Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Recept: Skiwasser ijsjes

Skiwasser ijsjes

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het is heerlijk warm in Nederland. Vooral vandaag en morgen moet je je best doen om het hoofd koel te houden. Heel fijn, al mag het wat mij betreft ook wel snel winter zijn. Helaas duurt dat nog wel even en daarom heb ik speciaal voor vandaag een van je favoriete wintersportdrankjes een zomers tintje gegeven. Want wist je dat kater-wondermiddel Skiwasser ook goddelijk is als ijsje? Lees snel verder voor het recept voor Skiwasser ijsjes!

Super simpel, maar zo lekker! Als je ze nu maakt, brengen ze je op het heetst van de dag wat verkoeling!

Ingrediënten Skiwasser ijsjes

Met dit soort temperaturen wil je niet te lang in de keuken staan. Daarom weet ik zeker dat je ontzettend blij wordt van dit recept. Je hebt er – echt waar, ik heb het getimed – niet meer dan 5 minuten voor nodig. Dit recept voor Skiwasser ijsjes is op basis van 4 ijsjes. De volgende ingrediënten heb je nodig:

  • 400 milliliter water
  • 75 milliliter frambozen limonade (die van Belvoir is het lekkerst!)
  • 1 citroen

Bereiding Skiwasser ijsjes

Zelf Skiwasser ijsjes maken is ontzettend simpel. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een maatbeker, vriezer en ijslollyvormpjes (bestel ze bij Bol.com). Heb je nou geen ijslollyvormpjes, maar wil je wel nú ijsjes maken? Gebruik dan plastic of papieren koffiebekertjes, ijsstokjes als je die hebt en anders 4 dessertlepels of gebaksvorkjes. Zo maak je de ijsjes:

1. Meng het water met siroop. Proef of je eventueel nog meer toe moet voegen. Pers een halve citroen uit en voeg ongeveer 2 eetlepels toe aan het mengsel. Roer goed door.

2. Snijd de andere helft van de citroen in dunne plakjes. Doe in elk vormpje 1 of 2 schijfjes citroen. Die eet je uiteindelijk niet op, maar ze zijn wel leuk voor de decoratie en geven een extra frisse smaak. Wil je niet het risico lopen om toch op zo’n stuk citroen te bijten? Je kunt ze ook weglaten. Giet de siroop er bovenop, steek de stokjes er in en stop de ijslollyvormpjes minimaal 5 uur in de vriezer.

Recept Skiwasser ijsjes

Ook lekker

Uiteraard hebben we ook een heerlijk ijsje voor bij de borrel. Wat dacht je van Aperol Spritz ijsjes? Net zo simpel om te maken. Wedden dat je je vrienden hier heel blij mee maakt tijdens de barbecue?! Het recept vind je in het artikel hieronder. Liever een gewone Aperol Spritz? Het recept daarvoor vind je hier.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in