Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Weekendtip: zelf Aperol Spritz ijsjes maken

Wintersportredacteur

Het is heerlijk weer vandaag en de vooruitzichten voor dit weekend zijn ook prima. Een goed excuus om lekker een middagje te gaan borrelen in de tuin. Bier, wijn en cocktails zijn top, maar je kunt natuurlijk ook een beetje extra uitpakken. Wat dacht je van overheerlijke Aperol Spritz ijsjes? Je favoriete wintersportdrankje als zomervariant. Dat moet je gewoon proberen!

Aperol Spritz ijsjes

Tegenwoordig worden veel cocktails ook als ijsje verkocht. 24 ICE maakt bijvoorbeeld overheerlijke Flugelijsjes. Ook je favoriete wintersportdrankje kun je omtoveren tot ijsje. Je kunt cocktailijsjes kopen, maar je kunt ook even zelf de keuken induiken. Het enige dat je nodig hebt zijn ijsvormpjes (€1,29 Action), een vriezer en de ingrediënten van je favoriete cocktail. Lekker verfrissend voor een warme zomer- of lentedag.  Vandaag delen we het recept voor Aperol Spritz ijsjes met je.

Ingrediënten

  • 100 ml Aperol
  • 100 ml Spa Rood
  • 100 ml Prosecco
  • 2 sinaasappels

Bereidingswijze

Zet 10 ijslollyvormpjes klaar. Snijd één sinaasappel doormidden en vervolgens in 10 plakjes. Pers de andere sinaasappel uit. Mix sinaasappelsap, prosecco, spa rood en Aperol in een grote maatbeker. Vul de ijslollyvormpjes met een plakje sinaasappel en schenk deze daarna vol met het Aperol Spritz mengsel. Zet de vormpjes in de vriezer en serveer als de ijsjes bevroren zijn.

Tip: maak ze vanavond, zodat je ze morgen tijdens de borrel of BBQ kunt serveren!

Liever een glas Aperol Spritz

Heb je geen zin om de keuken in te duiken of ben je niet in het bezit van leuke ijsvormpjes? Je kunt natuurlijk ook altijd gewoon een glas Aperol Spritz maken. Het allerlekkerste recept voor Aperol Spritz vind je in het artikel hieronder.

Recept: Aperol Spritz

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in