Vignet Zwitserland 2020: informatie en prijzen

Het vignet Zwitserland 2020 is verplicht voor alle motorvoertuigen die gebruikmaken van de Zwitserse snelwegen. Niet alleen als je op wintersport gaat naar het land, maar ook als je bijvoorbeeld op doorreis bent naar Italië. Op deze pagina vind je meer informatie over het vignet Zwitserland 2020. Uiteraard inclusief de prijzen.

Waarom is het vignet nodig?

Sinds 1985 moet iedereen die op de Zwitserse snelwegen rijdt tol betalen. Het gaat hierbij om de nationale wegen. De tol betaal je door middel van het vignet Zwitserland 2020. Alle motorvoertuigen, tot 3500 kilo, moeten in het bezit zijn van dit vignet. Rijd je met aanhanger, vouwwagen of camper? Dan moet je zelfs twee vignetten kopen. Alle zwaardere voertuigen, zoals campers en vrachtwagens, moeten ‘Schwerverkehrsabgabe’ bij de grens betalen. Dit doen zijn in plaats van een vignet.

Vignet Zwitserland 2020 tijdens een wintersport in Zwitserland
Met de auto op wintersport naar Zwitserland? Schaf het vignet aan!

Prijzen vignet Zwitserland 2020

De prijs van het vignet Zwitserland 2020 is hetzelfde als de prijs van het vignet Zwitserland 2019. Sinds 1985 ligt de prijs van het vignet vast op CHF 40,- en dat zal de komende jaren waarschijnlijk niet veranderen. Omgerekend komt het bedrag neer op € 38,-. Het vignet Zwitserland 2020 is geldig van 1 december 2019 tot en met 31 januari 2021.

Belangrijk: reis je met een vouwwagen, aanhanger of caravan? Dan moet je twee vignetten aanschaffen. Een aanhanger van een motor is hierop vrijgesteld.

Waar is het vignet te koop?

Je kunt het vignet online aanschaffen via Vignetbestellen.nl, bij de ANWB (€2,95 duurder) en bij de grens. Kies je ervoor om het vignet bij de grens te kopen? Doe dit dan met pin of creditcard. Wanneer je met euro’s betaalt, krijg je de Zwitserse Frank vaak tegen een zeer ongunstige wisselkoers terug.

Auto op besneeuwde weg

Tips voor het vignet Zwitserland 2020

  • Het vignet is een jaar geldig. Gaat de ruit van de auto kapot en moet deze vervangen worden? Dan heb je recht op een nieuw vignet. Let op: daar heb je wel je aankoopbewijs voor nodig.
  • Het vignet is een jaar geldig. Perfect als je ook op zomervakantie gaat, maar ook een goed excuus om in de zomermaanden in Saas Fee te gaan skiën!
  • Zonder vignet rijden betekent een boete van CHF 200,-. Dat komt neer op +/- € 180,-. Zonde!
  • Bewaar altijd het aankoopbewijs en de achterkant van de vignetsticker.
  • Bekijk deze website voor meer informatie over het vignet.

Hoe moet je het vignet Zwitserland opplakken?

Plak het vignet altijd aan de binnenzijde van de voorruit. Doe dit linksonder, linksboven of in het midden, onder de binnenspiegel. Plak het vignet volgens de regels en nooit met plakband!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in