Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

ONDERZOEK: Après-skiën is gezond

Wintersportredacteur

Onlangs kwamen wij een artikel tegen op WTF, waaruit blijkt dat bier gezond voor je is. Dat wist ik natuurlijk al lang, anders had ik natuurlijk gewoon water gedronken. Het artikel zette mij wel aan het denken, want als bier al gezond is, dan is après-skiën dat natuurlijk helemaal. Waarom? Ik zocht het uit.

1. Omdat bier gezond is.
Bier zit boordevol vitaminen en mineralen. Dat heb ik niet zelf bedacht uiteraard, maar ik geloof WTF meteen. De magische vloeistof blijkt volgens het platform ook goed voor je hersenen te zijn en je kunt er zelfs je looks mee verbeteren. Aantikken en atten dus!

Der Rudi in de Cin-Cin in Gerlos

2. Omdat bewegen gezond is.
Schudden met die billen en schud die depressie weg! Beweging is niet alleen goed voor je rikketik en om die decembervetrollen weg te werken, maar het helpt ook bij het bestrijden van depressies. Dat zeggen onderzoekers uit Canada en het Verenigd Koninkrijk in ieder geval en die zullen het wel weten.

i love skiing dansen apres

3. Omdat zingen gezond is.
Dat heeft onderzoek onder een koor uitgewezen. Zij stonden voor een onderzoek van de universiteit van Frankfurt hun bloed af en wat bleek? Zingen helpt je afweersysteem en gaat stress tegen. Bovendien wordt de adem gestimuleerd en dat is dan weer goed voor de bloedsomloop. Meezingen dus met die (foute) après-ski hitjes!

4. Omdat seks gezond is.
Nee, dat doe je – als je een beetje bent opgevoed – niet in de après-ski, maar de kans is natuurlijk vrij groot dat je iemand mee naar huis of naar het bosje achter de kroeg neemt. De bewegingen die je daar maakt zijn nog beter voor je dan tijdens een dagje skiën. We hebben zelfs 10 redenen gevonden om deze reden te bevestigen.

5. Omdat lachen gezond is.
Lachen in de après-ski is meer regel dan uitzondering en dat komt goed uit! Het trainen van de taille, buik, ademhaling-, gezicht-, been- en rugspieren doe je door simpelweg te lachen als ik dit artikel mag geloven. En dat zijn nog maar enkele van de voordelen die lachen met zich meebrengt. Laat dus vooral aan degene naast je het filmpje zien waarop je goed onderuit bent gegaan. Maar eerlijk is eerlijk, dat lachen gezond is hoefde ik je niet te vertellen. Dat wist je al lang dankzij dit nummer:

6. Omdat schnapps gezond is.
Heb je ook iemand in je vriendengroep die altijd maar die weerzinwekkende ‘peertjes’ haalt? Dan heb je nu een excuus om hem (of haar natuurlijk) iets anders te laten bestellen. De mythe dat alle schnaps helpen bij de spijsvertering is namelijk niet waar. Maar niet getreurd, bestel een kruidenschnaps. Die helpt je namelijk wel bij de vertering van die dikke Wiener Schnitzel. Gesundheit!

Schnaps

Ik zou zo nog wel even door kunnen gaan met het aandragen van redenen waarom après-ski gezond is, maar de zes hierboven moeten je toch wel overtuigd hebben om iets langer te blijven dan gepland? Of ze dienen natuurlijk als excuus als je pootje over het hotel in komt lopen en dat moet uitleggen aan de receptioniste.

Geniet en drink met maten! Proost!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in