Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Recept: Hazelnoot Schnaps maken

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Schnaps, je gruwelt ervan of houdt ervan. Behoor je tot de laatste categorie? Dan heb we een leuk recept voor je: hazelnoot Schnaps. Ik heb ‘m onlangs zelf gemaakt en kan hem je aanraden. Net alsof je in de bergen bent!

De laatste jaren ben ik ontzettend veel in Oostenrijk geweest. En in Oostenrijk zijn en Schnaps drinken is wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat betekent echter ook dat ik in de loop der jaren Schnaps ben gaan waarderen. Althans, goede Schnaps. Er zit namelijk heel veel verschil in. Je hebt natuurlijk ook een paar soorten die je liever niet drinkt. Anyway, een van mijn favorieten is de hazelnoot Schnaps en daarom ben ik die thuis gaan maken.

Lees ook: 10 Oostenrijkse Schnaps die je eens moet proberen

Wat heb je nodig?

Wil je het thuis ook eens proberen? Dat is vrij simpel. Je hebt er zo’n halfuurtje werk voor nodig en vervolgens moet je een paar weken geduld hebben. Laten we even opsommen wat voor materiaal en welke ingrediënten je nodig hebt.

Ingrediënten

250 gram Hazelnoten (ongebrand)
0,7 liter Witte wodka

Benodigdheden

Koekenpan
Theedoek
Pot met deksel (minimaal 1 liter)
Zeefdoek
Passeerdoek
Leuk flesje
Trechter

Wat moet je doen?

Het maken van de hazelnoot Schnaps is eigenlijk niet zo spannend in dit recept. In een paar simpele stappen heb je een lekkere drank gemaakt. Heerlijk voor een avondje met vrienden. Of je houdt ‘m natuurlijk gewoon voor jezelf!

Stap 1: Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder toegevoegde olie. Rooster ze mooi bruin in 5-10 minuten.

Stap 2: Stop de hazelnoten in een schone theedoek en rol de velletjes eraf. Eventueel haal je met de hand nog de velletjes van de hazelnoten die erop blijven zitten.

Zelf schnaps maken recept

Stap 3: Gooi de schone hazelnoten in de pot en giet daar de witte wodka overheen.

Hazelnoot Schnaps maken

Stap 4: Sluit de pot af en zet hem op een donkere plek bij kamertemperatuur. Laat de pot drie weken staan.

Schnaps laten rusten

Stap 5: Na drie weken hebben de hazelnoten hun smaak aan de drank gegeven. Je kunt de Schnaps nu met behulp van een passeerdoek in een leuk flesje vullen.

Hazelnoot Schnaps proeven

En na het vullen van de fles moet er natuurlijk gedronken worden. We hopen dat de hazelnoot Schnaps je smaakt en dat je jezelf weer in de bergen waant. Proost! Wil je er ook wat Oostenrijks bij eten? Probeer dan een van onze recepten voor een Oostenrijkse maaltijd.

Hazelnoot Schnapps

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in