Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Sinds dit weekend geen vignet meer op deze Oostenrijkse snelwegtrajecten

Wintersportredacteur

Sinds afgelopen zondag heb je geen vignet meer nodig op 5 Oostenrijkse snelwegtrajecten. Eerder deze maand werd de laatste juridische stap gezet met betrekking tot de vignetvrijstellingen en nu is het eindelijk zover. Ideaal zo vlak voor de kerstvakantie!

Ophef vignet Oostenrijk

De prijs voor het vignet Oostenrijk is niet extreem hoog, maar toch is niet iedereen het eens om te moeten betalen voor het gebruik van de snelweg. Dat komt omdat sommige mensen maar een klein stukje over de snelweg moeten rijden. Vroeger waren daar vignetvrijstellingen voor, maar die werden in 2013 afgeschaft. Daarom is er sinds 2013 hard gestreden om de vrijstellingen terug te krijgen.

Vignetvrijstellingen Oostenrijk

Gelukkig werd begin november eindelijk bekend gemaakt dat de vignetvrijstellingen weer terug zouden komen in Oostenrijk. Afgelopen zondag, op 15 december 2019, zijn de vrijstellingen weer ingegaan. Je hebt vanaf nu geen vignet meer nodig op de volgende vijf snelwegtrajecten.

  • Inntalautobahn A12 (Grens Kufstein – Kufstein Süd)
  • Westautobahn A1 (Walserberg – Salzburg Nord)
  • Rheintal/Walgau-Autobahn A14 (Hörbrans – Hohenems)
  • Linzer Autobahn A26
  • A27: Bypassbrücke Hafenstraße-Urfahr

Zonder vignet naar…

Ga jij op wintersport naar SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental of Kitzbühel – Kirchberg, Warth Schröcken, Damüls – Mellau of het Bregenzerwald? Goed nieuws! Vanaf nu heb je geen vignet meer nodig om deze skigebieden te kunnen bereiken. Het tientje dat je daarmee bespaart, kun je lekker uitgeven aan een schnitzel op de berg of een biertje in de après-ski.

Belangrijk: van 21 december 2019 tot en met 13 april 2020 gelden er rijverboden op alternatieve routes. Deze zijn van kracht op zaterdag (07.00 – 19.00 uur) en zon- en feestdagen (08.00 – 17.00 uur). Door deze rijverboden moet je verplicht langer over de snelweg rijden. Kun je aantonen dat je bestemmingsverkeer bent? Dan mag je wel doorrijden. Wil je het risico niet nemen? Rijd dan lekker doordeweeks.

Lees ook: rijverboden op alternatieve routes, hier kun je ze verwachten

En naar Zwitserland?

Rijd je via Vorarlberg naar Zwitserland? Dankzij de vignetvrijstellingen kun je zonder vignet Oostenrijk het land binnenrijden. Let op: je hebt uiteraard wel het vignet Zwitserland 2019 of het vignet Zwitserland 2020 nodig!

Vignet Oostenrijk

Alle motorvoertuigen (tot 3500 kg) die van de Oostenrijkse snelwegen gebruik willen maken, moeten tol betalen. Dat doe je met behulp van een vignet. Het vignet Oostenrijk is te koop voor 10 dagen, 2 maanden en één jaar. Lees hier alles over het vignet Oostenrijk 2019 en het vignet Oostenrijk 2020.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in