Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ski’s kopen of huren: de voordelen van eigen skimateriaal op een rijtje

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wintersport mag dan de beste vakantie van het jaar zijn, het kan best een hoop gedoe met zich meebrengen. Zo heeft een grote groep wintersporters geen eigen skimateriaal, waardoor ze genoodzaakt zijn om spullen te huren of lenen. Maar wat nou als het niet goed zit? De hele week skiën met zere voeten is ook geen pretje. Dan toch maar kiezen voor eigen materiaal? Wij zetten de voordelen van eigen skimateriaal voor je op een rijtje!

1. Niet meer in andermans stinkschoenen

Het is misschien wel de nachtmerrie van iedere skiër bij de verhuur: stinkende skischoenen. Elke ochtend weer kom je het skihok binnen en je ruikt ze meteen. Dat maakt je wintersport er natuurlijk niet echt beter op. Had de vorige gebruiker ze nou maar netjes laten drogen elke dag…

2. Skischoenen op maat

Het hebben van je eigen skischoenen heeft ook als voordeel dat je skischoenen op maat hebt. Er is bijna geen enkele winkel meer waar ze je skischoenen niet aan kunnen passen op jouw voeten. Dat voorkomt drukpunten op je enkels en voeten als je ze een hele dag aanhebt op de piste. Sommige winkels, zoals onder andere DAKA, hebben zelfs een voetscan staan. Deze maakt een 3D scan van je voet, zodat de verkoper precies weet hoe lang, breed en hoog je voet is en waar eventuele drukpunten kunnen zitten.

3. Nooit meer wachten bij de skihuur

Heb je net de hele dag in de auto naar je bestemming gezeten, moet je nog ruim een uur in de wachtrij bij de verhuur. Vervolgens, vier paar schoenen en drie paar ski’s verder, sta je twee uur later weer buiten. Zit je natuurlijk niet op te wachten op de eerste dag van je wintersport. Met je eigen materiaal is dit gelukkig verleden tijd!

4. Ski’s van betere kwaliteit

Een ander voordeel van het hebben van eigen skimateriaal, is dat je ski’s (en eigenlijk ook je schoenen) van betere kwaliteit zijn. Mits je ze goed onderhoudt natuurlijk. Een ski in de verhuur wordt de hele winter door gebruikt door verschillende mensen. Jouw ski’s één, twee of als je mazzel hebt, drie keer per jaar. Hierdoor blijft de kwaliteit van je materiaal beter.

5. Het scheelt uiteindelijk een hoop geld

Als je een paar ski’s en schoenen koopt, ben je in één keer een hoop geld kwijt. De totaalsom voor ski’s en schoenen is al snel zo’n € 1000,- en dat is natuurlijk niet niks. Voor veel mensen is dit een hoge drempel, waardoor ze er toch voor kiezen om materiaal te huren. Toch scheelt het je uiteindelijk geld als je materiaal koopt in plaats van huurt. Gemiddeld betaal je zo’n € 150,- tot € 200,- voor een week materiaalhuur. Dat betekent betekent dat je met 5 weken skiën al net zoveel kwijt bent als voor je eigen materiaal. Daar kom je natuurlijk al snel aan! Voor de mensen die altijd huren, omdat het goedkoper zou zijn, is het dus slim om het even na te rekenen!

6. Je ski’s zijn goed afgesteld

Nadat het eindelijk gelukt is in de verhuur, sta je vol goede moed op de piste. Je mag tenslotte eindelijk weer skiën! Je eerste afdaling doe je nog een beetje voorzichtig, maar daarna heb je het gevoel alweer terug en knal je de volgende piste af. Daar gaat het mis en klik je uit je ski. Blijkt toch dat je ski net niet goed genoeg is afgesteld in de verhuur. Je eigen materiaal kun je af laten stellen bij verschillende sportwinkels, zodat je hier geen last van hebt. Zo kun je terecht bij DAKA, waar ze met een speciale machine berekenen en meten hoe zwaar je binding moet. Vervolgens wordt dit getest en waar nodig bijgesteld.

7. Geen gedoe meer dat je maat niet beschikbaar is

Ben je eindelijk aan de beurt in de verhuur, blijkt dat je maat er niet meer is… Het gebeurt gelukkig niet vaak, maar sommige maten zijn nou eenmaal populairder dan de andere. Met je eigen skischoenen is dat gelukkig verleden tijd!

8. Met je eigen materiaal kun je lezen en schrijven

Je eigen ski’s en schoenen blijven elk jaar hetzelfde. De kans dat je bij de verhuur twee jaar achter elkaar precies hetzelfde materiaal krijgt, is heel klein. Dat betekent dat je toch weer zult moeten wennen aan je nieuwe ski’s en schoenen, terwijl je daar met je eigen materiaal alleen de eerste keer last van hebt. Na een paar dagen kun je daar jaren mee voort en kun je lezen en schrijven met je ski’s.

Kids Garantieplan

Veel wintersporters denken dat eigen materiaal alleen voor volwassenen is, omdat die al zijn uitgegroeid. Mensen zijn bang dat kinderen snel uit hun ski’s en schoenen groeien en dat ze een jaar later dus weer nieuwe spullen moeten kopen. DAKA heeft daar een oplossing voor: het Kids Garantieplan. Hierbij koop je nieuwe ski’s of schoenen voor de normale prijs. Is jouw kind er vervolgens uitgegroeid? Na 1 jaar gebruik, ontvang je dan een tegoedbon van 60% van het aankoopbedrag en na 2 jaar gebruik ontvang je een bon van 40% van het bedrag. Zo krijgen ook kinderen de mogelijkheid om op goed materiaal te leren skiën.

Ben je op zoek naar eigen materiaal, ga dan eens langs bij één van de winkels van DAKA. De wintersportspecialisten zijn op de hoogte van de nieuwste trends en modellen, zij kunnen je advies geven over het juiste materiaal.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in