Nieuwsalert per mail ontvangen

Vignetvrijstelling op Oostenrijkse snelwegen nu echt definitief

Zoals wij eerder al bekend maakten zal er vanaf 15 december 2019 op een aantal Oostenrijkse snelwegen een vignetvrijstelling gelden. Gisteren werd de laatste juridisch stap gezet, waardoor de vrijstelling nu echt definitief is.

Vignet op de Oostenrijkse snelwegen

Alle motorvoertuigen die op de Oostenrijkse snelwegen willen rijden moeten tol betalen in de vorm van een vignet. Deze schaf je aan en plak je vervolgens op de voorruit van je auto, of je kiest voor de digitale variant. Voor een vignet van 10 dagen betaal je iets minder dan een tientje (bij aankoop in Duitsland of Oostenrijk). Voor 1 jaar betaal je iets meer dan negentig euro.

Vignetvrijstelling

De vignetvrijstelling is een maatregel die is genomen tegen het sluipverkeer dat de tolwegen vermeed. Zo reden veel wintersporters die slechts een klein stukje over de snelweg moesten om. Dit zorgde echter voor veel geluidsoverlast en luchtverontreiniging. Om dit tegen te gaan hebben de Oostenrijkers nu op bepaalde stukken snelweg vignetvrijstellingen ingevoerd. Het gaat om de volgende 5 trajecten met de daarbij de genoemde afslagen.

  • Inntalautobahn A12 (Grens Kufstein – Kufstein Süd)
  • Westautobahn A1 (Walserberg – Salzburg Nord)
  • Rheintal/Walgau-Autobahn A14 (Hörbrans – Hohenems)
  • Linzer Autobahn A26
  • A27: Bypassbrücke Hafenstraße-Urfahr

Wanneer gaat het in?

De maatregel werd gisteren, 6 december 2019, definitief bevestigd door het parlement. Dit betekent dat we vanaf 15 december 2019 op de bovenstaande 5 snelwegtrajecten geen vignet meer nodig hebben.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in