Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Weekendtip: zelf Aperol Spritz ijsjes maken

Aperol Spritz

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Hoewel we dol zijn op de winter, kunnen we de temperaturen die voor aankomende week op de planning staan ook wel waarderen. Een goed excuus om lekker een middagje te gaan borrelen in de tuin. Bier, wijn en cocktails zijn top, maar je kunt natuurlijk ook een beetje extra uitpakken. Wat dacht je van zelfgemaakte Aperol Spritz ijsjes? Je favoriete wintersportdrankje als zomervariant. Dit moet je gewoon proberen!

Aperol Spritz ijsjes

Tegenwoordig worden veel cocktails ook als ijsje verkocht. 24 ICE maakt bijvoorbeeld overheerlijke Flugelijsjes en zo zijn er nog wel een paar varianten. Ook je favoriete wintersportdrankje kun je omtoveren tot ijsje. Het enige dat je nodig hebt zijn ijsvormpjes (€10,99 Bol.com), een vriezer en de ingrediënten van je favoriete cocktail. Lekker verfrissend voor een warme zomer- of lentedag.  Vandaag delen we het recept voor Aperol Spritz ijsjes met je.

Ingrediënten

  • 100 ml Aperol
  • 2 sinaasappels
  • 100 ml Spa Rood
  • 100 ml Prosecco

Bereidingswijze

Zet de ijslollyvormpjes klaar. Snijd één sinaasappel doormidden en vervolgens in plakjes. Pers de andere sinaasappel uit. Je hebt ongeveer 50 ml nodig. Mix sinaasappelsap, prosecco, spa rood en Aperol in een grote maatbeker. Vul de ijslollyvormpjes met een plakje sinaasappel en schenk deze daarna vol met het Aperol Spritz mengsel. Zet de vormpjes in de vriezer en serveer als de ijsjes bevroren zijn.

Tip: maak ze nu en geniet er aankomende week van!

Liever een glas Aperol Spritz

Heb je geen zin om de keuken in te duiken of ben je niet in het bezit van ijsvormpjes? Je kunt natuurlijk ook altijd gewoon een glas Aperol Spritz maken. Het allerlekkerste recept voor Aperol Spritz vind je in het artikel hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in