Vignet Zwitserland 2019: prijzen en informatie

Alle motorvoertuigen die in 2019 over de Zwitserse snelwegen rijden, moeten in het bezit zijn van het vignet Zwitserland 2019. Niet alleen als je op wintersport gaat in het land, maar ook als je door Zwitserland naar de Italiaanse skigebieden rijdt. Op deze pagina lees je alles over het vignet Zwitserland 2019.

Waarom een vignet?

Sinds 1985 moet tol betaald worden om op de Zwitserse snelwegen te mogen rijden (nationale wegen). De tol wordt betaald door middel van het vignet Zwitserland 2019. Alle motorvoertuigen tot 3500 kg moeten in het bezit zijn van een vignet. Rijd je met een aanhanger, caravan of vouwwagen, dan moet je zelfs 2 vignetten kopen. Zwaardere voertuigen, zoals vrachtwagens of campers, moeten ‘Schwerverkehrsabgabe’ bij de grens betalen, in plaats van een vignet.

Vignet Oostenrijk Vignet Zwitserland 2019 op de auto
Vignet Zwitserland 2019: prijzen

Het vignet Zwitserland 2019 is alleen te koop voor een heel jaar, geldig van 1 december 2018 tot 31 januari 2020. De prijs voor een jaarvignet in Zwitserland ligt daarentegen een stuk lager dan die voor een jaarvignet in Oostenrijk. Een vignet Zwitserland kost CHF 40,-. Dat bedrag ligt al sinds 1985 vast en zal voorlopig niet veranderen. CHF 40,- is omgerekend € 36,40 (afhankelijk van de koerst van de Zwitserse Frank en de Euro natuurlijk).

Waar is het vignet Zwitserland te koop?

Het vignet Zwitserland 2019 is te koop bij de Zwitserse grens en online. Ook bij de ANWB kun je het vignet kopen, maar hier wordt wel altijd € 2,95 extra berekent. Koop je het vignet bij de grens? Pin, betaal met creditcard of met Zwitserse Frank. Wanneer je met euro’s betaalt, krijg je het wisselgeld vaak in een zeer ongunstige koers terug.

Rijden met de auto in de sneeuw
Tips vignet Zwitserland

  • Gaat de autoruit kapot en moet deze vervangen worden? Dan heb je recht op een nieuw vignet. Wel heb je daar je aankoopbewijs voor nodig. Bewaar deze dus goed.
  • Het vignet Zwitserland 2019 is een heel jaar geldig. Ideaal als je ook in de zomer door Zwitserland rijdt!
  • Als je zonder vignet rijdt, riskeer je een boeten van CHF 200,-. Dat komt neer op +/- €180,-. Een behoorlijk bedrag dat je liever aan een dinertje of borrel tijdens je wintersport uitgeeft.
  • Op deze website vind je nog meer informatie over het Vignet Zwitserland.
  • Bewaar altijd je aankoopbewijs en de achterkant van de sticker.
  • Plak het vignet aan de binnenzijde van het voorruit, linksonder, linksboven of boven in het midden. Doe dit altijd volgens de regels en plak je vignet nooit met plakband vast.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in