijsjes? Net zo simpel om te maken. Wedden dat je je vrienden hier heel blij mee maakt tijdens de barbecue?! Het recept vind je in het artikel hieronder. Liever een gewone Aperol Spritz? Het recept daarvoor vind je hier.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in