Königsleiten

Königsleiten is een sfeervolle wintersportplaats met tal van hotels en appartementen aan de piste. Net als buurdorp Gerlos is ook Königsleiten een populaire bestemming onder het Nederlandse wintersportpubliek. Het dorp heeft een gezellige uitstraling en wordt gekenmerkt door sfeervolle, houten chalets.

Skiinformatie Königsleiten

Beoordelingen Königsleiten

Algemene informatie Königsleiten

Königsleiten is onderdeel van de Zillertal Arena, een skigebied met 143 km aan pistes. Je vindt hier afdalingen voor alle niveaus en ieder type wintersporter. Veel accommodaties liggen aan de piste en dat betekent dat je in veel gevallen kunt skiën tot aan de voordeur. Wat Königsleiten vooral leuk maakt, is dat je dichtbij de feestelijke drukte van Gerlos zit, maar niet middenin de uitbundige après-ski. Uiteraard kun je ook hier een prima feestje vieren. Bijvoorbeeld bij de Hannes Alm of Sportkeller.

Families voelen zich al snel thuis in Königsleiten. Dat komt mede door de gemoedelijke sfeer in het dorp. De kids stappen zo vanuit de voordeur van de accommodatie in de sneeuw en kunnen daar uren spelen met leeftijdgenootjes. Vanaf 4 jaar zijn ze welkom bij de skischool, waar ze in alle rust leren skiën. Er is een leuk kinderland en er liggen tal van mooie oefenpistes rondom het dorp. Aan het einde van de skidag zijn allerlei leuke activiteiten mogelijk. Denk aan rodelen of een tocht met de paardenslee.

Activiteiten in Königsleiten

Moonlight Skiing en diner

De Zillertal Arena biedt al enkele jaren het evenement ‘Moonlight Skiing’ aan. Toch weten nog veel wintersporters niet van het bestaan af en dat is zonde! Het is namelijk echt een unieke beleving. In plaats van overdag te pistes af te dalen, laat je nu een spoor achter in de vers geprepareerde sneeuw.

Goodmorning Skiing

Sta jij het liefst zo vroeg mogelijk op de piste? Dan is Goodmorning skiing ideaal voor jou! In de maand maart opent het skigebied op donderdag en zondag de liften extra vroeg. Om 6.55 uur kun je in de Dorfbahn in Königsleiten, de Isskogelbahn in Gerlos of de Karspitzbahn in Zell am Ziller stappen.

Evenementen in Königsleiten

Restaurants in Königsleiten

Weinzeit

Alpenrose

Larmach-Alm

De Weinzeit is een restaurant die zich, net als veel andere eetgelegenheden in Oostenrijk, richt op de lokale keuken. Na een dagje skiën is dit het juiste adres om te ontspannen. Het restaurant weet wijnen met een traditionele keuken fijn te combineren.

Weinzeit

Tel: Mail: Web:

De Alpenrose is een modern restaurant gevestigd in het Alpenwelt Resort van Köngsleiten. Het is een populair restaurant dat zich richt op traditie, maar ook moderne invloeden. De combinatie van beiden maakt het zo'n aantrekkelijke eetgelegenheid. Geniet van Tiroolse en internationale gerechten. Er is voor ieder wel wat wils.

Alpenrose

Tel: Mail: Web:

De Larmach-Alm, ook wel bekend als de Kippenbar, is een ontzettend populair restaurant. Iedere dag komen wintersporters hier voor een middagstop om de specialiteit van de Larmach-Alm te bestellen. Een heerlijke kip met versgebakken frietjes, wat wil je nog meer tussen de middag?

Larmach-Alm

Tel: Mail: Web:

Apres-ski in Königsleiten

Hannes Alm

Königsleiten 81

In Königsleiten is de apres-ski iets minder Nederlandstalig georiënteerd dan in bijvoorbeeld Gerlos. Onderaan de Dorfbahn staat hier Hannes Alm, een gezellige ronde après-skitent waarbij het dak er letterlijk afgaat 's avonds. Regelmatig gaat het dak namelijk open, waardoor je ineens in de buitenlucht staat. Zing heerlijk mee met de Duitse schlagers en geniet van een internationale allure. Feest door tot in de late avonduren.

Hannes Alm

Königsleiten 81 5742 Königsleiten

Tel: +43 6564 8282 Mail: Web: https://m.facebook.com/K1-Club-Hannes-Alm-K%C3%B6nigsleiten-144022178991049/

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in