Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Sonnema

10 drankjes die sowieso goed smaken tijdens je wintersport

Wintersportredacteur

Witte bergen, blauwe lucht, een zonnetje aan de hemel en een lekker drankje in je hand. Dat is hoe een dagafsluiting van veel wintersporters eruit ziet. Natuurlijk kan dat met de gebruikelijke drankjes, maar probeer ook eens wat anders. Hieronder vind je een lijstje met drankjes die sowieso goed smaken tijdens je wintersport!

Verrassende en bekende wintersportdrankjes

Of je nou een keiharde feestganger bent of van relaxte après-ski houdt, een lekker drankje hoort erbij aan het eind van de skidag. Zo’n goudgele halve liter gaat er altijd wel, maar er zijn natuurlijk nog veel meer drankjes die je tijdens je wintersport kunt drinken. Sommige zijn bekend, andere ken je misschien niet. Wie weet doe je nog wat inspiratie op voor je komende wintersport!

1. Bier

Ah, een lekker koud biertje met een goede schuimkraag erop. Het is de favoriet van menig wintersporter en niet meer weg te denken uit de après-ski. Na een dag op de latten wil je bijna niets liever! Of nou ja, behalve dan misschien je schoenen uit doen ;-).

2. Sonnema Sangria

Dit is een drankje dat je niet zo snel op de drankkaart in een skigebied ziet staan, maar wat wel degelijk een aanrader is. Sonnema Sangria was onder andere vorig jaar favoriet van veel wintersporters tijdens Dutchweek Gerlos. Het is een mix van Sonnema, ginger ale, 7UP, munt en vers fruit. Net alsof je op een zomers terrasje zit, maar dan in de bergen!

Ook interessant: win een trip naar Dutchweek Gerlos met Sonnema

© Sonnema

3. Hugo

In Nederland is het al een paar jaar kant en klaar te koop, maar in de meeste Oostenrijkse skigebieden wordt de Hugo nog gewoon vers gemaakt. Vooral tijdens zonnige skidagen zie je dit drankje in de hand van veel vrouwen. De combinatie van prosecco, bruisend water, vlierbloesemsiroop en munt blijkt een schot in de roos te zijn.

4. Aperol Spritz

Prachtig uitzicht, een lekker zonnetje, goed gezelschap en… een Aperol Spritz voor je neus. Veel beter kan het voor sommige wintersporters niet worden. Aperol Spritz is al jaren een populair drankje onder het vrouwelijk wintersportvolk, maar ook mannen drinken het steeds vaker.

5. Split

Al zou je het misschien niet denken, ook dit is een heerlijk drankje. Want wat krijg je als je Sonnema, Licor 43, sinas en een schijfje sinaasappel bij elkaar gooit? Een Split! Sonnema heeft een mix bedacht die precies zo smaakt als het populaire ijsje. Veel lekkerder dan op een stokje!

© Sonnema

6. Glühwein

Over een klassieker gesproken! Glühwein kan in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Er is geen berghut of après-ski bar waar je dit niet kunt bestellen. Tijdens een wintersport met barre omstandigheden is niets lekkerder dan binnen opwarmen met een goede glühwein.

7. Skiwasser

Oké oké, veel van de favoriete drankjes bevatten alcohol, maar niet allemaal. Want ook een glas skiwasser staat regelmatig bij Nederlandse wintersporters op tafel. Lekker voor bij een schnitzel tijdens de lunch, tijdens een vroege stop of gewoon omdat je enorme dorst hebt. Skiwasser kan eigenlijk altijd!

8. Berenburg Cola

Berenburg cola is het perfecte voorbeeld van een simpel, maar lekker mixdrankje dat je niet dagelijks tijdens de wintersport drinkt. Je kunt het natuurlijk aan de bar bestellen, maar het is ook makkelijk zelf te maken. 35 ml Sonnema, ijsklontjes erbij, aftoppen met cola en als puntje op de i een schijfje citroen. Zo makkelijk kan het zijn!

© Sonnema

9. Heiße Choco

Of je hem nou gewoon zo drinkt, met rum of met slagroom, een Heiße Choco smaakt altijd goed op wintersport! Helemaal tijdens de koude winterdagen staat dit drankje bovenaan het favorietenlijstje van de meeste wintersporters. En het mooie aan Heiße Choco is dat je hem op elk moment van de dag kunt drinken. Het is er nooit te vroeg of te laat voor!

10. Willy mit frucht / Willy mit birne

Willy mit frucht, oftewel perenschnapps met een klein peertje erin. Ondanks dat we de meeste schnapps liever overslaan, gaat deze er altijd wel in. Het peertje is lekker verfrissend en omdat er altijd een beetje perensap bij zit, is ook het drankje prima te drinken!

Winnen met Sonnema

Denk jij bij alle drankjes hierboven: ja, die wil ik? Dan hebben we goed nieuws voor je. Bij Sonnema kun je namelijk een reis voor 2 personen naar Dutchweek Gerlos winnen. En laten nou net alle bovengenoemde drankjes daar te verkrijgen zijn ;-). Winnen is heel makkelijk. Je koopt een 1L fles Sonnema met actie halshanger bij de slijterij, vult de code en een korte motivatie in op www.sonnema.nl en dan is het afwachten. Ga jij in maart met Sonnema naar Dutchweek Gerlos?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in