Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Recept: Hazelnoot Schnapps maken

Wintersportredacteur

Schnapps, je gruwelt ervan of houdt ervan. Behoor je tot de laatste categorie? Dan heb we een leuk recept voor je: hazelnoot Schnapps. Ik heb ‘m onlangs zelf gemaakt en kan hem je aanraden! Net alsof je in de bergen bent!

De laatste jaren ben ik ontzettend veel in Oostenrijk geweest. En in Oostenrijk zijn en Schnapps drinken is wat mij betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat betekent echter ook dat ik in de loop der jaren Schnapps ben gaan waarderen. Althans, goede Schnapps. Er zit namelijk heel veel verschil in Schnapps. Je hebt natuurlijk ook bocht die je liever niet drinkt. Anyway, één van mijn favorieten is de hazelnoot Schnapps en daarom ben ik die thuis gaan maken.

Wat heb je nodig?

Wil je het thuis ook eens proberen? Dat is vrij simpel. Je hebt er eventjes een halfuurtje werk voor nodig en vervolgens moet je een paar weken geduld hebben. Laten we even opsommen wat voor materiaal en welke ingrediënten je nodig hebt.

Ingrediënten

250 gram Hazelnoten (ongebrand)
0,7 liter Witte wodka

Benodigdheden

Koekenpan
Theedoek
Pot met deksel (minimaal 1 liter)
Zeefdoek
Passeerdoek
Leuk flesje
Trechter

Wat moet je doen?

Het maken van de hazelnoot Schnapps is eigenlijk niet zo spannend in dit recept. In een paar simpele stappen heb je een lekkere drank gemaakt. Heerlijk voor een avondje met vrienden. Of je houdt ‘m natuurlijk gewoon voor jezelf.

Stap 1: Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder toegevoegde olie. Rooster ze mooi bruin in 5-10 minuten.

Stap 2: Stop de hazelnoten in een schone theedoek en rol de velletjes eraf. Eventueel haal je met de hand nog de velletjes van de hazelnoten die erop blijven zitten.

Stap 3: Gooi de schone hazelnoten in de pot en giet daar de witte wodka overheen.

Hazelnoot Schnapps maken

Stap 4: Sluit de pot af en zet hem op een donkere plek bij kamertemperatuur. Laat de pot drie weken staan.

Stap 5: Na drie weken hebben de hazelnoten hun smaak aan de drank gegeven. Je kunt de Schnapps nu met behulp van een passeerdoek in een leuk flesje vullen.

Hazelnoot Schnapps proeven

En na het vullen van de fles moet er natuurlijk gedronken worden. We hopen dat de hazelnoot Schnapps je smaakt en dat je jezelf weer in de bergen waant. Proost! Wil je er ook wat Ooostenrijks bij eten? Probeer dan één van onze recepten voor een Oostenrijkse maaltijd.

Hazelnoot Schnapps

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in