Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

5 pistes die je echt geskied moet hebben in Königsleiten

Wintersportredacteur

Königsleiten is één van de dorpen in de Zillertal Arena. De fijne sfeer en gemoedelijke uitstraling maken deze bestemming zeer geliefd bij families met kinderen. Veel accommodaties liggen aan de piste. Ideaal, want dat betekent dat je bij de voordeur je ski’s kunt onderklikken en dat je meteen van de pistes kunt gaan genieten. Maar welke afdalingen moet je aan deze kant van het skigebied nou echt geskied hebben? Ik geef je 5 tips.

1. Piste 52

Vanuit Königsleiten kun je een aantal fijne en lange afdalingen maken. Eén daarvan is piste 52. Deze start op de top van de Königsleitenspitze en neemt je helemaal mee terug naar het dorp. Het eerste stuk is rood en dat is een goed excuus voor een pauze met een gegrild kippetje bij de Larmachalm. Halverwege kun je overgaan op blauw, maar je kunt ook doorgaan op rood. Ski je de afdaling aan het eind van de dag? Kies dan voor de blauwe 52 en drink een drankje in de après-ski van de Hannes Alm.

2. Piste 83

Vanuit Königsleiten kun je skiën op de Hochkrimml-Gerlosplatte. Leuk om te weten is dat dit stuk tot 2003 niet met de rest van het skigebied verbonden was. Gelukkig is dat nu wel het geval, want je vindt hier een aantal fijne afdalingen. Een tip is de brede blauwe 83. Deze kun je rustig een paar keer achter elkaar skiën!

TIP: dit kun je doen buiten de pistes in Königsleiten!

3. Piste 38 (a)

Wanneer je via Königsleiten naar Gerlos skiet, kom je gegarandeerd over rode piste 38. Kies dan vooral het bordje met de A erop. Deze piste is heerlijk breed en glooiend. Een beetje te vergelijken met een autobahn. En als er dan (bijna) niemand voor je skiet… Is het pas echt genieten!

4. Piste 72

Een andere fijne blauwe afdaling is piste 72. Deze vertrekt vanaf de 2040 meter hoge Plattenkogel en is heerlijk breed. Net zoals de dichtbijgelegen 83, is het ook geen straf om deze afdaling een paar keer achter elkaar te skiën.

Benieuwd waar je onderweg lekker kunt eten? Bekijk hier de beste berghutten in Wald-Königsleiten!

5. Piste 42

De pistes rondom Königsleiten zijn vooral blauw en rood. Echt moeilijk wordt het hier niet snel. Zoek je toch een beetje uitdaging? Kies dan voor de zwarte 42. Deze piste start op de top van de Königsleitenspitze en gaat na afloop over op de rode 40 en 38.

Skiën in de Zillertal Arena

Königsleiten deelt samen met Gerlos en Zell am Ziller de pistes van de Zillertal Arena. Wintersporters hebben hier toegang tot 143 km aan pistes van verschillende niveaus. Ieder type wintersporter kan in dit skigebied uit de voeten. Of je nou komt voor de feestelijke après-ski, het familievriendelijke karakter of de uitgebreide wintersportmogelijkheden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in